Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Yaşam Tarzınız Sizi Mutsuzluğa Sürüklüyor Olabilir

Daha az yeşil, daha kalabalık sokaklar, bitmek bilmeyen inşaatlar, insanların birbirlerine tahammülünün azaldığı yani kısacası günümüz koşul...

Daha az yeşil, daha kalabalık sokaklar, bitmek bilmeyen inşaatlar, insanların birbirlerine tahammülünün azaldığı yani kısacası günümüz koşulları da düşünüldüğünde insan psikolojisinin pek de sağlıklı kalması beklenemez. Çünkü insanlar kendilerine alan yaratamadıkça, insanlar birbirleriyle akıllı telefonlar, sosyal ağlar dışında normal bir şekilde iletişim kuramayınca bunalım, depresyon ve sosyo fobi gibi psikolojik sorunların ortaya çıkması tetikleniyor.

İnsan ne kadar üstün bir varlık olursa olsun, bazı problemlerin üstesinden gelmekte zorlanabiliyor. Stresli iş ve okul ortamı, ölüm, hastalık, kaza gibi travma yaratan talihsiz olaylar, başarısızlık kaygısı… Bunların her biri insan psikolojisi üzerinde olumsuz etkiler yaratan durumlar arasında yer alıyor. Herkesin zorluklarla mücadele şekli farklı olduğu için kimileri olumsuz olaylara karşı psikolojik olarak güçlü bir duruş sergileyebiliyor. Ancak araştırmalara bakılırsa bunu yapabilen insanların oranı yapamayanlara kıyasla son derece az. Durum böyle olunca psikolojik direnci güçlendirmek ve yaşanan sorunlardan daha az etkilenmek veya kurtulmak için ilaçlar iyi bir çözüm oluyor.

Bu durumlarla baş etmek için kullanılan ilaçlar arasında yer alan Lustral nedir ve nasıl etkileri vardır? Günümüz koşullarının yarattığı, çeşitli travmatik durumlardan sonra ortaya çıkan panik, takıntı halinden ve bunların yanında regl öncesi yaşandığı gibi çeşitli duydu durum bozukluklarından kişinin etkilenmemesini, daha rahat hissetmesini sağlar. Diğer tüm antidepresan ilaçlar gibi Lustral de bir sorun çözücü ya da sıkıntı giderici amaçla kullanılmamalıdır. Bu ilaç beyindeki bunalım, depresyon, stres, panik gibi psikolojik durumları yaratan hormonlara etki ederek çalışma mekanizmasını değiştirir. Bu hormonların etkisi azaldıkça kişi daha az kaygılı ve daha rahat hissederek hayatına devam eder.

Sürekli bunalım, depresyon hali, kolayca panik olma, bir konu üzerinde çok fazla düşünmek gibi durumlar insanı çok hızlı yıpratan durumlardır. Bu nedenle böyle sorunları olan kişilerin en kısa sürede doktor kontrolüne gitmesi ve gerekli olması halinde ilaç tedavisine başlaması gerekir. İlaç kullanımı konusunda ön yargılı olarak, bu duygu durum bozukluklarını yalnız başına aşmak isteyen kişilerin unuttuğu bir diğer nokta da, bu bozuklukların kalp krizi gibi farklı hastalıkları da tetikleyici etkisi olduğudur.

İçeriğindeki etken maddesi Sertralin sayesinde, kişiye ihtiyacı olan Serotononini sağlar. Serotonin hormonu, insana mutluluk veren, keyifli hissetmesini sağlayan bir hormondur. Ayrıca sosyal ortamlarda özgüven eksikliği, aşırı kaygı hissedildiği zamanlarda bu ilaç sayesinde kişinin daha özgüvenli bir duruş sağladığı bilinmektedir.

Tüm ilaçların kullanımında olduğu gibi, Lustral için de uzman kontrolünde başlanması ve düzenli kullanılması önemli bir noktadır. Bu ilacın yan etkileri arasında baş dönmesi, yorgunluk, halsizlik, ağız kuruluğu gibi yaygın etkiler bulunmaktadır. Bazı antidepresan ilaçlar hiperaktiviteye neden olup, uykusuzluk sorunu yaratmakta, ayrıca kilo aldırmaktadır. Lustral’in böyle bir yan etkisi de bulunmadığından yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak yüz ve dil şişmesi gibi alerjik reaksiyon gösteren durumlar söz konusu olduğunda hemen doktora gitmek gerekmektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |