Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Diş İçin Tedavi Çeşitleri

Beyaz renkte olan bir metal üzerine, porselen olarak kaplama yapılan dişlere zirkonyum diş denir. Bu tedavi çeşidi, son zamanlarda yaygın h...

Beyaz renkte olan bir metal üzerine, porselen olarak kaplama yapılan dişlere zirkonyum diş denir. Bu tedavi çeşidi, son zamanlarda yaygın hale gelmiştir. Dişlere, pürüzsüz bir görünüm kazandırmaktadır. Uygulamada kaplanacak olan porselen, zirkonyum adlı metal üzerine yapılmaktadır. Bu metalin en büyük özelliği, doğal dişlerle uyumlu bir yapıda olup, ışığı geçirmekte olan bir yapısı bulunmaktadır.

Zirkonyum diş kaplamanın avantajları:

Zirkonyum kaplamanın çeşitli avantajları vardır. Beyaz renkli olduğu için, diğer metal kaplamalar gibi siyahlık göstergesi belirtmez. Işık geçirme özelliği olduğundan, özellikle ön dişlerde kullanılan bu yapı; gülüşlerde estetik verir. Diş estetiği için, en önemli maddelerden biri konumundadır.

Çiğneme kuvveti çok yüksek olduğundan, arka taraftaki dişlerde de uygulanmaktadır. Biyolojik olarak, insan vücuduna uyum sağladığı için, alerji durumu olmaz. Metale alerjisi olan insanlar, diş kaplama tedavisi yaptıracakları zaman. Bu tedavi türünü uygulamalıdır. Isı iletkenliği düşük bir metal olduğundan, sıcak ve soğuğa karşı diş hassasiyeti yapmaz. Her renkte dişe, rahatlıkla uygulanabilir. Estetik yapısı olduğu için, doğal dişlerden ayırt edilmesi güçtür. Ağızda metalik bir tat bırakmadığı için, kullanımı yaygınlaşmaktadır.

LAMİNE

Lamine tedavisi, yaygın olarak kullanılan bir diş kaplama çeşididir. Bu tedavi ile dişlerin doğal rengini bozan renk değişiklerinin giderilmesi için kullanılır. Diş şeklinde meydana gelen ufak bozukluklar ve deformelerin giderilmesi için kullanılır.

Dişlerde oluşan birçok sorun için lamine tedavisi uygulanır. Diş beyazlatma tekniklerinin yetersiz kaldığı durumlarda, genetik olarak oluşan diş bozukluğu ve renk bozukluklarında; çay, sigara, kahve gibi dış etkenlerden dolayı renkleri değişen dişlerin tedavisinde, kırılan veya aşınan dişlerin tedavisinde ve dişlerin görünümünden memnun olmayan hastalarda kullanılan ve çok popüler olan bir uygulama yöntemidir.

Lamine kaplama yapılması için, önce diş hekiminin gerekli kontrolleri yapması gerekir. Daha sonra kaplama yapılması durumu varsa tedaviye başlanır. Eğer hastanın diş eti problemi varsa lamine tedavisi uygulanmaz, Diş eti tedavisi bitiminde uygulama yapılır.

Lamine diş kaplaması avantajları:

Üstün beyazlıkta, düzgün bir şekilde sıralanmış bir görüntü oluşturur. Estetik olarak ağız yapısıyla ilgili insanları memnun edici bir tedavidir. Kolay bir müdahale olduğu için, hastayı zorlamadan işlemler yapılır. Dişin doğal yapısını bozmaz.

İMPLANT FİYATLARI:

İmplant ücreti, yapılacak olan kurum, uygulayacak olan doktorun uzmanlığı ve tecrübesi, gibi etkenlerden dolayı değişir. Bu sebepler ve de klinikte kullanılan malzemeler gibi etkenler de implant fiyatları açısından önemlidir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |