Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

İmalatta Yeni Nesil

Türkiye’nin ilk ve tek “3B Dijital Fabrika”sı +90, sahip olduğu profesyonel 3D yazıcıları ve Hızlı İmalat Teknolojileri ile farklı geometrik...

Türkiye’nin ilk ve tek “3B Dijital Fabrika”sı +90, sahip olduğu profesyonel 3D yazıcıları ve Hızlı İmalat Teknolojileri ile farklı geometrik yapı ve özelliklerdeki ürünlerin fiziki prototiplerini kısa sürede ve düşük maliyetlerle üreten çözümler sunuyor. 3D yazıcı alanında ileri teknolojileri bünyesinde barındıran +90 3B Dijital Fabrika, yılların birikimi ve tecrübeli kadrosuyla her sektöre yönelik üretim çözümleri ile tasarım-mühendislik konusunda ciddi bir bilgi birikimine de sahip.

Genel olarak “Katmanlı Üretim Teknolojileri” olarak adlandırılan 3d baskı teknolojilerin yanı sıra Silikon Hızlı Kalıplama yöntemi de +90 3B Dijital Fabrika’nın sunduğu çözümler arasında yer alıyor. Bu teknolojiler sayesinde istenen konsept model, fonksiyonel prototip, son kullanım ürünleri ve üretime yardımcı ekipman ihtiyaçları için 1’den 1000’e kadar acil parça üretimi kısa sürede ve düşük maliyetlerle gerçekleştirilebilmekte.

Savunmadan havacılık ve uzaya, otomotivden medikale, tüketici ürünlerinden mimariye, denizcilikten mobilyaya imalat sektörünün hemen her alanında yeni bir çığır açan profesyonel 3d yazıcılar Ar-Ge, makine/ürün tasarım ve imalatı ile ürün geliştirme süreçlerinde analiz ve fiziki doğrulama için ihtiyaç duyulan prototipler kadar son kullanım ürünleri imalatında da mükemmel çözümler sunuyor.

Medikal 3d cihazlar arasında büyük i toplayan tasarımlardan birisi de “Hava Nemlendirme Cihazı”. Kronik solunum yetmezliği olan kişilerin solunumlarını rahatlatmak üzere geliştirilen bu cihaz 3d baskı teknolojilerinden biri olan FDM (Fused Deposition Manufacturing) teknolojisi ile prototiplenmiş ve bu cihazla ALS veya uyku apnesi gibi farklı rahatsızlıklar nedeniyle kronik solunum yetmezliği çeken hastaların özellikle geceleri rahat solunum gerçekleştirmeleri hedeflenmiş.
Medikal sektörde faaliyet gösteren Foras şirketi tarafından tasarlanan hava nemlendirme ünitesi, direk olarak kalıplama yöntemi tercih edilerek üretilmiş olsaydı maliyeti yaklaşık 50 kat fazla olacakken profesyonel 3D yazıcılar sayesinde şirket önemli tasarruf sağlamış oluyor. Üstelik istenilen sonuca ulaşılamaması riskinin de yüksek olduğu düşünülürse kazancın büyüklüğü açıkça görülüyor. Bunun yanı sıra projenin zaman maliyetinin de fazlasıyla azalmış olması müşteriye ikinci bir avantaj daha sağlıyor.

Görünen o ki çok yakın bir gelecekte kişiye ve uygulamaya özel tasarım ve üretim talepleri daha da artacak ve bu ihtiyaca katmanlı üretim teknolojileri çözüm oluşturacak. Tasarım ve ürün geliştirmenin mutfağında gelecek üç boyutlu yaratılacak.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |