Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Vücudu güçlendirmenin yolları

Güçlü bağışıklık sistemi için A, C ve E vitaminlerinden yeteri kadar almak hastalıklara karşı daha dirençli olmayı sağlar Hava sıcaklığ...

Güçlü bağışıklık sistemi için A, C ve E vitaminlerinden yeteri kadar almak hastalıklara karşı daha dirençli olmayı sağlar

Hava sıcaklığının düşmesiyle soğuk algınlığı, nezle, grip şikayetleri artmaya başladı. Özellikle kalabalık ortamlarda bulunanlar, çocuklar, yoğun seyahat edenler, hamileler ve 60 yaş üzeri bireyler kış hastalıkları konusunda daha dikkatli olmalı. 

Kış hastalıklarına karşı ‘sağlam beslenerek’ bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Bunun için A, C ve E vitaminleri bakımından zengin beslenmek gerekiyor. Sebze olarak havuç, brokoli, kabak, brüksel lahanası, yeşil biber, karnabahar, maydanoz, ıspanak, roka ve tereyi seçebilir- siniz. Meyve olarak turunçgiller, nar, elma, armut, kayısı ve kivinin tüketilmesi gerekir. B vitaminiyle folik asit , demir, magnezyum, potasyum, selenyum ve çinkonun etkilerini de unutmamak gerekir. Bu için balık, ceviz, keten tohumu ve semizotuna günlük beslenmede yer ayırın.  

Araştırmalar balın, kış hastalıkları ve gribe karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini, yarayla iltihapların iyileşmesinde olumlu etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Sağlık açısından faydaları 1930’larda bilimsel olarak kanıtlanan bal, yapısındaki tokoferol, askorbikasit, flavonoidler ve diğer fenolik maddeler nedeniyle antioksidatif etkiye sahip.

Hileli bala dikkat

- Markalı bal alın: Balın kalitesini tadarak anlamak mümkün değildir. Aldığınız balın kalitesinin yıllar içerisinde kanıtlamış, güvenilir olmasına özen gösterin. Ürünün üzerinde parti numarası, dolum ve son kullanma tarihi, firma adı ve adresi, telefonu gibi bilgilerin olmasına dikkat edin. Ayrıca kapakta garanti bandı olmasına önem verin. Tüm bunlara ilave olarak firmanın, kalite kontrol sistemini ve bal konusunda uzman, deneyimli kadroya sahip olup olmadığını, hijyen şartlarda üretim yapıp yapmadığını sorgulayın.  Açıkta satılan ballarda riski tüketici, markalı ballardaysa ambalajlayan firma taşır.

- Süzme bal Alın: Her ne kadar petekli ballarda hile yapılmayacağı yolunda bir inanış varsa da bu ballar da arıya şeker yedirilmek suretiyle imal edilebiliyor. Petekli balda kalıntı riski yüksektir ve her peteğin tek tek analiz edilmesi hem pratik hem de ekonomik açıdan mümkün değildir.

Atalarımızdan ballı tarifler

Sirkencübin şerbeti: Osmanlı dönemindeki tariflerden biri olan bu şerbet, unutulmaya 
yüz tutmuş olsa da ilaç niyetine kullanılıyordu. Aşağıdaki malzemeleri karıştırın. 
- 4 su bardağı su - 4 tatlı kaşığı bal - 4 tatlı kaşığı üzüm sirkesi

Zencefilli bal: Bağışıklık sistemini güçlendirmek için birebir.
- 1 çay kaşığı toz zencefil  -1 yemek kaşığı balla karıştırılarak her sabah yenmesi öneriliyor.

Karanfilli ballı tarçın: Öksürük ve mide şikayeti olanlar için kullanılabilir. 
- 1 litre su -10 karanfil  -1 çubuk tarçın kaynatıldıktan sonra 5 yemek kaşığı 
balla tatlandırılıp gün boyu içilebilir

Ballı susamlı gözleme: Bu tarif de eczacılığın babası sayılan Galenos’a ait. 
- 1 bardak un - 1 bardak su   - 4 yemek kaşığı bal   -2 yemek kaşığı sıvı yağ   - 1 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı bal, un ve suyla hamur hazırlanır. Bu hamur elde yuvarlak ve ince gözleme gibi şekillendirilip tavada yağla kızartılır. Üzerine bal ve susam eklenerek servis edilebilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe