Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Kadınların yaşadığı cinsel isteksizlikler psikolojik nedenli

Kadınların yaşadığı cinsel sorunların başında gelen cinsel isteksizlik problemi, uzmanlara göre çocuklukta, ailelerin uyguladığı aşırı bas...


Kadınların yaşadığı cinsel sorunların başında gelen cinsel isteksizlik problemi, uzmanlara göre çocuklukta, ailelerin uyguladığı aşırı baskı nedeniyle ortaya çıkıyor…

Yataktaki kâbusa son

Araştırmalar, cinsel sorunların, boşanmalarda çok önemli bir yere sahip olduğunu gösteriyor. Özellikle de kadınların yaşadığı cinsel sorunlar, bir süre sonra, eşine de bulaşıyor ve çiftin hayatını kâbusa dönüştürebiliyor. Kadınların yaşadığı cinsel problemlerin başında, isteksizlik geliyor.
Uzmanlar, kadınların yaşadığı cinsel isteksizliğin, psikolojik nedenlerden kaynaklandığını belirtiyor.

Geçmişe dayanıyor

Psikiyatrist Nihat Kaya, “Cinsel isteksizlik, orgazm olamama, uyarılamama, cinsellikten tiksinti duyma, cinsellikten nefret etme veya cinsel aktivitede yoğun ağrı duyma ve vajinismus, kadınların en çok karşılaştığı sorunlardır. Bunun yanında, aşırı cinsel istek ve bunu tatmin edememek gibi sorunlar da vardır” diyor ve isteksizliğin nedenlerini şöyle açıklıyor:

“Cinsellik, kadında bir sonuçtur. Bu sonuca giden yol önemlidir. Çocukluk döneminde cinsel konulardaki soruların mantıklı cevaplandırılmaması, kız çocukları üzerinde aşırı baskı kurulması gibi nedenlerle, kadınlar cinsellikten soğuyabilir. Aile tarafından aşırı bir askı uygulanması, cinselliğin kötü bir şey olduğuna yönelik düşünceye yol açıyor.

Bilinçsizlik ve bilgisizlik de kadınları cinsel soğukluğa itebiliyor. Birtakım tabular nedeniyle genç kızlar, çeşitli korkulara kapılabiliyorlar. Kadının yaşadığı bu korku ve endişe, zamanla, erkeğin de cinsel sorunlar yaşamasına neden oluyor. Bu nedenle boşanan çiftlerin sayısı hiç de az değil.”

Erkeğin rolü önemli

Cinsel isteksizlikte, geçmişe dayalı korkular kadar, erkeklerin rolü de önemli. Dr. Nihat Kaya, kadına kibar ve sıcak davranmayan, eşiyle aşk yaşamayan, cinselliğe mekanik bir şekilde yaklaşan erkeklerin bu tavırlarının da kadını isteksizliğe ittiğini anlatıyor:

“Erkeğin cinsellikte bencilce davranışları da kadınları cinsel isteksizliğe itebilir. Örneğin, erkek, kadının cinsellikten aldığı zevki ve mutluluğu düşünmüyor, sadece kendi istek ve beklentilerini ön planda tutuyorsa, kadın da cinsellikten kaçacaktır. Erkek kendine bakmıyorsa, temizliğine dikkat etmiyorsa, ter kokuyorsa, kadın partneriyle cinsellik yaşamak istemeyecektir.

Hayatı paylaşmalı…

Erkeğin, kadın ruhundan anlaması, eşini uyarabilmeyi bilmesi gerekiyor. Cinselliğin iyi ve kaliteli olabilmesi için, çiftlerin hayatı iyi paylaşması şart. Çiftlerin zevkleri, yaşama bakış açıları ortak olursa, kaliteli cinsellik de beraberinde gelir.

Depresyon etkiliyor

Cinsel sorunlar, yaşamınızın en büyük sıkıntılarından biri, depresyon olabilir. Çünkü depresyonun en büyük kötülüklerinden biri de, cinsel hayatı olumsuz etkileyişidir. Enerjinizin büyük kısmını aldığı için, sevişmek sizin için kâbusa dönüşebilir.

Depresyondan kurtulana kadar sorununuz devam edebilir. Bir diğer önemli etken ise; doğum kontrol hapları. Hamile kalmamak uğruna içilen haplar kadınları korusa da bazen cinsel isteğin azalmasına neden olabiliyor. Sürekli kullanmaya başladıktan sonra cinsel isteksizlik duyarsanız doktorunuza başvurmanızda yarar vardır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |