Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Demansın şifası alternatif tıpta

Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, demansın tedavisinde alternatif tıbbı öneriyor. Demans (bunama) bazı şeyleri unutmayla başlayan ciddi bir ra...

Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, demansın tedavisinde alternatif tıbbı öneriyor.

Demans (bunama) bazı şeyleri unutmayla başlayan ciddi bir rahatsızlıktır. Hafızanın zamanla zayıflaması, iletişim kabiliyetinde düşüş, düşünme ve muhakeme yeteneğinin azalması demansla birlikte gelen semptomlardan bazılarıdır. Bir kişide sadece bir demans çeşidi bulunmayabilir. Birden fazla demans görülüyorsa kişide miks demans var denir. En bilineni ise Alzheimer’dır.

Creutzfeldt-jakob, AIDS gibi hastalıklar veya alkol bağımlılığı gibi durumlar da aynı zamanda demansa sebep olabilir. Birçok insanda 65 yaş üstünde görülmeye başlanır ancak 65 yaş altı bireylerde de görülme sıklığı son zamanlarda artmıştır. İngiltere’de Alzeimer’s Research UK tarafından yapılan araştırmalarda 65 yaş üstü 850 bin bireyde görülürken, 65 yaş altı 40 bin bireyde demans ortaya çıktı.

Peki demans teşhisi nasıl koyulur, nasıl tedavi edilir?

Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, bu konuda önemli bilgiler verdi:

“Anksiyete, depresyon, vitamin eksikliği ve tiroid problemleri gibi rahatsızlıklarda alınan tedavilere veya ilaçlara bağlı olarak unutkanlık başlayabilir. Bundan dolayı hasta hikayesi teşhiste çok önemlidir.

Eğer unutkanlığınız ve hafıza kaybınız gün geçtikçe artıyor ve gittikçe kötüye gidiyorsanız mutlaka bir uzmana danışmalısınız. Hafıza, mental durum, konuşma yeteneği, kişilik ve davranışlardaki değişimler değerlendirilmelidir.

Demansın erken teşhisi; tedavi ve hastalığın ilerleyişi açısından çok önemlidir. Semptomlar hafıza kaybı ve unutkanlıkla sınırlı değildir. İsimleri ve yüzleri unutma, eşyaların koyulduğu yerleri hatırlayamama, kaybolma, doğru kelimeleri kullanamama, ürkek ve rahat olmayan davranışlar, iletişim problemleri, yürümede zorluk, birden fazla duyguyu aynı anda yaşama gibi sorunlar da demansla birlikte karşımıza çıkar.

AYÇİÇEĞİ, KUŞKONMAZ, ÜZÜM, BÖĞÜRTLEN...

Bir takım ilaçlar demans için destekleyici olmaktadır. Doktorunuzun kontrolünde kullandığınız ilaçlarla hastalığın seyri takip edilmelidir. Vitamin C ve vitamin E’nin demansın tedavisi ve hastalığı önlemede faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Ayçiçeği, kuşkonmaz, yeşil yapraklı bitkiler vitamin E yönünden zenginken; turunçgiller, taneli meyveler (üzüm, böğürtlen gibi) ve birçok sebze de vitamin C yönünden zengindir. Aynı zamanda aktif olmak da demansa karşı bir önlemdir. Herhangi bir hobi edinmek, günlük olarak düzenli egzersiz yapmak, sosyal aktivitelere katılmak da beyni aktif tutmada yardımcı olur.

ALTERNATİF TIPTA DEMANSIN ÇARESİ NEDİR?

Demansın bir diğer şifası da alternatif tıpta. Yüz ve ayaktan yapılan bir uygulama olan Refleks Terapi benim Türkiye’ye getirdiğim bir yöntemdir. Refleks terapi ile beynin fonksiyonlarını arttırmaya yönelik yapılan çalışmalar ile kişideki fonksiyon kayıplarına uygun tedavi programı belirlenir. Düzeltilmesi istenilen fonksiyonların kendilerine özgü çalışma prensipleriyle birlikte disiplinli bir tedavi süreci planlanır. Akıl yürütme, motor beceriler, algı, konuşma ve planlama hareketlerinden sorumlu frontal ve temporal loba yapılan çalışmalar ile fonksiyon kayıpları önlenmeye veya azaltılmaya çalışılır. Tedavi süresince hastadaki ilerleyişin yavaşlaması veya durması beklenir. Uzun soluklu tedavilerde ise kaybolan fonksiyonların bir kısmının geri gelmesi de söz konusudur.

Sadece tedavi olarak düşünmeden koruyucu bir yöntem olarak da Refleks Terapi uygulaması yaptırabilirsiniz. Unutmayın kaliteli bir yaşam istiyorsak, işini bilen uzman kişilerden yardım almamız gerekmektedir. Sizler de kendiniz için harekete geçin.”

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe