Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Köpek Beslenmesi Hakkında 13 Bilgi

Köpeğinizin beslenmesi onun yaşamı boyunca sağlığının korunması ve hastalıklara karşı direnç kazanması açısından önemlidir. Köpeğinizin mama...

Köpeğinizin beslenmesi onun yaşamı boyunca sağlığının korunması ve hastalıklara karşı direnç kazanması açısından önemlidir. Köpeğinizin mama seçimi için elinizden gelenin en iyisini yapmak istiyorsanız, öncelikle onun ırkı ve yaşı hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Köpek maması araştırması yaparken, yavru, yetişkin ve yaşlı köpek mamalarının ırka bağlı çeşitlerini iyi bilmeniz gerekiyor.

Her cins köpeğin farklı mamaya ihtiyaç duymasının nedeni, köpeklerin ırka bağlı belli hastalıklara karşı olan yatkınlığıdır. Bazı köpekler kilo almaya meyillidir, bazı köpeklerse sık sık kalça problemleri yaşar. Bunlarla birlikte; köpeklerin öğün alışkanlıkları, kuru mama ve yaş mama farkı, köpeklerin ev yemeklerini yiyip yiyemeyeceği ve onların yememesi gereken temel besinler hakkında aşağıdaki 13 bilgi, sizi köpeğinizin beslenmesi hakkında en doğru mamaya yönlendirecektir:

1. Yaş mama ve kuru mama kabı yanında bir kap temiz su bulundurulmalıdır. Çünkü bu mamalar köpeklerde su ihtiyacına neden olur.
2. Mama paketlerinde köpeğin yaşına ve aktivitelerine bağlı olarak önerilen öğün önerileri dikkate alınmalıdır.
3. Yavru köpeklerin midesi küçük olduğu için azar azar mama yemeleri gerekir. Yavru köpekler her öğünde az yediği için günde 4 öğün mama ile beslenebilir.
4. Yeteri kadar anne sütü alamamış yavru köpeklere özel anne süt tozu verilmelidir.
5. Yaşlı köpeklerin aktiviteleri azaldığından kilo aldırmayan, düşük kalorili mamalar tercih edilmelidir.
6. Tahılsız mamaların, diğer kuru mamalara göre öğün miktarı daha az tutulmalıdır.
7. Yaş mamalar, ödül maması ve farklı lezzet sunma amacıyla verilebilecek besinlerdir.
8. Yaş mama tercihini yaparken kuru mamada olduğu gibi köpeğin sağlık sorunları, ırk ve yaş özellikleri dikkate alınmalıdır.
9. Köpeklerin mama yerine sadece ev yemeği yemesi doğru değildir. Artık yemekler köpekte ağız kokusu yapar.
10. Şeker, pilav, tuzlu cips, peynir, süt, soğan, üzüm, kafeinli içecekler ve çerezler ve en önemlisi çikolata köpekler için zararlıdır.
11. Artık yemeklerdeki tavuk ve et kemiği gibi kemikler köpekler için tehlikelidir.
12. Veteriner kontrolünde köpeğin vitamin ve mineral eksiklikleri tespit edildiğinde, köpekler için özel olarak üretilmiş besin takviyeleri kullanılabilir.
13. Köpeklerde vitamin fazlalığı zehirlenmelere neden olabilir. Bu konuda veteriner görüşü alınmadan bilinçsiz ürün kullanımından kaçınılmalıdır.

Köpeğinizin sağlıklı ve doğru mama ile beslenmesi istiyorsanız, onun ihtiyacına en uygun kuru ve yaş mamayı petzimo.com internet sitesinden satın alabilirsiniz. Köpeğiniz için en ideal pet shop ürünlerine de petzimo.com ile sahip olabilir, ürünlerinizi kapınızda teslim alabilirsiniz. Köpeğinizin beslenmesi, eğitilmesi ve daha birçok konuda bilgiyi Petzimo blog sayfasından öğrenebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |