Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

İstanbul Lazer Yöntemiyle Güvenli Vajina Tedavisi

Vajina daraltma, genital siğil ve idrar kaçırma gibi tıbbi operasyonlarda lazer yöntemi tatbik edilerek son derece başarılı sonuçlar alınmak...

Vajina daraltma, genital siğil ve idrar kaçırma gibi tıbbi operasyonlarda lazer yöntemi tatbik edilerek son derece başarılı sonuçlar alınmaktadır. Lazerle vajina daraltma tıbbi teknik terim olarak Intimalese olarak ifade edilir. Vajina bölgesinde başlayan genişlemenin lazerle yeniden daraltılarak kapanması işlemidir. Kadının fazla sayıda doğum yapması vajinayı genişletmektedir.

Bunun dışında yaşın ilerlemesi, menopoz dönemi, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklar, hormonal kaynaklı sorunlar, kalıtımsal etkenler de vajinanın genişlemesi sonucunu doğurur. Vajina genişlemesine neden olan süreç ise kaslardaki esnekliğin azalmasıdır. Özellikle yaşın ilerlemesine paralel genişleyen vajinada kaslar etkisini azaltır. Ayrıca yan etkisi olan ses oluşumu kadın psikolojisi üzerinde menfi etki yaratır. Çözüm olaraksa lazerle vajina daraltma bu sorunu ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca bu kısa operasyon sırasında vajina dudak formundaki estetik bozukluklar mümkün olduğunca düzeltilebilir.

Lazerin kullanıldığı diğer bir alan da lazerle genital siğil tedavisi olup oldukça başarılı sonuçlar alınmaktadır. Genital siğil, üreme bölgelerinde hasıl olan bir enfeksiyon olup çoğunlukla cinsel ilişki sırasında bulaşır. Bulaşıcı özelliği olan bu hastalık üreme organları dışında kalça ve ender olarak ağız-boğaz kısmında oluşur. Virüse yol açan tür HPV olarak bilinir ve hastalık daha önce çıkabildiği gibi en geç 1 ay içinde etkisini gösterir. Bu sorun için lazerle genital siğil tedavisi ise alternatiflerine göre oldukça etkili ve başarılı sonuçlar vermektedir. Operasyondan sonra condilom izale edilmekte ve ayrıca estetik bir görünüm de ortaya çıkmaktadır.

İdrar kaçırma için uygulanan tedavi ise Incontilase olarak bilinir. Lazerle idrar kaçırma tedavisi sayesinde bu durum kalıcı şekilde sorun olmaktan çıkar. Uriner Inkontinans olarak tanımlanan bu rahatsızlıkta iradesiz biçimde idrar vücut dışına taşar ve özellikle yaş ilerledikçe ortaya çıkar. Hijyenik açıdan menfi durum oluşturan sorunun diğer bir yönü de, hasta olduğu halde doktora müracaatın az oluşudur. Oysaki vücut sağlığı için hekim kontrolü mutlaka gereklidir. Hatta varsa önemli patolojiler belirlenmelidir. Lazerle idrar kaçırma tedavisi sayesinde bu durum stres olmaktan çıkacak ve hastalar bu sorundan kurtulacaktır. Er:YAG denilen son teknolojik cihazla idrar tutabilme yeniden rutinleşecektir. Dr. Onur Parlak yönetiminde tüm bu tedavi uygulamaları başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |