Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Saçlarınız çabuk uzasın ister misiniz?

Saçlarınızın daha kısa sürede hızla uzamasını sağlayabilirsiniz. 1- Düzeni aralıklarla kestirmek saçın çabuk uzamasını sağlamıyor ama bir ...

Saçlarınızın daha kısa sürede hızla uzamasını sağlayabilirsiniz.

1- Düzeni aralıklarla kestirmek saçın çabuk uzamasını sağlamıyor ama bir anda 4-5 cm birden kısaltımasına engel oluyor. Bu düzeltmeler sadece saçınızın sağlıklı uzamasına yardımcı oluyor.

2- Saç ürünlerine yüklenmek ve saçtaki nemi yok edecek şekilde ısı veren gereçler kullanmak tutamlarınızın uzamasını engeller. Bu nedenle saçlarınıza özel bir bakım uygulamalısınız.

Temiz bir saç derisi için: Bir ölçek hamamelis (cadı fındığı) çiçeğini bir ölçek ağız gargarası ile karıştırın (bu maddeler saç derisini temizler). Bu karışımı sprey formlu bir şişenin içine dökün ve tüm saç derinize sıkın. Beş dakika boyunca masaj yaparak yedirdikten sonra yıkayıp durulayın.

Güçlü ve sağlıklı tutamlar için: Bir bardak zeytinyağını hafif ılıyana kadar mikrodalga fırında ısıtın. Ardından bu yağı nemli saçlarınızın üzerine dökerek tüm tutamlarınıza yedirin. Başınıza havlu sarıp 20 dakika kadar bekletin. Son olarak durulayın, şampuanla yıkayıp nemlendirici maske uygulayın.

3- Folik asidi, tahminen bu maddeyi oldukça fazla kullanan hamile kadınlarla özdeşleştiriyorsunuzdur. Ancak bu hamile kalmayı destekleyici içerik saçın yapı taşı olan keratin proteininin de oluşmasını sağlıyor. Ayrıca saçların kuvvetlenmesine yardımcı olan çinko, biyotin ve demir gibi besleyici içerikleri de kullanmanızda fayda var. Bu maddeleri içerek besin desteklerini edindikten sonra (doktorunuza da danışarak) günlük beslenme düzeninizi tekrar değerlendirin. Kingsley, diyetinizde yapmanız gereken ilk değişikliğin protein alımını artırmak olduğunu belirtiyor. Günlük yumurta, peynir, balık, tavuk veya hindi tüketiminizi iki porsiyona çıkarmalısınız.

4-  Sabah kahvaltı edin. Sabahları enerjiye ihtiyacınız olur eğer kahvaltı etmezseniz saçlarınız sağlığını kaybedebilir çünkü saç foliküllerinin tutamları uzatmak için enerjiye ihtiyacı vardır. Her dört saatte bir mutlaka bir ara öğün tüketin. Fındık, badem, yeşil sebzeler ve somon saçların uzaması konusundaoldukça işe yarayan besinlerdir.

5- Son olarak rahatlamaya çalışın. Stres sindirim sistemini yavaşlatır ve hormonlarınızı yorarak kan akıiının saç foliküllerine gitmesini engeller. Bu önerileri uygulayarak dört ile altı ay içerisinde gözle görülür bir fark hissedebilirsiniz. Yaza kadar upuzun saçlara sahip olmaya hazır olun.

Uzamayı tetikleyen ufak öneriler

Saçlarınızın uzama hızı size yavaş geliyor veya belirli bir uzunluğa geldikten sonra o uzunlukta takılıp kalıyorsa, tutamlarınızı bebek muamelesi yapmalısınız. İşte bunun sebepleri:

Şımartın
İçeriğinde nemlendirici özellikli shea veya avokado yağı bulunan şampuan ve saç kremlerini seçmeye özen gösterin. Bu içerikler tutamlarınızı dolgun gösterir ki bu da saçların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Narin saç uçlarının uzamaya fırsatları kalmadan kırılmaları oldukça sık görülen bir durumdur.

Ovalayın
Yüzünüzü temizlemek için onu musluk altına tutmak yetmez öyle değil mi? Aynı şekilde saç derinizin de dokunulmaya ihtiyacı vardır. Saç derisinde biriken kir, yağ ve ölü hücre katmanları tutamlarınızın uzamasını engelleyebilir. Bu nedenle saç derinize masaj yapmanız gerektiğini savunan Kingsley, uçları yuvarlatılmış bir fırça tercih etmenizi öneriyor. Fırçanız yoksa, parmaklarınız yardımıyla duştan önce yalnızca iki dakikanızı saç derinize masaj yapmaya ayırabilirsiniz.

Tarz yaratın
Kullandığınız ısı kaynağı aletler ve saç fırçaları tutamlarınızın üzerinde bulunan koruyucu kalkanı yıpratır. Yıpranan saçlar da kolayca kopmaya meyilli hale gelir. Bunu engellemek için saçlarınızı yalnızca geniş dişli bir tarak ile açın, ısıya karşı koruyucu saç ürünleri kullanın ve pazar günlerini saçın için de tatil edin. Tutamlarınızı haftada en az bir gün saç kurutma makinesi veya maşadan mahrum etmek bile saçların sağlığı açısından fayda sağlar. Kolay dalgalar için nemli saçlarınızı örebilir, böylece doğal dalgalar yaratabilirsiniz.

Acil yardım

Saç renginize göre yaptıracağınız ek saçlar doğal görünümlü uzun tutamlara kavuşmanızı sağlayabilir. Bu saçlara sahip olmak için kuaförünüze danışmakta fayda var.

Takmaya başlamadan önce ekleri istediğiniz forma sokun (düz veya dalgalı). Ardından saçınızın büyük kısmını tepenizde toplayın.

Eklentileri takacağınız tutamları krepe yaparak saçların kaymasını engelleyin. En uzun ek saçı başınızın arkasında tam olarak sabitleyin.

Yanlardan birer tutam saç alın ve yan klipsleri bu bölgelere tutturun. Eklentiler gözünüze uzun geliyorsa ucundan bir miktar kesebilirsiniz.

Tepede topladığınız tutamları serbest bırakın. Üstte kalan tutamları saçınızın geri kalanına uyacak biçimde şekillendirin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe