Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Zayıflamanın 14 kuralı

Uzmanlar göre, sağlıklı bir şekilde 3-4 kilo vermenin kuralları var. Zayıflamak isteyenler, 14 farklı öneriden birini seçip, harika bir vücu...

Uzmanlar göre, sağlıklı bir şekilde 3-4 kilo vermenin kuralları var. Zayıflamak isteyenler, 14 farklı öneriden birini seçip, harika bir vücuda sahip olabilir. İngiliz bilim adamları, "Zayıflamak bir sanattır" diyor. Yapılan araştırmalara göre, sağlıklı zayıflamanın 14 değişik yolu var.

Beğendiğiniz birini deneyin ve en az 4 kilo verin. Eğer biri işe yaramazsa, bir diğerine geçin. İpuçlarından birini 1 ay boyunca düzenli olarak uygulayın ve farkı görün. İşte öneriler...

- Zayıflamak için piyasadaki yağsız sütleri tercih edin. Her gün 1 fincan yağlı süt yerine içeceğiniz 1 fincan yağsız süt, haftada 32 gr yağ almayı engeller.

- Ev yemeklerine "Dur" deyin. Gelecek 1 ay için annenizin, ya da akrabalarınızın davetlerini kabul etmeyin.

- Sinema mönünüzün şeklini değiştirin; 1 ay sinemaya giderken yiyeceğinizi yanınızda götürün. Bu bir muz olabilir, ya da evden götüreceğiniz sağlıklı bir yarım sandviç.

- Daha çok su ve soda içmeye özen gösterin. Vücudunuzdaki yağ parçacıklarının kaybolduğunu göreceksiniz.

- Hızlı ve hareketli olun. Gündelik ve iş yaşamınızda hareketli ve hızlı olmaya çalışın ki, bol bol kalori yakın. Boş vakitlerinizde yürüyüşe çıkın.

- Vücudunuzu lifle doldurun. Aç kalmaktan kaçının. Çok lifli besinler midenize dolgunluk hissi verir. Böylece mideniz kazınmayacak ve açlık hissetmeyeceksiniz.

- Yağa "Dur" deyin. Günde almanız gereken maksimum yağ miktarı, aldığınız günlük kalorinin yüzde 25'ini oluşturur. Bu miktarı daha aşağı düşürmeyin. Yağ, enerji verir.

- Sık yediğiniz, yağ oranı yüksek bir yiyeceği seçin ve onu 30 gün için tamamen unutun. Bu süre sonunda, o yiyeceğin tadı ağzınızdan silinecektir.

- Yiyeceklerinizin miktarını azaltın. Her zaman yediğiniz miktarı indirin. Hala istediğiniz şeyi yiyor olacaksınız. Büyük bir ihtimalle kendinizi aç hissetmeyeceksiniz ve her gün esaslı bir şekilde kalori tasarrufu ettiğinizi göreceksiniz.

- Ölçüyü kaçırmayın. Dışarıda yemek yediğiniz zaman, ufak bir salata yiyin.

- Yağ defterini kapatın. Restoranların cazibesine kapılmayın. Hatta mönüyü açmayın bile. Neyi sipariş edip etmemeniz gerektiğini, nasılsa çok iyi biliyorsunuz.

- Atıştırmayı bırakın.

- İçtiğiniz süte dikkat edin. Eğer her gün süt içme huyunuz varsa, perhiz yapanlar için piyasadaki yağsız sütleri tercih edin. Her gün l fincan yağlı süt yerine içeceğiniz l fincan yağsız süt, haftada 32 gr yağ almayı engeller.

Fast-food yemekten kaçının!
Fast-food'a dikkat edin; fast-food, diyetiniz için iyi bir seçim değildir. Fakat bazen hamburgercileri ziyaret etmek zorunda kalırsanız, sade hamburger ve diyet içecekleri tercih edin. Aynı tadı verenler arasından, her zaman daha düşük kalorilisini seçmeye çalışın. Örnek: Portakal suyu (1 fincan 110 kalori) yerine, domates suyunu (1 fincan 45 kalori) tercih edin. Yarım bardak, vişne suyunu yarım bardak soda ile karıştırdığınızda, kalorisi yüzde 50 düşer. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe