Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Yatağınız Rahat Olmalı...

Rahat bir uykunun özlemini çekiyorsanız ve sabahları boyun,sırt ağrılarıyla uyanıyorsanız ilk olarak yapmanız gereken yatağınızı gözden ...

Rahat bir uykunun özlemini çekiyorsanız ve sabahları boyun,sırt ağrılarıyla uyanıyorsanız ilk olarak yapmanız gereken yatağınızı gözden geçirmek. 

Bu sıkıntıları aşmanın kolay ve öncelikli  yolu da doğru yatak seçiminden geçiyor. Ve son teknoloji ürünü yataklar bu sorunlara çare olabiliyor. Zaman ergonomik ve ortopedik yataklarla rahat uykunun keyfini sürme zamanı...

Günlük yaşantımızın akışı içinde uykunun yeri apayrıdır. Gün içinde biriken onca yorgunluğu gün bitiminde keyifli bir uykuyla atmayı düşünmek bile bizi rahatlatabilir. Buna karşın günümüzde "uyku bana haram oldu" diyenlerde azımsanacak gibi değil. Kimimiz uykusuzluktan dert yanarken, kimimiz de sabahları yataktan kalkar kalkmaz sırt ve boyun ağrılarıyla güne merhaba demekten şikayet ediyor. Uzmanlara göre ise rahat uyuyamamanın etkisi gün içinde de kendini gösteriyor ve iş yaşamında verimsizliği beraberinde getiriyor. Yaşamımızın yaklaşık üçte birinin yatakta geçtiğini düşünürsek bu sıkıntıların aslında hiçte önemsiz  olmadığını görürüz. Unutmayalım ki, birçok uzmanın da vurguladığı gibi rahat bir uykunun yolu size uygun yataktan geçiyor. Hep diyoruz ya teknoloji çağında yaşıyoruz, yatak kaynaklı sırt ve boyun ağrılarına son teknoloji ürünü yataklar çare olabiliyor.

Teknolojinin Son Ürünü Yataklar Konfor Sağlıyor

Geçmişten süzülen bilgilere kısaca bir geçiş yapacak olursak uzun yıllar, hatta yüz yıllar boyunca kullanılan yün yataklardan başlamamız gerekecek. Hayvan yünlerinden yapılan bu ilk yatakların ardından 1925'lerde kendimizi yaylı yataklara bırakırız. 1945'lerden sonra üzeri sünger kaplama yataklar rağbet görmeye başlar, sonra su , havalı ve lateks yataklar gündeme gelir. Nihayet günümüze geldiğimizde ergonomik, ortopedik, yanmayan antibaktariyel kumaştan yapılmış yataklar teknolojinin son ürünü olarak tüketicinin tercihine sunulur... Onca şikayetlerin ardından endüstrinin de bu alana yönelmesiyle sağlığa uygun yatakların üretilmeye başlanması beraberinde yüksek konforu da getiriyor. Tabii artık bel ve boyun ağrılarına da bu son teknoloji ürünü yataklar çare sunmakta gecikmiyor. Uzmanlar omurga açısından ne sert yatak ne de yumuşak yatağın uygun olmadığını belirtirlerken, ideal yatağın omurganın doğal eğriliklerini koruyan yataklar olduğunu söylüyorlar. Bu noktada ortopedik yataklar devreye giriyor. Enine esnek latalardan oluşan ve tahta ızgaraya yerleşmiş bu pamuk  yataklarda özel üretilmiş yaylar, süngerler ve metal alaşımlar kullanılıyor.

Yatış Pozisyonu da Önemli 

Giderek yaygınlaştığı belirtilen bu ortopedik yataklarda kuşkusuz yatış pozisyonları da önemli yer tutuyor. İdeal yatışın ise yan ve sırt üstü olduğu belirtilirken yüzüstü yatmanın bel çukurluğunu artırdığını vurgulanıyor. Peki yumuşak ve sert yatakların sakıncaları nelerdir diye merak ediyorsanız hemen açıklayalım, yumuşak yatakların yürümemizi sağlayan ve ağırlık merkezinin dengede durmasını sağlayan omurga kemiği ve bel, sırt bölgesindeki adalelerde doğal eğriliklerin bozulmasına ve adalelerin zayıflamasına neden olduğu aktarılıyor. Aşırı sert yatakların ise yatağa temas eden ciltte zedelenme ve bel adalesinde sertleşmeye yol açtığına işaret edilirken bunun da bel ağrılarını getirdiği söyleniyor. Yani sözün kısası sizin yatağınıza uymaya çalışmanızdan ziyade yatağınızın size uygun olmasının gerekliliği üzerinde duruluyor. işte ergonomik yataklarda tüketiciye bunu sağlıyorken ideal yatağın ölçüleri konusunda ise yatağın yatan kişinin boyundan 20 cm fazla olması, eninin yaklaşık 1 metre olması gerektiği üzerinde duruluyor.

Yorganlara Dikkat

Rahat bir uyku için ideal yataktan söz etmişken yorganı da unutmamak gerekiyor. Yorganlarda ideal olarak öne çıkan ürünler ise pamuklular. Yorganlarda özellikle nefes alan kumaşların kullanılması gerektiği önerilirken pamuklu yada pamuk karışımı çok yüksek olan kumaşların kullanılmasının gece derinizin tenefüsü için elverişli olduğu aktarılıyor.

Yatak Seçimi Doğru Yapılmalı

Yaşamımızın üçte birini yatakta geçiridiğimize dikkat çeken uzmanlar, bu nedenle yatak seçiminin doğru yapılması ve özellikle gece uykusunda tüm vücudun düzgün bir yatış şekliyle, omurgaları rahat ettirecek düzeni sağlayabilmesi gerektiğini söylüyor. Bu nedenle yatakta kullanılan yay kalitesinin, içinde kullanılan keçenin ve  yatak kumaşının çok önemli olduğuna vurgu yapan uzmanlar, yine yorganda kullanılan kumaşın nefes almasının ve içindeki malzemenin gece derinin teneffüsü için son derece önemli olduğunu ifade ediyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe