Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Bir erkek sekse neden 'hayır' der?

Araştırmalara ve uzmanlara göre erkek cinselliği büyük bir tehdit altında! Günümüzde sekse 'hayır' diyen ve libido krizi yaşaya...

Araştırmalara ve uzmanlara göre erkek cinselliği büyük bir tehdit altında!


Günümüzde sekse 'hayır' diyen ve libido krizi yaşayan erkeklerin sayısı gün geçtikçe artmakta.

Araştırmalara ve uzmanlara göre erkek cinselliği büyük bir tehdit altında! Men's Health Forum'un hazırladığı ankette; 18 ve 59 yaş arasındaki erkeklerin yüzde 15'i sekse olan ilgilerinin azaldığını itiraf ediyor.

Geçtiğimiz yıl evlilik ve ilişki terapistlerine seksten soğuduğu için başvuran erkeklerin sayısında ise yüzde 40'lık bir artış görülüyor, işin ilginç yanı; fiziksel herhangi bir problemlerinin de olmaması! Günümüz erkeği ise sinsi bir virüs gibi yayılan libido krizinin eşiğinde, ciddi bir tehlike ile karşı karşıya kaldığının henüz farkında değil!

Erkekler seksten neden soğudu?
Uzmanlardan bazıları kadınların modern toplumdaki rolünün; erkeklerin cinsel isteksizlik yaşamasına sebep olabileceğini savunuyorlar.
Cinsel ihtiyaçlarının farkında olan ve cinselliği geçmişe oranla daha özgürce yaşayan günümüz kadını; yatak odasında da dominant olmak isteyince karşısındaki erkeğe kendini daha zayıf hissettirebiliyor. Erkek ise cinsel egosuna aldığı darbe ile başarısız olma korkusu ile karşılaşıyor ve bir süre sonra böyle riskli bir mücadelenin içinde yer almak istemiyor.

Aile terapistleri bazı erkeklerin seksten kaçınmasının en büyük nedenlerinden birinin başarısızlık sendromu olduğunu düşünüyor; "Kadınların seksten beklentileri, erkeklerin gözünü korkutabiliyor. Erkek, kendisinden umduğu ya da kendisinden beklenen performansı gösteremediğinde cinsel isteksizlikle karşı karşıya kalıyor. Yatakta istediği performansı gösteremediği zaman da bu durumun tekrarlanma endişesi ile kendini bilinçsiz bir cinsel perhize sokabiliyor. Zira tekrarlandığı zaman bir sorunu olduğunu söylemek zorunda kalabilir ve bunu söylemeye henüz hazır olmayabilir."

Yataktaki en büyük düşman: Stres!
Yatakta başarısız olma korkusunun yanı sıra modern hayatın hızı ve iş dünyasının stresli koşuşturması da erkek libidosunu ciddi şekilde tehdit eden faktörlerden... Cinsel enerjinin, erkeklerin kendilerini rahat ve mutlu hissettikleri zaman ortaya çıktığı göz önünde bulundurulduğunda; günümüz koşullarının böyle bir rahatlığa çoğu zaman izin vermediğini bir gerçek! Erkeklerin günlük hayatlarında karşı karşıya kaldığı stres ve depresyon; cinsel isteksizliğe sebep olabiliyor. Yaşam enerjisini işyerinde tüketen ve uzun saatler boyunca çalışan erkekler, evde eşleriyle gittikçe uzaklaşan ilişkiler kurmaya başlıyorlar. Depresyona giren ve stres altında kalan erkek; yaşam enerjisini yitirdiğini düşünüyor ve genel bir isteksizlik hali içine giriyor. Cinsel yaşam da bundan hızlı bir şekilde etkileniyor...

Gerçek dışı cinsel imajlar
Kimi zaman erkeklerin cinsel performansıyla olduğu kadar kendi vücutları ile ilgili güvensizlik yaşamaları da libidolarının düşmesine neden olabiliyor. Tıpkı kadınlar gibi erkekler de medyada yer alan kaslı ve fit vücutları; kendi vücutları ile karşılaştırıp sonu hayal kırıklığı ile biten bir yarışma psikolojisine girebiliyorlar. Bunun yanı sıra medyanın mükemmeliyet üzerinde kurduğu baskı da kadın vücutları üzerinden erkekleri de tuzağa düşürebiliyor. Televizyonda ya da dergilerde seks sembolü olarak yansıtılan kadınları görmeye alışan erkekler; bir süre sonra beraber oldukları partnerlerim beğenmemeye başlıyorlar.

Krize son verin!
Libido krizine neden olan faktörler her ne olursa olsun; gündelik hayatta çoğu erkeği tuzağına düşürebiliyor. Peki ya bu sinsi hastalığın çözümleri neler? Cinsel isteksizlikle ilgili kulaktan kulağa yayılan tedaviler; yanlış sonuçlara sebep olabiliyor. Uzmanlar, böyle bir durumda mutlaka profesyonel bir yardım alınması gerektiğini söylüyor. Seks hormonlarının, cinsel gücü artırdığı söylenen afrodizyak besinlerin; depresyon ilaçlarının ve sakinleştiricilerin ise libidoyu canlandırmak için yarasız tedavi yaklaşımları olduğunu belirtiyor. Cinsel iletişimleri kısıtlı, aralarında rahat konuşamayan, cinsel isteklerini ifade edemeyen çiftlerde iletişimi artırmaya yönelik bir egzersiz olan cinsel sözcük oyunu ve cinsel yaşamları kısıtlı çiftler için cinsel eylemler listesi hazırlama; etkili çözüm yöntemleri arasında yer alıyor. Bunların dışında gevşeme ve fantezi kurma; birlikte erotik öyküler okumak ve erotik filmler izlemek gibi cinsel materyal kullanımı da yararlı tekniklerden.

İstek nasıl artırılır?

Uzmanlara göre, kişilerin kendi cinsel enerjileri ile ilişki içinde olmaya dikkat etmeleri önemli. Kadın ve erkeğin sadece seks odaklı olmadan cinsellikleri yaşamaları için fırsatlar yaratmaları da önemli. Birbirine gün içerisinde dokunmak, uzun uzun öpüşmek ve birlikte banyo yapmak gibi cinsel enerjisi açığa çıkaracak fırsatlar önemsenmeli. Tüm bu tedavi önerileri ile birlikte atılacak en önemli adım, erkeklerin kendi kendilerine karşı dürüst olmaları ve problemlerini görmezden gelmeyerek kabul etmeleri...

Cinsel isteğiniz azaldığı zaman koşarak ya da hızlı tempoda yürüyüş yaparak kendinizi fiziksel olarak zorlayın. Sporun ardından vücudunuzda salgılanan hormonlar, bedeninizle barışık olmanızı sağlayacak ve cinselliğe olan ilginizi artıracaktır.

Beklentilerinizde gerçekçi olsun! Yatakta işler yolunda gitmediği zaman bu durumu ti'ye almak; kendiniz gibi partnerinizin de rahatlamasını sağlayacaktır. Her zaman her konuda mükemmel olamazsınız!

Hayal gücünüzü kullanın! Evlilik ve ilişki terapistleri, seks hayatınızı renklendirmek için size heyecan veren fantezileri keşfetmenizi öneriyor. Bunun için hayal gücünüzü devreye sokmanız yeterli olacaktır. Bir ilki gerçekleştirin ve partnerinize kadınların da ilgisini çekebilecek erotik bir film izlemeyi teklif edin. Bakarsınız bu deneyim aranızdaki kıvılcımı ateşlemeye yeterli olur!

Cinsel ilişkinin kendiliğinden gelişen, spontane bir deneyim olduğu düşüncesini bir kenara bırakın. Ne zamandır size uğramayan seks dürtüsünü beklemekten yorulduysanız; bir an önce kontrolü ele geçirin ve gereken ortamı siz yaratın. Partnerinize alacağınız seksi bir hediye ve geçireceğiniz romantik bir gece, libidonuzu canlandırmak için iyi bir fırsat!

Erkeklerin çoğu, seksi sadece cinsel organlarıyla bağdaştırır. Oysa vücuttaki diğer erojen bölgeler de cinsel isteği artırmaya yardımcı olur. Cinsel tatmin söz konusu olduğunda, vücudunuzun diğer bölgelerine de konsantre olun.

Seks üzerine konuşmak her ne kadar çiftler için çoğu zaman pek kolay olmasa da problemleri görmezden gelmek ve yokmuş gibi davranmak daha da kötü sonuçlara yol açabilir. Yataktaki gerilimi yumuşatmak için partnerinizle konuşun ve nelerin sizi heyecanlandırabileceğini anlatın. Gece birlikte eğlenmeye çıkın! Tek düze sürülen gündelik yaşam, çiftler arasındaki elektriğin azalmasına neden olabilir. Arada sırada değişiklik yaparak gece dışarı çıkın.

Partnerinizi her gün evde gördüğünüz halinden farklı olarak dışarıda görmek; ona olan ilginizi ve heyecanınızı kamçılayabilir. Profesyonellerden yardım alın! Libido eksikliğini hafife almayın ve gelip geçici bir durum yerine bir sağlık problemi olduğunu kabul edin. Evlilik ve ilişki terapistleri ile psikologlar; size bu konuda yardımcı olacaklardır. Eğer libido eksikliği hayatınızın bir parçası olmaya başladıysa; en kısa sürede profesyonellerden yardım alın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe