Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Çocuk Psikoterapilerinde Oyun Kavramının Önemi

Çocuklar; gelişim çağında olan ve karşılaştıkları her olaydan yoğun derecede etkilenen kişilik yapılarına sahipler. Bu nedenle çocukların ya...

Çocuklar; gelişim çağında olan ve karşılaştıkları her olaydan yoğun derecede etkilenen kişilik yapılarına sahipler. Bu nedenle çocukların yaşadıkları ruhsal problemlerin giderilmesinde onların ruhsal yapılarına uygun tekniklerin tercih edilmesi gerekiyor. Çocuk psikoterapilerinde yetişkinlerle olduğu gibi uzun süreli karşılıklı görüşme yapılması; çocuklar için hem yorucu hem de sonuç almayı zorlaştırıcı bir teknik.

Çocukların ruhsal analizlerinin gerçekleştirilmesinde ve sonrasındaki tedavi süreçlerinde onların yaş ve duygu durumlarına uygun tekniklerin kullanılması büyük önem taşır. Söz konusu tekniklerin uygun bir şekilde uygulanması; tedavi sürecinde etkin bir sonuç alınmasını sağlar.

Çocuk Psikoterapilerinde Oyun Kavramı

Çocukların küçük dünyalarındaki en önemli meşgaleleri hiç şüphesiz ki oyundur. Kendi hayal gücü ve yaşadıkları deneyimler neticesinde şekillendirdikleri oyunlar; hem çocukların yaşadıkları ruhsal problem ve travmaların ortaya çıkarılmasında hem de terapi süreçlerinde oldukça etkili bir tespit ve tedavi yöntemleridir.

Oyun; çocuklar için etkili bir hayal gücü imajı olduğundan terapi süreçlerinde sıklıkla başvurulan bir kaynak. oyun terapisi olarak adlandırılan süreçlerde; çocukların ruhsal problemlere karşı etkin savunma mekanizmaları geliştirmeleri hedefleniyor. Başarılı olarak uygulanan oyun terapileri; çocukların yaşadıkları travmaların izlerini başarı ile ortadan kaldırıyor.

Oyun terapileri aynı zamanda çocukların söylemeye çekindikleri veya korktukları durumların anlaşılabilmesi için de yaygın olarak kullanılan bir yöntem. Gerçek hayattaki olguların oyunlarda imgelenerek çocuğa sorulması neticesinde; çocuğun yaşadığı ruhsal deneyimlere ilişkin veriler ortaya çıkarılabiliyor.

Çocuk psikolojisi dalında oyun kavramı kadar önem taşıyan bir diğer husus ise pedagog olarak adlandırılan çocuk psikologlarının uzmanlığı. Yukarıda da belirttiğimiz gibi yetişkinlerden farklı yöntemlerin uygulandığı çocuk terapilerinde; bu alanda uzman kişilerin hizmet sunması gerekiyor.

Çocuk Psikolojisi Alanında Kurumsal Hizmet

Gülşah Öztürk Erten; çocuk psikolojisi alanında başarılı çalışmalara imza atan uzman bir psikolog. Etkin psikoterapi yöntemlerini uygulayan uzman psikolog; aynı zamanda oyun psikoterapisinde de etkili analiz yöntemleri ile dikkat çekiyor. Konya Selçuk Üniversitesi mezunu olan Gülşah Öztürk Erten; çocukların ruhsal problemlerinin tespiti ve tedavisi süreçlerinde sonuca yönelik teknikler uyguluyor.

Gülşah Öztürk Erten aynı zamanda başarılı bir aile terapisti. Evlilik süreçlerinde yaşanan sorunların giderilmesi ve çocukların bu süreçten en az etkilenmesi için hizmet sunan uzman psikolog; sağlıklı bir aile iletişimi için özgün terapi yöntemleri uyguluyor.

www.gulsahozturkerten.com adresli internet sitesinde; psikolojik analizler için önem taşıyan testlere ilişkin bilgiler yer alıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |