Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Sağlık problemleri seksi etkiler mi?

Bazı sağlık problemleri seks hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Ama korkmayın; onlarla başa çıkmanın yollar var! İşte tutku düşmanları ve c...

Bazı sağlık problemleri seks hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Ama korkmayın; onlarla başa çıkmanın yollar var!

İşte tutku düşmanları ve cinsel hayatta onlarla başa çıkmanın yolları…

Uykusuzluk
Uykusuzluğa ‘sabahlara kadar’ uyumamak olarak bakıldığında bunun bir problem değil de, bir cevher olduğu düşünülebilir. Ama uykusuzluğun yorgunluk gibi yan etkileri düşünüldüğünde durum pek de sevimli gözükmez. Bunun için çözüm ise yatağınızı sadece seks veya uyku için kullanmak. Yani uykunuz yokken yatağa yatıp da seks yapmayacaksınız odayı terk edin! Ya da partnerinizden uzakta bir gece geçirmek yerine önce güzel bir seks, ardından mışıl mışıl bir uykuyu tercih edin.

Baş ağrısı
“Hayatım bu gece çok başım ağrıyor, başka zaman…” bahanesi sekssiz ilişkiyi esprili bir dille özetleyen; artık filmlere, kitaplara konu olmuş bir cümledir. Peki ya gerçekten de başımız ağrıyorsa? Olaya ters bakın; yani seksin aslında bir ilaç olduğunu ve baş ağrınızı geçireceğini kendinize hatırlatın. İngiltere’de yapılan bir araştırma bunu kanıtlamış bile!

Menopoz
Menopoz döneminde seks hayatı ortadan kalkmaz; sadece bazı değişiklikler ortaya çıkar. Örneğin östrojen hormonunun azalması vajinada kuruluğa neden olur. Bu sorunu çözmek için ise seks hayatınızda ön sevişmenin rolü büyük olur. Ayrıca menopoz döneminde düzenli seks ve pelvik egzersizler de çok önemlidir. Egzersiz için yere yatın ve pelvik kaslarınızı sıkın ve bırakın. Bunu 10’ar defadan 10 set tekrarlayın.

Stres
Stres, testesteron hormon seviyesinin düşmesi demektir. Bu durum da seks hayatınızı bastıracaktır. Dolayısıyla hiç hafife alınmaması gereken bir durumdur. Stresle savaşmak için neler yapabilirim diye merak ediyorsanız konuyla ilgili yazımızı okuyun. Yaşam tarzınızı düzenleyin; dengeli bir beslenme tarzı, sağlıklı uyku ve düzenli egzersiz size çok iyi gelecektir.

Astım
Nefes zorlukları, öksürük ve hırıltılı solunum gibi astımla ilişkili problemler seks hayatınıza olumsuz etki edebilir. Uzmanlar seksten yaklaşık 15 dakika önce solunum aletinizi kullanmanızı öneriyor. Ve geceleri daha fazla kriz geçiriyorsanız, sabah seksini tercih edin. Tabii sizin durumunuz diğer seks problemlerine göre oldukça farklı ve ciddi olduğundan uzman doktorunuza cinsel hayatınız konusunda da danışmanız şart!

Sırt ağrısı
Sırt ağrısı eşinizle yatakta alacağınız pozisyon açısından oldukça sorun yaratan bir konu. Eğer siz de bu durumdan şikayetçiyseniz deneyebileceğiniz birkaç pozisyon var. Örneğin göğsünüzün altına bir yastık koyarak karnınızın üstüne yatabilirsiniz. Veya partneriniz sandalyeye oturur pozisyondayken bacaklarınızı açarak kucağına oturabilirsiniz.

Egzama
Eğer egzaman hastalığından şikayetçiyseniz cinsel ilişkiniz boyunca hem acı çekebilir, hem de rahatsız hissedebilirsiniz. Acı konusunda yapmanız gereken uzman doktorunuza gözüküp yatıştırıcı ilaçları almaktır. Beslenmenizde de domates, çilek, ve çikolata gibi histamin içerikli gıdalardan uzak durmalısınız. Rahatsız olma konusunda ise partnerinizle konuşmanız ve ona açık olmanız çok önemli. Bu konuyu konuşarak halletmeniz problemlerin ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

Aşırı kilo
Elbette aşırı kilolu olmak tüm sağlığınız açısından tehlikelidir. Bu yüzden kilo almamaya her daim dikkat etmeli; formumuzu korumayı yaşam tarzımızın bir parçasına dönüştürmeliyiz. Aşırı kilolu olmak sağlık problemlerinin yanı sıra yatak odasında da özgüven kaybına yol açar. Fazlasını atabiliyorsanız atın; ama biraz kıvrımlı, dozunda kilolu olmanın seks hayatınıza renk katacağını da unutmayın. Çünkü hatırlatalım: yapılan araştırmalar erkeklerin kıvrımlı kadınları tercih ettiğini ortaya çıkarmış.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe