Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Meme büyüklüğü boyun ağrısı yapar mı?

Meme küçültme estetiği , memelerin boyutunu küçültmek, sarkıklığı gidermek ve memeyi yeniden şekillendirmek amacıyla meme dokusu ve...

Meme küçültme estetiği, memelerin boyutunu küçültmek, sarkıklığı gidermek ve memeyi yeniden şekillendirmek amacıyla meme dokusu ve cildinin bir kısmının, plastik cerrah tarafından cerrahi olarak çıkarılmasıdır. Aynı zamanda, meme başını çevreleyen areola adı verilen koyu cilt alanı da meme boyutu ile orantılı olarak daha küçük hale getirilir. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz estetik cerrahi uzmanı Op. Dr. Defne Erkara meme küçültme ameliyatı hakkında bilgi verdi.

Neden meme küçültme yapmak gerekir?
Büyük memeleri olan kadınlarda, meme dokusunun ağırlığı, kadınların aktif bir yaşam sürme kabiliyetini zayıflatır. Bu kadınlarda kronik omuz, sırt ve boyun ağrıları sıklıkla görülmektedir. Özellikle ergenlik dönemindeki genç kızlar, utandıkları için kambur bir şekilde durarak bu durumu gizlemeye çalışırlar. Benlik saygılarında düşme, sosyal ortamlardan kaçınma, akranları arasında alay konusu olma gibi pek çok psikolojik ve sosyal sorunla karşı karşıya kalabilirler.

Fiziksel olarak da postür bozukluğu ve boyunda düzleşme gibi olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu kadınlar meme altlarında kızarıklık, ciltte tahriş ve kaşınma gibi problemler, ağırlık nedeniyle sütyen kayışının omuzlarda derin izler yaparak cilde zarar vermesi, sırtı açık kıyafetler gibi bazı kıyafetleri hiçbir zaman giyememe, uygun kıyafet bulmakta zorlanma gibi pek çok sorunla uğraşmaktadırlar. Fiziksel ve ruhsal sağlıkları için en iyi çözüm, meme küçültme operasyonu yaptırmalarıdır.

Meme küçültme operasyonu büyük bir operasyon olduğundan ameliyatın nasıl yapıldığı, potansiyel komplikasyonları, iyileşme süreci gibi bilgileri bilmek önem arz etmektedir.

Meme Küçültme Operasyonu Nasıl Yapılır?
Meme küçültme operasyonu genel anestezi ile yapılır.

Kullanılan cerrahi teknik; göğüs dokusunun yapısı, istenen küçültme miktarı, hastanın kişisel tercihleri ve doktorun tavsiyesi doğrultusunda belirlenir.

En çok uygulanan teknikte 3 kesi yapılır. Kesiler meme ucu etrafından, meme ucundan aşağıya doğru ve meme alt kıvrımı boyunca yapılır. Bu teknik maksimum doku çıkarma ve yeniden şekillendirmeye izin verdiğinden plastik cerrahlar, bir hastanın daha büyük oranda küçültmeye ihtiyacı varsa, önemli ölçüde sarkma ve asimetrisi varsa genellikle bu yaklaşımı kullanırlar. Yara izleri ters T harfi şeklindedir. Uygun bakım ile yara izleri, ameliyat sonrasında genellikle birinci yılda önemli ölçüde soluklaşır ve bir mayo ile kolayca gizlenir.



Cerrahi işlem tamamlandığında, dikişlere pansuman ya da bandaj uygulanır. Şişkinliği en aza indirmek ve memeleri iyileştikçe desteklemek için elastik bir bandaj veya destek sütyeni takılır.
Derinin altına, geçici olarak fazla kan veya sıvıyı boşaltmak için, dren adı verilen küçük, ince bir tüp yerleştirilebilir.

Göğüs Azaltma Ameliyatında İyileşme
Ameliyat sonrasında işten veya okuldan en az bir hafta uzak durmak gerekir. Hasta 1 ay süreyle fiziksel aktivitelerden ve ağır yük kaldırmaktan kaçınmalıdır. Doktor, iyileşme süreci ile ilgili ayrıntılı bilgi verir. Ayrıca bandajları ve dikişleri çıkartmak ve takip randevuları için sizi yönlendirecektir.

Meme Küçültme Operasyonu Komplikasyonları Nelerdir?
Meme başında his kaybı, emzirme problemleri, kanama, enfeksiyon, ağrı, akıntı ve ameliyat izleri görülebilen olası komplikasyonlardır. Her ameliyatta olduğu gibi genel anestezinin bütün riskleri bu ameliyatta da görülür. Daha detaylı bilgi için Defne Erkara'nın https://www.defneerkara.com/meme-estetigi/meme-kucultme-ameliyati.html internet sayfasına başvurabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe