Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Erkeklerde önemli bir sorun:Jinekomasti

Jinekomasti, Türkçe ismi ile erkeklerde meme büyümesi, genetik bir sorun olabildiği gibi sebepsiz de ortaya çıkabilir. Bireylerin fiziksel v...

Jinekomasti, Türkçe ismi ile erkeklerde meme büyümesi, genetik bir sorun olabildiği gibi sebepsiz de ortaya çıkabilir. Bireylerin fiziksel ve ruhsal olarak kendilerini kötü hissetmelerine sebep olan bu hastalık, ilaç ve başka hastalıklara bağlı olarak ya da çeşitli hormonal bozuklukların sonuncunda da ortaya çıkabiliyor.


Jinekomasti hastalığı, eski zamanlardan beri rastlanılan ve farklı şekillerde tedavisi yapılan bir hastalıktır. Tıbbın ve teknolojinin gelişmesi ile tedavi yöntemleri farklılık gösterdiği gibi hastalık ile hâlâ karşılaşılmaktadır. Bu hastalık, ergenlikte ortaya çıkarsa eğer korkulmamalıdır. Bu dönemde normal karşılanmalıdır çünkü ergenlik sonrası hastalık geçebilir. Jinekomasti tedavisi, 16-18 yaşlarından önce yapılmamalıdır. Ergenlikte kişide bu hastalık obezite ile birlikte yaşanıyorsa eğer hastanın psikolojisinin etkilenmemesi açısından liposuction tedavisi görebilir. Jinekomasti tedavisinde kullanılan yöntemler cilt tipine, meme dokusunun boyutuna ve içeriğine göre değişkenlik gösteriyor. Cilt fazlalığı yoksa ve yağ dokusu fazla ise liposuction tedavisi uygulanır. Eğer meme dokusu yumuşak değilse, liposuction tedavisi yeterli olmayabilir. Ayrıca, doktorun kararına göre meme ucundaki köyü renkli bölgeye bir kesik atılarak iz kalma riski tamamen ortadan kaldırılabilir. Hiç bir dikiş izi bırakmadan küçük kesikler yardımı ile yağ dokusu eritilir. Kişinin cilt fazlalığı olması durumunda, meme üçünün altından uygulanacak kesitler yardımı ile hem jinekomastiye hem de cilt sarkıklarına çözüm bulunmuş oluyor. Bu uygulamanın dezavantajı, uzunluğu sarkma miktarı ile doğru orantılı değişen izler kalmasıdır. Ancak 6 ayın sonunda bu izler iyice silik bir hâl alır. Bu uygulamanın sonunda doktorun da önerisi ile hasta 24 saat sonra taburcu olabilir hatta birkaç gün içinde hafif, birkaç hafta içinde de ağır işlere dönüş yapılabilir. Derinin altında sıvı birikmemesi için 3 hafta boyunca korse takılmak zorundadır. Kullanımı oldukça kolay, kıyafetlerimizin altından kendini belli etmeyen ve iş yapmamızı engellemeyen bu korse, vücudumuza hafif bir şekilde baskı yapıyor.

Hiç bir sebep olmadan ya da farklı hastalıkların neden olması yüzünden rastlanılan jinekomasti, başında iken yakalanılarak doktorun tavsiye ettiği yaş ve yöntemler ile uygulanmalıdır. Dikkatle takip edilmesi gereken hastalık, pek çok klinikte tedavi edilmektedir. Her hastalık gibi güvenilir klinikler seçilmelidir. Vanity firması başarılı bir şekilde bu hastalığın tedavi yöntemlerini hastalarına sunmaktadır ve doktor hasta iş birliği ile karar verilmelidir. Ancak iş birliği ile hasta fiziksel ve ruhsal olarak tedavi sürecini sağlam bir şekilde atlatabilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe