Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Teknoloji Destekli Eğitime Talep Çığ Gibi Büyüyor!

Türkiye'de eğitim sistemi, okullar ve öğretmenlerin nitelik ve yeterliliği ciddi biçimde sorgulanıyor. Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemi...

Türkiye'de eğitim sistemi, okullar ve öğretmenlerin nitelik ve yeterliliği ciddi biçimde sorgulanıyor.

Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de eğitimin ve okulların dönüşümü her platformda tartışılıyor. Özellikle PİSA gibi uluslararası ölçme değerlendirme uygulamalarında listenin en alt sıralarında kalan Türkiye'de eğitim sistemi, okullar ve öğretmenlerin nitelik ve yeterliliği ciddi biçimde sorgulanıyor. Tüm bu tartışmalar yapılırken ve ülkemizde eğitimin birçok Avrupa ülkesine göre ne kadar geride olduğu konuşulurken, 2014'te açılan Vizyon Kolejinin Microsoft ve Sebit Proje Okulu olarak tanıttığı teknoloji tabanlı eğitim modeli tüm dünyada yankı buldu.

Microsoft ve Sebit'in Türkiye'deki tek Proje Okulu
Vizyon Koleji, Türkiye’nin en büyük eğitim ve bilgi teknolojileri kurumu olan SEBİT’in Türkiye’deki ilk ve tek Proje Okulu. Özgün FLEXA eğitim modeli kapsamında kullanılan dijital eğitim altyapısı, eğitsel içerik ve ölçme değerlendirme araçları, merkezi ODTÜ Teknokent’de bulunan SEBIT tarafından organize ediliyor ve izleniyor. ABD, Çin, Malezya ve S.Arabistan’da 21. yy. eğitim altyapılarını oluşturan, yaptığı çalışmalarla dünyanın en önemli eğitim ödüllerini almayı başaran SEBIT, ‘’Proje Okulu’’ çalışmasını dünyaya örnek olacak Türk okulu projesi olarak tanımlıyor.

5. sınıftan itibaren tüm eğitim içerikleri dijital ortama taşındı
Özellikle teknolojinin eğitime entegrasyonunda cesur ve kararlı duruşuyla başarı öyküsüne dönüşen okulda 5. sınıftan itibaren tüm eğitim içerikleri dijital ortama taşındı; öğrenciler 5. sınıftan itibaren okula dijital kalemi olan bir tablet bilgisayarla geliyorlar. Hem öğrenciler hem de öğretmenler ihtiyaçları olan tüm defter, kitap ve kaynaklara güvenliği sağlanmış internet ortamında bulut üzerinden ulaşabiliyor, klasik ders araç gereçleriyle yapabildikleri her şeyi daha fazlasıyla yapabiliyorlar. Dijital eğitim içeriklerini ve ölçme değerlendirme araçlarını Türkiye’nin en büyük öğrenme teknolojileri şirketi Sebit hazırlıyor. Yüksek kalitede görsel ve interaktif dijital içerikler, öğrenme süresini kısaltarak uygulama ve beceri geliştirme için zaman kazandırıyor. Teknoloji destekli eğitim herkese kendi hızında ve stilinde öğrenme fırsatı sağlıyor, bu da hem öğrenme verimini hem de akademik başarıyı yükseltiyor. Vizyon Koleji eğitim modeli öğrenciler kadar veliler tarafından da çok beğeniliyor.

Microsoft Vizyon Kolejinin başarı öyküsünü tüm dünyaya duyurdu
Vizyon Koleji ayrıca eğitim alanında dünyada en çok yatırım ve AR-GE çalışması yapan kurum olan Microsoft tarafından örnek 21. yüzyıl okulu ( Microsoft Showcase School) olarak resmen akredite edildi ve tüm dünyaya örnek olarak gösteriliyor.

Dünya çapında eğitim otoritesi olan Finlandiya'da da aynı sisteme geçiliyor
Eğitim başarısı uluslarası çapta kabul gören Finlandiya'da da okullar teknoloji destekli eğitime geçiyor. Bunun ilk sinyalleri Finlandiya Hükümeti'nin 2016’dan itibaren el yazısı eğitimine son verip, klavye ile okuma yazma öğretimine geçileceğini açıklamasıyla gelmişti. Bu yıl ise okullarda dijital tabanlı eğitime geçişin pilot çalışmaları yapılıyor. Finlandiya'da da okullar yakın bir zamanda Vizyon Kolejinde uygulanan model ve yöntemlere benzer bir eğitim vermeye başlayacaklar.

Teknoloji desteği ulusal sınav başarısını da yükseltiyor
Vizyon Kolejinde, öğrencilerin öğrenme süreçleri kazanımlar ve alt kazanımlar seviyesinde ''Yapay Zeka Teknolojileri'' ile ölçülüyor. Bir başka deyişle okul öğrencilerin sadece hangi kazanımı kavrayamadığını değil, bu duruma daha önceki yıllarda öğrenilemeyen hangi kazanımların neden olduğu da görebiliyor. Bu çalışmaların neticesi olarak Vizyon Kolejinin öğrencileri TEOG sınavında 679.85 ortalama yaparak ülke çapında ses getirdi. Akademik başarıda teknolojinin büyük katkısı bir kez daha kanıtlandı.

Vizyon Koleji yenilikçi eğitim anlayışını büyük bir yatırım bütçesiyle tüm ülkeye taşıyacak.
Vizyon Koleji CEO'su Cem Arıtuluk, ''Türkiye'de özel okulların genellikle fiziksel ihtiyaca cevap vermeye odaklandıklarını, oysa nitelikli eğitim veren okul zincirlerine ihtiyacın arttığına dikkati çekerek '' Vizyon Koleji dengeli ve planlı bir büyümeyle kalitesini ülkenin her yerindeki kampüslerine taşımaya büyük özen gösterecek. Tüm hazırlıklarımızı bu yönde sürdürüyoruz. '' diye görüş bildiriyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe