Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Kırık tedavisinde 3 boyutlu alçı dönemi

Son dönemde kullanılmaya başlayan kişiye özel 3 boyutlu alçılar estetik avantajları ile konfor, ileri teknolojisiyle de daha hızlı iyileşebi...

Son dönemde kullanılmaya başlayan kişiye özel 3 boyutlu alçılar estetik avantajları ile konfor, ileri teknolojisiyle de daha hızlı iyileşebilme olanağı sağlayabiliyor. Bu yeni yöntem sadece kırıklarda değil tendinit, skolyoz gibi rahatsızlıkların tedavisinde de güvenle kullanılıyor. Memorial Ataşehir/Şişli Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mahir Mahiroğulları, kırıklar için yeni nesil tedavi uygulaması 3D alçılar hakkında bilgi verdi.

Kırıklara en kısa sürede müdahale etmek gerekiyor

Çarpma, düşme gibi kazalar sonucunda meydana gelen kırıkların en kısa sürede tedavi edilmesi gerekir. Kemik bütünlüğünün bozulması ile oluşan kırıklar kimi zaman ağır bir kaza kimi zaman ise çok basit bir çarpma ile bile ortaya çıkabilir. Kırıklar; morarma, şişme, şiddetli ağrı ile kendini gösterir. Kırık olduğunda ameliyatlı veya ameliyatsız şekilde kırığı yerine oturtmak ve kırık kaynaması olana kadar alçıda tutmak genel tedavi yaklaşımıdır.

Yeni nesil alçılar her yaşa uygun

Kırık tedavisi, tıbbın uzun süredir uğraştığı önemli sorunların başında yer almaktadır. Kırık tedavisi için kullanılan ürünler basit tahta parçaları gibi geçici çözümlerden, 3 boyutlu alçı tasarımlarına kadar gelişim göstermiştir. Günümüzde yavaş yavaş kullanılmaya başlanan kişiye özel, hijyenik, vücuda tamamıyla oturan ve estetik 3D alçılar doğru ve nitelikli kullanımı ile kırık sorunlarında daha konforlu sonuç alınmasını sağlamaktadır. Çocuklar, yetişkinlerde her yaş grubu tarafından kullanılabilen bir alçı türüdür.

3D alçı kırığın kaynama süresini konforlu hale getiriyor

Kırık tedavisi için genellikle en az 6 hafta alçı uygulanması gerekir. Kişiyi fiziksel olarak zorlayan klasik alçılar yerine kullanılmaya başlanan yeni nesil 3D alçılar tedavi başarı ile sağlanabilmektedir. Hasta, kırığın aktif şiş dönemini atlattıktan sonra yeni nesil alçı uygulaması ile kırığın kaynaması için gereken süreyi konforlu bir şekilde geçirebilir. Seçilmiş kırıklarda ise yeni nesil bu alçılar erken dönemden itibaren uygulanabilir. 3D alçılar, zorlanma ve aşırı kullanma sonucunda oluşan tendinit gibi kiriş aşınmalarında ya da kifoz, skolyoz gibi omurga eğriliklerinin tedavisinde de kullanılabilmektedir.

Kişiye özel olarak hazırlanıyor

3 boyutlu olarak adlandırılan bu alçılar, 3D tarama modelleme ve baskı teknolojisi kullanılarak hazırlandığı için tamamen kişinin fiziksel ölçülerine göre uygulanmaktadır. Bu sayede hastanın ürünle fiziksel uyumunun en yüksek seviyede olması sağlanır. Şu anda sadece inci beyazı renginde olan bu 3D alçılar, yakın zamanda kişinin isteğine bağlı olarak farklı renk seçenekleri ile hazırlanacak durumdadır.

Kaşıntı ve koku yok çünkü cilt hava alıyor

Kırıkların tedavisinde uygulanan alçılama yöntemi, o bölgenin uzun süre kapalı kalmasına bağlı olarak kaşıntı ve koku gibi problemlerine neden olabilmektedir. Bu da zaten bir sağlık sorunu yaşayan hasta için ayrı bir problem oluşturmaktadır. Kırık tedavilerinde kullanılan bu yeni nesil alçı tekniği, üzerinde bulunan delikler ile kişinin yaşadığı kaşıntı ve kötü koku gibi sorunları engelleme amacı da taşımaktadır. Çünkü uygulama yapılan bölge sürekli hava ile temas etmekte ve cilt hava almaktadır.

Prof. Dr. Mahir Mahiroğulları
Yeni nesil alçı ile denize girilebiliyor

Klasik alçılarda kişinin su ile teması istenmeyen bir durumdur. Çünkü alçı su ile çözünebilir, pamuk ıslanabilir. Bu yüzden hasta duş almakta zorluk yaşar, deniz ya da havuza girmek gibi faaliyetlerde bulunamaz. Ancak 3D alçılarda bu problem tamamen ortadan kalmış durumdadır. 3D alçı kullanan kişinin suyla temas etmekten kaçınmasına gerek yoktur. Kişi isterse kırık olan bölgeyi zorlayan hareketler yapmamak kaydıyla havuza ya da denize girebilir. Su, hiçbir şekilde alçıya zarar vermemektedir.

Alçıya yerleştirilen devreler ile kemikte doku gelişimi artacak

Yakın zamanda kişiye özel olarak hazırlanan bu alçıya eklenecek devreler ile kırık bölgesine düşük şiddetli ultrason dalgaları verilerek kemik tamir dokusu gelişiminin desteklenmesi planlanmaktadır. Bu manyetik dalgaların, tedavi sürecinin hızlanmasına yardımcı olması hatta kaynamayan kırıklar için de etkili olabileceği düşünülmektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe