Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Sağlıklı dişler için neler yapmalı?

Hayati fonksiyonlarımızı en çok etkileyen organlarımızdan biri tabii ki dişlerimiz diyoruz. Dişlerimiz işlevini iyi yapmadığında, vücudumuzd...

Hayati fonksiyonlarımızı en çok etkileyen organlarımızdan biri tabii ki dişlerimiz diyoruz. Dişlerimiz işlevini iyi yapmadığında, vücudumuzda da pek çok organ doğru çalışmadığı için diş ve diş eti sağlığımızı korumak ve düzenli bakımlarını yapmak vücut sağlığımızı korumanın en etkili yöntemlerindendir.

Diş sağlığımızın en büyük düşmeni diş çürükleridir. Diş çürüklerini ihmal edip, dolgu yaptırmamak, sağlıklı dişlerimize ve iç organlarımıza büyük oranda zarar vermektedir. Diş eti hastalıkları iltihabik olduğu için çok çabuk yayılan sorunlardır. Bu nedenle ağız ve diş sağlığımız büyük oranda bozan sorunların başında gelir. Diş sağlığının önemi çocukluktan kavranmalıdır ki, ağız ve diş bakımının sağlığımıza ne kadar büyük katkıları olduğunun bilincinde yetişkinler yetişebilsin. Günde iki kere diş fırçalamanın gerekliliğini ve diş doktorunu yılda iki kez ziyaret etmenin diş sağlığını korumada ilk sırada yer alan etmenler olduğunu çocukluktan aşılamak ebeveynlerin, eğitmenlerin çok dikkat etmesi gereken hususlardır. İyi beslenmenin diş sağlığına da aynı şekilde büyük katıkıları vardır.

Vitamin ve mineraller vücuda ne kadar dengeli alınırsa, dişleri güçlendirir. Kalsiyum kemikler için olmazsa olmazlardandır. Diş yapısını koruyan yiyeceklerin başında bu nedenle süt ve süt ürünleri gelmektedir. Florür diş sağlığımızın koruyucu askerlerinden biri olduğu için İçilen sulardaki florürün de yeterli oranda olduğundan emin olmak faydalı olacaktır. Diş macunu seçerken yeterli oranda florür olup olmadığını da göz önünde bulundurmak gerekir.

Fındık, ceviz gibi sert cisimler dişle kırıldığında, diş minesine zarar vermek olası bir durumdur. Bundan kaçınmak gerektiği gibi, yine şekerli yiyecekler, asitli içecekler diş minesinde hasar oluşturur. Bu nedenle bu tür yiyecek ve içecekler tüketildiğinde mutlaka dişler fırçalanmalıdır. Fazla çay, kahve tüketimi dişleri sarartan faktörlerden biridir. Bu nedenle bunları fazla tüketmemek diş sağlığını korumak açısından son derece doğrudur. Bunların haricinde elbette sigara dişlere zarar veren ve dişlerin görüntüsünü bozarak, dişleri sarartan kötü alışkanlıklardandır.

Diş lekelenmelerinden, ağız kanserine kadar pek çok sorunun da kaynağını oluşturmaktadır. Diş gıcırdatmak ve diş sıkmak diş sağlığı için çok zararlı alışkanlıklardandır. Diş aşınmaları, yüzde şekil değişmeleri bu alışkanlıklardan dolayı gerçekleşir. Bu alışkanlıklar sonucunda diş kayıpları görülebilir ve kişilerde daha yaşlı ve kötü bir görüntü ortaya çıkabilir.

https://www.uygarbaksi.com

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |