Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Kalori yakımının artmasına yardımcı

Tam tahılın faydaları ile ilgili yeni araştırma sonuçları açıklandı: American Journal of Clinical Nutrition'da yayımlanan bir araştırm...

Tam tahılın faydaları ile ilgili yeni araştırma sonuçları açıklandı:

American Journal of Clinical Nutrition'da yayımlanan bir araştırmaya göre, beslenme düzeninde işlenmiş tahıl yerine tam tahıla yer vermek, kalori kaybına yardımcı oluyor İşlenmiş tahıl yerine tam tahıl tüketen ve lif için önerilen günlük alım miktarına uygun olarak beslenenler günlük ortalama 100 kalori daha fazla yakıyor.

Tahılın özü, kepeği ve nişasta kısmını bir arada bulunduran tam tahıllı gıdaların, yüksek lif içeriği sayesinde sindirime yardımcı olduğu ve glisemik kontrolepozitif katkı sağladığı yapılan araştırmalarla ortaya konmuştu. American Journal of Clinical Nutrition'da 8 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan yeni bir araştırma ise tam tahılın kilo kontrolündeki faydalarına işaret ediyor.
Araştırma sonucuna göre işlenmiş tahıl yerine tam tahıl tüketen ve lif için önerilen günlük alım miktarına uygun olarak beslenenler, günlük yaklaşık 100 kalori daha fazla yakıyor. Fazla kalori yakımında, dinlenme metabolizma hızının artışı da rol oynuyor.

40-65 yaş aralığındaki 81 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma sekiz hafta sürdü. İlk iki hafta aynı besinleri tüketen ve bireysel enerji gereksinimleri belirlenen katılımcılar ikinci haftadan sonra iki gruba ayrıldı. Sonrasında katılımcılar enerji, makro besin öğesi, besin türü ve öğün yapısı açısından birebir aynı olan; yalnızca tahıl türü (tam tahıl veya işlenmiş tahıl) ve lif miktarı içeriğiyle ayrışan bir beslenme düzeni içerisine girdi.

Araştırma dönemi boyunca ağırlık, metabolizma hızı, kan şekeri ve boşaltım sistemiyle atılan kalori ile açlık ve tokluk durumları ölçüldü. Sonuçta tam tahıl tüketenlerin dinlenme metabolizma hızlarının ve boşaltım sistemi sonunda enerji kaybının arttığı görüldü. Bu artışta, tam tahıldaki lif içeriğinin yanı sıra, diğer gıdaların sindirilebilirliğine dolayısıyla enerji alımına yaptığı katkı rol oynadı.

Dergide eş zamanlı olarak yayınlanan bir diğer araştırma ise tam tahıl tüketiminin, sağlıklı bir bağışıklık sistemi için önem taşıyan bağırsak mikrobiyotasında olumlu etkiyarattığını ortaya koydu.

"Dünya Sağlık Örgütü, her gün tam tahıl tüketimi öneriyor"
Nestlé Beslenme, Sağlık ve İyi Yaşam Müdürü Diyetisyen Ceren Batmaz Sarı, "Tam tahılın sağlık ve kilo kontrolü üzerindeki olumlu etkileri her gün yeni araştırmalarla bir kez daha ortaya koyuluyor. Protein, lif, vitaminler ve mineraller gibi önemli besin öğelerinin kaynağı olan tam tahıllar, uzun süreli tokluk hissi sağlayarak da kilo kontrolüne destek olmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de her gün tam tahıl tüketimini öneriyor. Kahvaltı ise güne sağlıklı bir başlangıç ve gün boyu sürecek bir enerji için kilit önemde. Nestlé olarak farklı damak zevklerine hitap eden ve 1 numaralı içeriği tam tahıl olan kahvaltılık gevrekler sunuyoruz. Ürünlerimizi yeterli ve dengeli beslenme düzeninin bir parçası olabilecek şekilde geliştiriyoruz. Örneğin Nesfit ürünleri, bir porsiyonundaki en az 14 gram tahıl içeriğiyle yeterli ve dengeli beslenmede kadınların hem lezzetli hem de besleyici destekçisi" dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe