Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Atomizer ve E-Sigara Hakkında Temel Bilgiler

Elektronik sigara tütün ürünlerine karşı bağımlı olan kişileri bu bağımlılıktan kurtarmak ya da sigara kullanımlarını azaltmak amacıyla piya...

Elektronik sigara tütün ürünlerine karşı bağımlı olan kişileri bu bağımlılıktan kurtarmak ya da sigara kullanımlarını azaltmak amacıyla piyasada var olan bir cihazdır. Yapılan araştırmalara göre Elektronik sigaranın sigara bırakmaya etkisinin nikotin bantları kadar yüksek olduğu tespit edilmiştir. Hem de nikotin bandının yan etkilerini yaşamadan bu cihazla kolaylıkla sigaranın bırakılabileceği uzmanlar tarafından da ifade edilmiştir.  Elektronik sigara içeriğinde çeşitli maddeler bulundurularak duman yerine buhar meydana getirir ve kullanıcı bu buharı içine çeker. Arzuya göre olarak buharın içerisinde likit ve nikotin bulundurulur. İstenirse sadece aromalı sıvı ile veya nikotin katkılı olarak içilebilir.İlk olarak elektronik sigaranın en önemli parçalarından atomizer nedir sorusu ile yazımıza başlayabiliriz.

Elektronik Sigaranın İçeriğindeki Bölümler

Elektronik sigara atomizer, elektronik sigaradan ısının üretildiği ve e-likitin buharlaştırıldığı cam haznedir. Sigaradan hava çekildiği zaman hava yada e-sigaranın tuşuna basıldığında sensörü bu işlemi algılar ve entegre devresine iletir. Güç açılır ve cihazda yer alan yüksek frekanslı titreşim veren atomizer bölümü devreye sokulur. Atomizer bölümü rezistans işlevinde bulunarak pilden elde ettiği enerjiyi ısıya çevirerek e-likiti ısıtarak buharlaşmasını sağlayan kısımdır. Bu kısımda yer alan tel hemen ısınır ve temas halinde olduğu likiti buharlaştırır. Meydana gelen buhar çekilen hava ile birleşir. Kartuş bölümü yakıt sağlayan ve atomizere güç vererek likidin ısınmasına etki eden bölümdür. Kartuş, ayrıca e-likiti atomizere göndererek oluşan buharı cihazın ağızlık kısmından dışarı çıkarma görevini de yapar.

Smok Brit Mini Flavor Tank Atomizer 2

E-Likit Elektronik Sigaralarda Kullanılan Sıvıların Adıdır

E-Likit, normal sigaraların aksine hoş bir tat ve koku verir. Farklı aroma seçenekleri ile dilenirse nikotinle de birlikte tüketilebilir. Bu sıvıyı kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken husus; son kullanım tarihinin geçmemiş olması ve nikotinin içilme alışkanlığına göre seçilmesidir. Ayrıca orijinal olmasına dikkat edilmelidir. E-likit bir çok aroma çeşidini içerisinde barındırır ve size farklı tatlar sunar.

E-Sigaralar Yanma Yöntemi İle Değil Buharlama Usulüne Göre Çalışırlar

Bu sigaralar buharlaşma yöntemiyle çalıştıklarından çevreye kötü koku ve duman yaymazlar. Yanlarında olan, sigara kullanmayan kişileri rahatsız etmezler. Aynı zamanda içerisinde katran ve zifir gibi tehlikeli maddeler bulunmadığından beden sağlığını normal sigara gibi olumsuz olarak etkilemezler.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe