Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Sabahları güzel uyanmanın sırları

Sabah uyandığınızda kendinizi nasıl buluyorsunuz? Eğer aynada gördüğünüzden memnun değilseniz, bu yazı size göre! Güzel uyanmanın püf noktal...

Sabah uyandığınızda kendinizi nasıl buluyorsunuz? Eğer aynada gördüğünüzden memnun değilseniz, bu yazı size göre! Güzel uyanmanın püf noktaları..

Sabahları güzel uyanmak diye bir kavram var artık. Basit püf noktaları ile siz de sabahları yataktan güzel bir cilt ve harika saçlarla çıkabilirsiniz.

Sabahları güzel uyanmanın sırlarını veriyoruz...

Yatmadan önce
Yüzünüzü gece yatmadan önce mutlaka temizleyin. Ne kadar yorgun olursanız olun, uykunuz da gelse, cilt temizliğini ihmal etmeyin, alışkanlık haline getirin. Hatta sokaktan eve gelince yüzünüzü temizleyin ki, toksinler ve kirler cildinizden bir an önce arınsın. Çünkü geceleri cilt yüzeyine daha fazla kan akımı olur. Cilt kendini yeniler, onarır ve tazeler. Ama kirler ve toksinler yüzeyden temizlenmediği sürece, cilt tazeliğini koruyamaz.

Yüzüstü yatmayın!
Audrey Hepburn hayranlarına not: Karnınızın üstüne yatıp uyumak yani yüzüstü yatmak "güzellik uykusu" için kötüdür! Çünkü her gece yüzümüzü yastığa dayayarak uyumak, oraya bir baskı uygular ve kırışıklıkların oluşumu arttırır.

Uykunun güzelliğe etkisi tartışılmaz. Uykusuzluk uzun vadede cildimizi de yorar ve yaşlandırır. İyi ve rahat uyumak için yapabileceğimiz şeyler var.

2 yastık kullanın
Uyurken 2 yastık kullanmak, baş daha dik olacağından kan dolaşımını daha sağlıklı şekilde sağlar.

Paradan değil kırışıklıklardan tasarruf edin
Geceleri cildin kendini yenilediğini söylemiştik. Uyumadan yüzünüze süreceğiniz iyi bir bakım kremi ile siz de bu sürece katkıda bulunabilirsiniz. Gece kremleri cidden çok işe yarıyor, cildi besliyor, onarıyor, yenilenme sürecine destek veriyor. Biliyoruz, özellikle gece için üretilen zengin içerikli kremler biraz pahalı. Ama buna değmez mi?

Biraz renk
Gece kreminizin içine biraz bronzlaştırıcı krem katabilirsiniz. Ya da DHA içeren hafif bronzlaştırıcı bir krem kullanabilirsiniz. Clarins Radiance-Plus Self-Tanning Cream'i tavsiye ederiz.

Net hatlar
Belirgin elmacık kemikleri ile uyanmak için (şişlik ve ödem yok), akşam yemeğinde yüksek protein, düşük şeker tüketin. Örneğin, doğal bir idrar söktürücü olan somon ve kuşkonmaz yiyin.

Saten kılıf
Sürtünmeyi aza indirmek için saten yastık kılıfı kullanabilirsiniz. Ya da yastığınızın üzerine ipek eşarp serip uyuyabilirsiniz. Böylece yüzünüzde yastığın izi çıkmaz, cildiniz tahriş olmaz.

Dalgalı saçlarla uyanmak
Sabah kalktığınızda hacimli ve iri dalgalarla uyanmak için, saçlarınızı yumuşak lastik tokalarla tepeden gevşek bir topuz yapın ve yatın.

Nemlendirici maske
Saçlarınız hafif nemliyken saçlarınızın uçlarına nemlendirici bir saç bakım kremi sürüp yatın. Sabah durulayın. Bu uygulayacağınız bakım, saçlarınızı yumuşatacak ve güzelce nemlendirecektir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |