Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Boyun tutulmasının gizli belirtileri

Boyun Tutulması, genellikle küçük büyük her insanın yaşamı süresince mutlaka bir kez de olsa karşılaştığı bir rahatsızlıktır. Boyun tutulmas...

Boyun Tutulması, genellikle küçük büyük her insanın yaşamı süresince mutlaka bir kez de olsa karşılaştığı bir rahatsızlıktır. Boyun tutulması, boyunda bulunan kas dokularının ve ligamentlerin sıkışması nedeni ile meydana gelir. Boyun tutulması, özellikle başımızı sürekli dik pozisyonda bulundurmanın verdiği baskı ile (başımız ve beynimiz yaklaşık 30 kilo civarındadır) veya başımızı sürekli bilgisayar başında çalışırken tutulduğu gibi belli bir durumda tutmak nedeni ile gerçekleşir. Kapsamlı olarak rastlanan diğer sebepler; ters bir durumda yatmak boynumuzu ani hareketlerle çevirmek, darbe almak ve stresten kaynaklanır. Sabit bir ağrı, sertlik, sızı, boyun hareketlerinde kısıtlanması ve de iltihaplanma kızarıklık, şişmeler oluşabilir.

Boyun Tutulmasının Belirtileri
Dokunduğumuz kısımda duyarlı ve ağrılı bir kas mevcuttur ve bu bölgeye dokunmak bile hastayı rahatsız edebilir. Hasta başını sağa sola rahatça çeviremez. Genellikle bu tür tutulmalar tek taraflı olarak tutulur. Bu tür tutulmalar da kişiler rahat bir şekilde araç kullanamaz, günlük ihtiyaçlarını yapamaz ve kısaca hasta kişinin yaşam kalitesi tamamen düşer. Bu şekildeki tutulmalar fıtık nedeninden dolayı oluşmamışsa diğer nedenlerden kaynaklanan tutulmaların tedavisi oldukça kolay olur.

Boyun Tutulması Ne Tür Rahatsızlıkların Habercisidir?
Boyun tutulmasının bir nedeni de o kısımda boyun fıtığı rahatsızlığının oluşmasıdır. Boyun fıtığı nedeni ile sıkışan sinirlere bağlı tepki ile boyun hareketlerini en aza indirerek vücut kendini savunma altına alabilir. Ayrıca boyun fıtığı hastalığı diş problemleri ve bademcik iltihabı gibi hastalıklara da sebep olabilmektedir.

Boyun Tutulmasının Tedavisi
Boyun tutulmalarında öncelikle yapılacak işlem hastanın kendisini uygulayacağı tedavidir. Özellikle hastanın tutulan kısmı sıcak tutması her zaman iyi sonuçlar verir. Tutulan kısımda bulunan kasların oldukça sertleşmesi sıcak ile gevşeme sağlayacaktır. Ayrıca kaş gevşetici ilaç ve merhem sürülerek yapılacak hafif bir masajlarla da bir kaç gün içinde tutulmada iyileşme gözlenmiyorsa o zaman bir sağlık kuruluşuna başvurmakta yarar vardır. Yapılan muayeneler sonucunda tutulmanın nedeni boyun fıtığı ise hastalığın ciddiyetine göre önce ilaç tedavisi, fizik tedavi şekli veya cerrahi operasyon uygulanabilir. Ancak tutulma anında bir hekime hemen başvuramıyorsanız o zaman istirahat ederek ağrı kesici ilaçlar ve kas gevşetici kremlerle uygulanan masajlar da hastayı oldukça rahatlatabilmektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |