Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

"Moda diyetler geçici kilo verdirir"

Su kaybı ile yağ kaybının çoğu zaman birbirine karıştırıldığı bir gerçek. Bu sonuç kısa süreli, moda diyet uygulayanlarda ortaya çıkıyor. Ki...

Su kaybı ile yağ kaybının çoğu zaman birbirine karıştırıldığı bir gerçek. Bu sonuç kısa süreli, moda diyet uygulayanlarda ortaya çıkıyor. Kişiler zayıfladığını düşünerek büyük bir yanılgıya düşüyor. Su kaybı ile birlikte vücutta farklı rahatsızlıklar da kendini gösteriyor. 

Diyetisyen Ali Dereli, hiç egzersiz yapmadan herhangi bir zayıflama programına devam etmenin, su kaybını tetikleyen diyet hatalarının başında geldiğini söylüyor.

Günümüzde hız kazanan internet kullanımı, sağlık, zayıflama, diyet konuları üzerine açılmış sitelerin yaygın olması, birbirinden farklı diyet reçetelerinin de bilinçsiz şekilde kişiler tarafından denenmesi anlamına geliyor. Kısa sürede çok kilo kaybı vaadiyle internete yayılmış olan diyet reçetelerin kişilere uygun olup olmadığına bakılmaksızın uygulanması, vücutta yağ kaybı yerine su kaybına, dolayısıyla kas kaybına sebep oluyor. Bu da diyet bitiminde tartıda eksilenden daha fazlasının çok hızlı şekilde vücuda geri alınması demek.

"Moda diyetler geçici kilo verdirir"
Bilinçsizce uygulanan bu diyet listeleri sonucunda kas kaybının yanı sıra baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu, sinirlilik, yorgunluk, bulantı, kabızlık, safra ve böbrek taşı, kalp ritim bozukluğu, tansiyon düşüklüğü, adet düzensizliği, cilt kuruluğu, saç dökülmesi, bazal metabolizma hızında azalma gibi sorunlar da beraberinde geliyor. Diyetisyen Ali Dereli, kişileri yapılan bu hatalara karşı uyarıyor ve kişilerin uzman kontrolünde beslenme programlarının hazırlanması ve uygulanması gerektiğini belirtiyor; "Bir noktaya, bir güne, bir döneme ait diyet yapmak en büyük hata. Hiç egzersiz yapmadan herhangi bir zayıflama programına devam etmek de bu hataların başında. Çünkü bütün bu geçici hevesler sonrası verilen kiloların hepsi geri alınıyor. Hayat boyu sizin konsantrasyonunuzu yüksek tutacak bir sebep bulmalısınız. Yapılan diğer büyük hata biraz kilo verdikten sonra, çevrenizdeki insanları dinlemek. Size çok kilo verdiğinizi, acayip inceldiğinizi, harika olduğunuzu ve bütün bunların sonunda da yeter artık diyet yapma diyecekler. Sağlıklı kilonuza ininceye kadar sadece diyetisyeninizi dinleyin."
"Şimdilerin zayıflama hapları, zayıflama çayları; eskinin Sauna eşofman, streç filmleri… Bu tür uygulamaların hiçbiri kilo verdirmez"
Dereli; "Zamanındaki sauna eşofmanlar, vücuda sarılan streç filmler vs. gibi uygulamaları hatırlarsınız. Bütün bu uygulamalar vücudunuzdaki suyu atmaktan başka hiçbir işe yaramayan şeyler. Vücuttaki su ağırlığı gün içerisinde çok değişkendir. Evdeki tartılarınızda gördüğünüz rakamlar bazen moralinizi bozarken bazen de gereksiz yere sevindiriyor. Bir gün sonra tartıda gördüğünüz rakam gerçek değil buna inanın. Kilo vermek öyle bir günde, bir haftada hemen oluverecek bir iş değil. O tartıda gördüğünüz su kaybı, hedefimiz ise yağ kaybı olmalı" dedi. Su kaybı yerine yağ yakmak için ideal bir beslenme programında, ara öğün yapmanın en önemli kıstas olduğu söyleyen Dereli, bol su tüketmek, bitki çaylarından faydalanmak, vücudunuza yeteri kadar kalsiyum almak (süt, yoğurt) gibi beslenme desteklerinin metabolizmayı hızlandıracağını ama ilk iş olarak egzersiz yapılması gerektiğini ifade ediyor.

Diyetisyen Ali Dereli, evdeki tartıda doğru sonuçlar görmek için haftada bir, hep aynı gün, aynı saatte ve aynı şartlar altında tartılmaya özen gösterilmesini söylüyor; "Profesyonel bir tartım cihazı ile kaybettiğiniz veya kazandığınız kiloların sadece sudaki artış/azalış mı yoksa gerçek kilo (yağ) mu olduğunu en doğru şekilde öğrenebilirsiniz. Kilonuzdaki günlük oynamalar diyete olan konsantrasyonunuzu bozmasın."

Tartı'nın Tanita vücut analiz ekipmanları, pratik kullanımı sayesinde kişilerin vücut analizlerini kendilerinin de yapabilmesini sağlıyor. Kilo, yağ ve vücut sıvı oranı, kas ve kemiklerin ağırlığını, fiziksel aktivite derecesini, günlük alınması gereken kalori miktarı ve metabolizma yaşı gibi birçok değeri analiz eden Tanita vücut analiz ekipmanları ile doğru sonucu 10 saniyede görebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe