Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Fazla Kilo Nedeniyle Ameliyat Olamayan Bel Fıtığı Hastalarına Müjde

Aşırı kilo nedeniyle bel fıtığı ameliyatı olamayan, kilo vermek için yapması gereken egzersizleri ise ağrı yüzünden yapamayan hastaların gir...

Aşırı kilo nedeniyle bel fıtığı ameliyatı olamayan, kilo vermek için yapması gereken egzersizleri ise ağrı yüzünden yapamayan hastaların girdiği kısır döngüye “Proloterapi tedavisi” son veriyor

Ameliyat noktasına gelmiş bel fıtığı hastaları bir de aşırı kiloluysa, tedavi süreci adeta bir kabusa dönüşür. Ameliyat olması için kilo vermesi gereken hasta, ağrı nedeniyle hareket edemez hale gelirken, diyetle kilo vermeye çalıştığı birkaç ay içerisinde ilerleyen fıtık, hastayı uzun süre yatağa bağlıyor. Hasarlı bölgede oluşturulan mikropsuz iltihap ile dokuları canlandıran “Proloterapi” yöntemi, aşırı kilolu hastalarda, fıtığın kaynağına inerek birkaç seansta hastayı ayağa kaldırıyor.

Proloterapiyi Türkiye’de ilk kez uygulayan ve yaygınlaşmasını sağlayan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. İlker Solmaz, dokuları canlandıran tedavi yöntemi Proloterapi ile fıtığa neden olan hasarlı bölgenin kalıcı olarak tedavi edilebildiğini söyledi.

Fazla Kilo Tedaviyi Zorlaştırıyor…
Uzm. Dr. İlker Solmaz, aşırı kilolu hastaların tedavilerinin diğer hasta gruplarına göre daha zor ve sıkıntılı olduğunu belirterek, “Beldeki rahatsızlıktan dolayı hareket güçlüğü yaşayan bu hastalar için hareket edebilmek neredeyse imkansızdır. Bu nedenle de ameliyata hazırlık sürecinde vermeleri gereken kiloları egzersiz yapamadıkları için çok daha uzun sürede ancak diyetle vermeleri gerekiyor, bu da tedavinin geciktirilmesi ve hastalığın ilerlemesi anlamına geliyor” dedi. Proloterapi yöntemi ile ileri düzeydeki bel fıtığı rahatsızlıklarının birkaç seansta ameliyata gerek kalmadan kalıcı olarak tedavi edilebildiğini vurgulayan İlker Solmaz, “Bu yöntemin kilo sorunu olan bel fıtığı hastaları içinde bir kurtarıcı olduğunu söylemek yanlış olmaz” diye konuştu.

Hedef Fıtığa Neden Olan Hasarlı Bölgenin Tedavisi
Bel fıtığı olan hastalarda ağrının giderilmesi için ağrı kesiciden, ameliyata kadar uzanan birçok yöntemin kullanıldığını anımsatan İlker Solmaz, ancak bu yöntemlerin ağrıyı yalnızca ertelediğine, nedeni ortadan kaldırılmadığı için de fıtığın tekrarlamasına neden olduğuna işaret etti. Asıl hedefin fıtığa neden olan hasarlı bölgenin tedavisi olduğunu dile getiren Dr. Solmaz, Proloterapinin bel fıtığında kullanılışına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Proloterapi, yöntemi ile rahatsızlığın kaynağı olan bölgedeki eklem ve kas yapışma yerlerine, bağlara özel bir solüsyon enjekte edilerek orada mikropsuz iltihap oluşturulur. Oluşturulan mikropsuz iltihap sayesinde hasarlı bölge kısa zamanda tamir edici hücreler tarafından işgal edilir ve tamirci olan bu hücreler, iltihabı yok ederek o bölgede sağlam bir dokunun oluşmasını sağlar. Kilo sorunu nedeniyle ameliyat olamayan bel fıtığı hastalarında güvenle uygulanan Proloterapi yöntemi, ameliyatsız ve kalıcı bir tedavi yöntemidir”
Uzm. Dr. İlker Solmaz

Yan etkisi yok
Dr. İlker Solmaz, yöntemin hemen hemen hiçbir yan etkisinin olmadığının altını çizerek, yöntemin uygulanmasında hekimin el becerisinin önemli olduğunu vurguladı. Solmaz, “Hekim seçilirken çok dikkat edilmelidir. Tecrübesiz ellerde yapılan tedaviler birçok komplikasyona neden olabiliyor. Bu yüzden Proloterapi yöntemi kesinlikle tecrübeli ve eğitimli ellerde, doğru ortamlarda uygulanmalıdır” uyarısını yaptı.

Kilo iskeleti de bozuyor
Dr. İlker Solmaz, aşırı kilonun kas ve iskelet sistemini de bozarak, bu sistemlerin hastalıklarına da davetiye çıkardığına işaret ederek, “Aşırı kilo almamak için egzersiz yapmak ve beslenmeye dikkat etmek gerekir” dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |