Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Son kararı erkek değil dişiler veriyor

Hayallerinizdeki erkeği ararken çok çaba sarf ediyorsunuz. Hem erkekler hem de kadınlar partnerlerinde zekaya önem veriyorlar. Yani her iki ...

Hayallerinizdeki erkeği ararken çok çaba sarf ediyorsunuz. Hem erkekler hem de kadınlar partnerlerinde zekaya önem veriyorlar. Yani her iki cins için güzellik, zeka ve zenginlik evrensel anlamda en önemli faktörler.

Kadınlar ve erkekler üzerinde psikolojik bir deney yapılıyor. Birbirlerini hiç görmemiş iki kadın ve iki erkek bir evde tanışıyorlar ve zaman geçiriyorlar. Deneklere bir süre sonra tek tek odada en çok kimi yakışıklı bulduklarını ve kimi tercih edecekleri soruldu. Daha sonra birbirini yakın hissedenler yemeğe çıktı ve bir mekanizma ile karşılıklı oturan çiftlerin kalp alışları, ritmleri izlendi. Sonuçlar çok ilginç oldu. Buna göre kadınlar hoşlandıkları erkek karşısında ilk defa konuşurken kalp atışları çok hızlanıyor, erkeklerinse ritmleri daha durağan kalabiliyordu. Yüz hatları birbirine benzeyen bireyler kendi hatlarına en yakın olanları tercih ediyorlardı.

Son kararı erkek değil dişiler veriyor
Aşkın kimyasıyla ilgili bunun gibi bir dizi araştırma yapıldı, hâlâ da yapılıyor. New Mexico Üniversitesinden bilim adamı Geofrey Miller, insan beynini bir "tavus kuşu kuyruğuna" benzetiyor. Bu kuyruk, sahibinin tüm gençlik özelliklerini taşıyor. Miller'a göre erkek tavus kuşu kuyruğunu dişileri etkilemek için kullanıyor, çünkü eş seçiminde kararı erkek değil dişiler veriyor. Doğada çocuk yetiştirmek de öncelikle dişinin görevi. Miller'ın öne sürdüğü teze göre insan beyni ve davranışları da iste bu yönde gelişti, yani "eş seçme ya da seçilme" yönünde.

Peki, tüm bunlara rağmen insanlar eşlerini nasıl ve neye göre seçiyor? Araştırmalara göre kadınların bir erkekte aradığı en büyük özellik sosyal statü. Kadınlar için bir eşin sosyal statüsünün yüksek olması, erkeklerden daha önemli. Diğer görüşe göre bir evliliğin yürüyüp yürümemesi tamamen evrimsel nedenlere dayalı. Dış görünüş de eş seçmede önemli bir rol oynuyor. Güzellik kavramı her kültüre ve döneme göre değişiklik gösterse de temel olarak yüz hatlarının ve bedeninin simetrik olmasıyla ilişkili. Çünkü simetri, sağlıklı ve bağışıklık sisteminin kuvvetli olmasıyla yani uzun yaşamla ilgili. Diğer bir etken ise güven. Kadınlar eş olarak güvendikleri ya da kendi ırkından olan erkekleri seçiyor.

Modern zaman aşkları

Erkekler içgüdüsel olarak her zaman için genç doğurgan kadınlara karşı eğilimlidirler. Son yapılan çalışmalar kadınların da erkeksi, güçlü ve güzel erkekleri tercih ettiklerini gösteriyor. Tüm bunlar seksüel potansiyeli ve iyi genleri sembolize ediyor. Tabii kadınların kariyer sahibi ve maddi açıdan durumu iyinin üzerinde olan erkekleri ilk sırada tercih elliklerini de artık biliyoruz. Hem erkekler hem de kadınlar partnerlerinde zekaya da önem veriyorlar. Yani özet olarak her iki cins için güzellik, zeka ve zenginlik evrensel anlamda en önemli faktörler. Yani George Clooney'ler ve Angelina Jolie'ler tahmin edilebilecek biyolojik sebepler nedeniyle dünyada seks sembolleri durumundalar. Ama bu özelliklerin tamamına sahip süper adaylara da aşık olamıyoruz. Çünkü çoğumuz bunları ulaşılmaz görüyoruz. Bunun yerine kendimize daha çok benzeyen yani çekicilik, zeka ve statü açısından paralel kişilere ilgi duyma eğilimindeyiz. Bunun için de çeşitli yöntemler günümüzde kullanılıyor. Seviyeli arkadaşlık siteleri çok yardımcı oluyor.

Bu zaman içerisinde kadın ve erkeğin bir eşte ne arzuladığından, seksüel ihanetin en şeytani biçimlerine kadar değişik birçok olayı belgelendi. Kadın ve erkeğin birbirini aldatmak ve ustalıkla yönlendirmek için buldukları hayret verici yaratıcılıktaki yöntemleri keşfedildi. Fakat karşı cinsle ilişkilerin bu karanlık boyutlarına rağmen, gerçek aşka olan inanç sağlam kaldı. Aşk oldukça yaygın olmasına rağmen, gerçek aşk enderdir. Sıradan aşkın yolları birçokları tarafından yeterince anlaşılmıştır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |