Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

GAPS'ın isim annesi "Natasha Campbell McBride" İstinye Üniversitesi'nde

GAPS Sendromu yaşayan hastalara yönelik kendi geliştirdiği doğal tedavi yöntemiyle dünya çapında tanınan Dr. Natasha Campbell McBride, GAPS’...

GAPS Sendromu yaşayan hastalara yönelik kendi geliştirdiği doğal tedavi yöntemiyle dünya çapında tanınan Dr. Natasha Campbell McBride, GAPS’ı anlatmak üzere, İstinye Üniversitesi’ne konuk oluyor.

Araştırma üniversitesi olma vizyonuyla yola çıkan ve kurduğu birçok AR-GE merkezi ve yakın zamanda hizmete açtığı, ülkemizin ilk Mikrobiyota Laboratuvarı ve Ocak ayında gerçekleştirdiği geniş kapsamlı Mikrobiyota Sempozyumu ile adından söz ettiren İstinye Üniversitesi, yine bir ilke imza atıyor.

Dünyaca ünlü nöroloji ve beslenme uzmanı, tıp doktoru Natasha Campbell McBride, GAPS-Bağırsak ve Psikoloji Sendromunu (GAPS-Gut and Psychology Syndrome) ve bu hastalara yönelik kendi geliştirdiği, doğal yöntemlere dayalı “GAPS Tedavisi”ni anlatmak üzere, İstinye Üniversitesi’ne konuk oluyor.

Dr. McBride, 18 Nisan 2018 Çarşamba günü İstinye Üniversitesi Topkapı kampusunda, 13:30-16:00 saatleri arasında, GAPS hastalarına, öğrencilere ve akademisyenlere yönelik bir konferans düzenleyecek.

Kendi geliştirdiği tedavi yöntemiyle, önce oğlunu iyileştirdi.
Oğluna 3 yaşında iken “otizm” teşhisi konulması sonrası, oğlunun ishal olması ve sindirim sorunları yaşaması nedeniyle, onun otizminin bağırsak kaynaklı olabileceğini düşünen McBride’in, anormal bağırsak florası (disbiyozis) ve hasarlı, geçirgen bağırsak (leaky gut syndrome) gibi sorunların, toksinlerin, ağır metallerin, katkı maddelerinin, iyi sindirilemeyen besinlerin, bağırsak duvarından kana ve kan yoluyla da beyne gitmesine; bunun da beynin toksinlenmesi yoluyla otizme neden olacağını öngörerek, oğlunun bağırsaklarını ve sindirim sistemini iyileştirmeye odaklandı. Ve 20. Y.Y. başlarında Dr. Sidney Valentine Haas tarafından ortaya atılan, çölyak ve ülseratif kolit hastalarını tedavi ettiği Spesifik Karbonhidrat Diyetini daha da geliştirerek oğlunun bağırsaklarını tedavi etti. Aynı zamanda sindirim ve bağışıklık sistemi sorunları yaşayan yetişkinleri ve çocukları da, aynı yöntemle tedavi ederek bu alanda dünyanın önde gelen uzmanları arasına girdi. Zamanla, geliştirdiği bu doğal yöntemler temelli tedavi “GAPS Tedavisi” ve psikolojik sendromlu hastaları da “GAPS Hastaları” olarak adlandırdı.

Ülkemizin ilk ve tek Mikrobiyota Laboratuvarına sahip üniversitesi
Artık bir organ olarak kabul edilen bağırsak mikrobiyotası ile bağırsak florasının, sağlığımızdaki yerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını ve bu alanda, yakın zaman önce ülkemizin ilk mikrobiyota laboratuvarını açtıklarını vurgulayan İSÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Filiz Sağlam; üniversite olarak bu alandaki dünyanın en önemli isimlerinden birisini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Mikrobiyota ve bağırsak florasının önemi konusunda değerlendirmelerde de bulunan Sağlam, sözlerine şöyle devam etti:

“Son yıllarda ‘ikinci beyin’ olarak da adlandırılan bağırsak sistemimiz, sahip olduğu bakteri florasıyla birçok hastalığın ortaya çıkmasında birincil rol oynuyor. Özellikle bağırsaklarda yoğunlaşan insan mikrobiyotası ise, tıp için adete yeni bulunmuş bir organ gibi algılanıyor. İnsan mikrobiyotası, vücudumuzda, kendi aralarında birlikte yaşayan farklı mikroorganizmalar topluluklarıdır. Ve her organ gibi bağırsak mikrobiyotasının da sağlıklı bir yaşam için önemli fonksiyonları var ve düzenli çalışmadığı zaman hastalıklar ortaya çıkıyor. Ve sağlık açısından önemli olan, onların hangi oranlarda bir arada olduğunu bulgulamak ve onların bu birlikteliklerini dengeli tutabilmek ve yönetebilmektir. Bağırsak mikrobiyotasının başlıca fonksiyonları; besinlerin sindirimi, bağışıklık sisteminin düzenlenmesi ve patojen bakterilerin hastalık yapmasının engellenmesidir. Bağırsak mikrobiyotasındaki bakteriyel dengenin bozulması, “disbiyozis” olarak nitelendirilmekte ve disbiyozis; ‘obezite’, ‘inflamatuvar bağırsak hastalıkları’, ‘otoimmun hastalıklar’, otizm, ‘irritabl bağırsak sendromu’ başta olmak üzere, pek çok hastalıkla ilişkilendirilmiş durumda.”

McBride’in yetiştirdiği, dünya çapındaki 2 bin civarı GAPS uzmanı
Dünyada özellikle “Otizmin Işığı” olarak tanınan Dr.Campbell-McBride’in, kendi geliştirdiği bu GAPS Tedavi Protokolünü sağlık profesyonellerine sertifika programlarıyla öğreterek, dünyanın her yerinde 2000 civarında GAPS Practitioner yetiştirdiği belirtildi. GAPS Danışmanı ve GAPS uygulayıcısı olan bu sağlık profesyonelleri; Dr.Natasha Campbell McBride gibi otizm başta olmak üzere bağırsak kaynaklı kronik hastalıklardan insanlığın kurtulması için çalıştığı vurgulandı.

GAPS kitabı Türkçe’de
Türkiye'de ise, ağır psikiyatrik hasta olan iki kız kardeşin, GAPS Kitabında anlatılan tedavi protokolünü uygulayarak iyileşmesi üzerine; GAPS kitabının Türkçe lisans hakları satın alınarak, ADALİN Yayıncılık tarafından, Türkçe versiyonunun yayımlandı vurgulandı.

DR. NATASHA CAMPBELL-MCBRIDE 
(Nöroloji ve Beslenme Doktoru): Dr. Natasha Campbell-McBride, Rusya’da Bashkir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1984 yılında onur derecesiyle mezun olduktan sonra, Moskova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Nöroloji alanında uzmanlığını tamamladı. 5 yıl Nöroloji Uzmanı ve sonraki 3 yıl ise, beyin ve sinir cerrahı olarak görev yaptıktan sonra evlenip İngiltere’ye yerleşti. Ardından, İngiltere’de, Sheffield University’de “İnsan Beslenmesi” alanında da uzmanlaştı. Dr. Natasha Campbell-McBride'ın ilk oğluna, 3 yaşında iken “otizm” teşhisi konuldu. Teşhis sonrası, oğlunun ishal olması ve sindirim sorunları yaşaması nedeniyle, oğlunun otizminin bağırsak kaynaklı olabileceğini düşünen McBride, anormal bağırsak florası (disbiyozis) ve hasarlı, geçirgen bağırsak (leaky gut syndrome) gibi sorunların, toksinlerin, ağır metallerin, katkı maddelerinin, iyi sindirilemeyen besinlerin, bağırsak duvarından kana ve kan yoluyla da beyne gitmesine; bunun da beynin toksinlenmesi yoluyla otizme neden olacağını öngörerek, oğlunun bağırsaklarını ve sindirim sistemini iyileştirmeye odaklandı. 20. yüzyılın başlarında Dr. Sidney Valentine Haas tarafından ortaya atılan; çölyak hastalarını, ülseratif kolit hastalarını tedavi ettiği Spesifik Karbonhidrat Diyetini daha da geliştirerek oğlunun bağırsaklarını tedavi etti. 2000 yılında, Cambridge’de açtığı kliniğinde psikolojik/psikiyatrik hastalığı olan yüzlerce hastayı, otistik oğlunu iyileştirmek için geliştirdiği doğal tedavi yöntemiyle iyileştirdi. Aynı zamanda sindirim ve bağışıklık sistemi sorunları yaşayan yetişkinleri ve çocukları tedavi ederek bu alanda dünyanın önde gelen uzmanları arasına girdi. Zamanla, geliştirdiği bu doğal tedavi “GAPS Tedavisi”, psikolojik sendromlu hastaları da “GAPS Hastaları” olarak adlandırıldı. 2004 yılında, yazdığı ilk kitap olan 'GAPS Gut and Psychology Syndrome' (GAPS Bağırsak ve Psikoloji Sendromu) adlı tedavi kitabı yayınlandı. Bu kitabında; kliniğinde geliştirdiği ve kendi oğlu da dahil olmak üzere çok sayıda hastayı iyileştirdiği GAPS Doğal Beslenme Protokolünü, hem teorik alt yapısıyla hem de pratik uygulamasıyla anlattı. Bu kitapta anlatılan GAPS Tedavi protokolünü uygulayan Otizm, Öğrenme Güçlüğü, Dikkat Eksikliği Bozukluğu, Depresyon, hatta Şizofreni hastasının iyileştiği belirtiliyor. GAPS Beslenme Protokolü, bağırsak florasını iyileştirerek sindirim sistemini tekrar sağlıklı hale getirdiği için; sadece mental sorunları olan hastaları değil, aynı zamanda fizyolojik sorunları olan hastaları da iyileştirmektedir. 'GAPS Gut and Psychology Syndrome' (GAPS Bağırsak ve Psikoloji Sendromu) adlı tedavi kitabı, 17 dile çevrildi. Halen, dünyanın her yanından binlerce GAPS hastası (Otizm, Şizofreni, Epilepsi, Depresyon, Disleksi, Dispraksi, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite) bu kitaptaki tedavi adımlarını uygulayarak tamamen iyileşmeye devam ettiği vurgulanıyor. Dr.Campbell-McBride 2007 yılı sonunda, “Put You Heart In Your Mouth” (Kalbini Ağzına Koy) adlı ikinci kitabını yayınladı.

İstinye Üniversitesi Hakkında: İstinye Üniversitesi, “MLPCareGrubu”nun 25 yıllık bilgi ve birikiminin devamı olarak, 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kuruldu. Üniversite, öğrencilerine var olan güncel ve geniş tabanlı tüm bilgileri aktarmanın yanı sıra; her akademik bölüm için ayrı ayrı güçlü bir donanım sağlamayı ve eğitim-araştırma performansı ile ulusal ve global anlamda yeni bilgi üretimine katkıda bulunarak; Türkiye’nin ve dünyanın seçkin üniversiteleri arasında yer almayı hedefliyor. Öğrenci odaklı eğitim anlayışını üniversitenin tüm süreçlerinde uygulayan İstinye Üniversitesi, bilim ve araştırma merkezi olma vizyonu doğrultusunda, bilimin sınırlarını genişletmeyi ve bilimsel gelişmelerden edinilen bulguları toplumun refahı için paylaşmayı ve uygulamayı amaçlıyor. Öğrencilerini, MLPCare Grubu bünyesinde yer alan Liv Hospital, Medical Park ve VM Medical Park hastaneleri başta olmak üzere, üniversitede edindikleri yetenekleri kullanabilecekleri çalışma ortamlarına yönlendiren İstinye Üniversitesi; geleceğin yetkin, yaratıcı ve ileri görüşlü bireylerini yetiştirerek, toplumumuzun sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişiminde önemli bir rol oynamayı ve insanlığın ilerlemesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe