Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Güzelliğinin 13 ilginç düşmanı

Artık güzellik konusundaki günahlarıza tövbe etmenin zamanı geldi. Güzelliğine gereken önemi vermek ve çevrendekilere komik görünmemek içi...


Artık güzellik konusundaki günahlarıza tövbe etmenin zamanı geldi. Güzelliğine gereken önemi vermek ve çevrendekilere komik görünmemek için bu hatalardan kesinlikle uzak durmalısın.

Mini eteklere veda (Neden mi)
Randevunu son yarım saat kala hazırlanmaya başlarsan olacaklara katlanmak zorunda kalırsın. Bacağın yara bere içinde kaldıysa hayıflanıp söylenmeye hiç mi hiç hakkınız yok! Oysa koca hafta sadece yarım saatini ayırarak istenmeyen tüylerinden kurtulsaydın, randevuna yetişmek için körleşmiş Tıraş bıçaklarıyla uğraşmak zorunda kalmazdın. Bu durumda yaralar geçene kadar mini eteklere ve şortlara son! Ne yapalım, bunu sen istedin.

 İşi ona bırak
Kuaförün yapacağı sadece saçındaki kırıkları almaktır. Ama onlar nedense, bunu asla anlamak istemezler. “Merak etme sadece kırıkları temizleyeceğim’’diye işe koyulurlar, ama sonrasında “Haşıırt!’’ Gitti güzelim saçlar... Sonuçta hem kuaföre karşı gelişen kırık aldırma korkusu hem de üşengeçlikten, alınır makas ele ve geçilir ayna karşısına... Amaç sadece kahkül düzeltmektir. Oh oh ne güzel! Ya sonrası?.. Lütfen, “Çok da kötü olmadı!’’ savunmasını yapma. Ne olursa olsun işi uzmanına bırak.

Şişşt! Çek elini
Her ne kadar kendini sinirli ya da aç hissetsen de tırnaklarını yemenin sana hiçbir yararı yok. Yenilen tırnaklar çok kötü bir görüntü oluşturduğu için, bir süre sonra insanlar ellerine bakmak istemeyecektir. Üstelik bu kötü huy, mantara da yol açabilir. Uzaktan seni seyreden birinin hakkında neler düşündüğü ise cabası. Lütfen biraz irade! İyi ilgilenilmiş tırnaklar, iyi sürülmüş bir ojeyle tamamlanırsa sonuç mükemmel olacaktır.

Fast food canavarı
Yemek saatinin 3/4’ünü fast food tarzı yiyeceklere ve abur cuburla mı harcıyorsun? Eyvah, fast food canavarı seni de esir almış! O zaman yüzündeki donukluk ve lekeler, saçındaki cansızlık için yapabileceğin fazla bir şey yok. Yemek menüne bir an önce sebze ve meyveleri de dahil etsen hiç fena olmaz!

Doğallıktan uzak!
Dudak çizgisinin biraz dışından kalem çekmek dudakları kalın gösterir ve rujun rengiyle kullanılan kalemin renk tonu birbirini tutarsa görüntü hiç de fena olmaz. Ama bu “biraz’’ çok olunca, ortaya pörtlemiş dudakların çıkması kaçınılmaz. “Kalın dudaklarım olsun’’ derken komik olmamaya dikkat!

Tamamla, çık!
Ne kadar acelen olsa da makyajını tamamlamadan dışarı çıkma sakın. Sadece yüze sürülmüş bir fondöten asla bağışlanamayacak bir güzellik günahı. Cildine zarar vermesinden korkuyorsan merak etme, şayet kaliteli bir ürün kullanıyorsan fondötenine güvenebilirsin.

Üşenme, nemlendir
Banyodan sonra cildin  nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Hele hele kuru bir cilt yapın varsa. Üşengeçlikten vazgeçip her Banyo sonrası cildini nemlendiricilerle tazeleme alışkanlığı edin. Yoksa cildin hiç de hoş olmayan bir görünüm kazanabilir. Unutma; tepeden tırnağa güzel görünmek tamamen senin elinde!

Onlara iyi bak
Yüzünde bir sivilce tarlası oluşmasını istemiyorsan, onları sıkmaktan vazgeçmelisin. Çünkü sivilceni sıktığında deri altında oluşan kanama yüzünden, yüzünün diğer bölgelerine de sivilcelerin yayılacabilir. Ayrıca sinirini onları sıkarak çıkarırken iz kalma olasılığı da yüksek!

Söz dinleyen saçlar
Saçına sık sık fön çektirmek, ayda bir boyatmak gibi işlemler, onları kötü sona götürür. Unutmay, saçının da bir hayatı var. Dolayısıyla sıcağa ve kimyasal işlemlerle karşı karşıya kalan saçının uçları çatallaşıp kırılabilir. Saçının söz dinlemesini istiyorsan bakım dışında bir süre kuaföründen uzak durman senin lehine olur!

Bakma bana kara kara
Eyeliner’ın gözlerini daha büyük gösterdiği kesin. Fakat gözüne gereğinden fazla çekersen, etrafınızdakiler, biri tarafından yumruklandığın konusunda kuşkuya kapılabilir:) Doğal ve hoş bir görüntü için, gözün üst kısmına sürülen ve pamuklu çubuk yardımıyla dağıtılan eyeliner en ideali.

Makyajını temizle!
Bir partiye gideceksin; özene bezene makyajını yapıyorsun. Çok güzel! Ya akşam eve döndüğünde?.. Şööyle yatağa kendi atıp mışıl mışıl uyumak gibisi yok... Haydi, bu bir seferlik affedilebilir, ama unutma ki  temizlenmeyen makyaj, cildin dokusunu bozar ve tenini matlaştırır.

Sürün, belki olur
Renkli bir kişiliğin olabilir... Bunu yüzündeki makyajla değil, tavır ve hareketlerinle göstermelisin. Kıpkırmızı bir ruj ya da bolca sürülmüş Allık sence ne kadar anlamlı? Lütfen biraz daha özen!

Güzelliğinize de zararlı
Sigaranın sağlığa zararları saymakla bitmez. Güzelliğinize biraz düşkünsen yapacağın en büyük hata sigara içmektir. Saçlarını matlaştırmanın, bembeyaz güzelim dişlerini ve parlak cildini sarartmanın hiç alemi yok, değil mi? İradene sahip çıkman için daha ne söylenebilir ki?

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe