Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Neştersiz burun estetiği dönemi

Prof. Dr. Onur Erol, başta burun estetiğinde olmak üzere çöküntü olan, kemik dokusu olarak yükseltilmesi gereken bölgeleri dolduracak yen...

Prof. Dr. Onur Erol, başta burun estetiğinde olmak üzere çöküntü olan, kemik dokusu olarak yükseltilmesi gereken bölgeleri dolduracak yeni bir yöntem geliştirdi. Geliştirilen ‘Erol Yöntemi’ başarılı sonuçlarıyla dünyanın en prestijli tıp dergisi Amerikan PRS’de (Plastic Reconstructive Surgery) yayınlanarak Dünya Tıp Literatürü’ne girdi.

Prof. Dr. Onur Erol’un geliştirdiği bu yöntemde; kıkırdak dokusunun macun haline getirilerek özel geliştirilmiş bir enjektörle sert doku ihtiyacı olan alana uygulanıyor.

Yöntem, başta burun estetiği olmak üzere; kazalar sonucu alın, çene gibi bölgelerde meydana gelen çökmeler, damak dudak yarığı gibi doğuştan gelen anomaliler, geride olan çenenin uygun yere getirilmesi gibi alanlarda kullanılıyor. "Erol Yöntemi" en fazla burun ameliyatlarında uygulanıyor. Burun estetiğinde asimetrinin giderilmesi, kemerli görünüm ortadan kalkması ve burun ucunun kaldırılması alanlarında kullanılan yöntem, genel anestezi de gerektirmiyor.

Lokal anestezi altında yapılan işlem, 20-25 dk sürüyor. İyileşme süresi gerekmiyor, hasta işlem sonrası taburcu olabiliyor ve sosyal hayata karışabiliyor. Hastada herhangi bir morluk, şişlik, iz gözlenmiyor, dinlenme süresi gerekmiyor. Ancak çok geniş alana kıkırdak dolgusu yapılacaksa bu vakalarda 10 günü bulan bir bandaj takılması gerekebiliyor.

Kıkırdak Enjektörü dolgusu (Erol Yöntemi) Amerikan PRS (PlasticReconstructiveSurgery) dergisinin son sayısında, sonuçlarıyla yayınlandı. PRS; Dünyada Plastik, Rekonstrüktif, Estetik Cerrahi alanında, bir yöntemin kabul edilebilrliğini gösteren en ciddi ve prestijli yayın olarak biliniyor. Plastik cerrahide bir yöntemin başarılı sayılması ve tavsiye edilmesi için kısa ve uzun vadeli sonuçları gözlenmesi gerekiyor. Her yeni buluş hemen kullanılamıyor; vücutta başka bir alana zarar vermediğini, kalıcılığını koruduğunu yıllar içinde ispatlarsa literatüre girebiliyor.

"Erol Yöntemi", 12 yıllık sonuçları ile PRS'de yer alıyor. Bu sonuçlarla başarısı tescillenmiş sayılıyor ve yeni yöntem olarak tanımlanmaya hak kazanıyor. Prof. Dr. Onur Erol; yöntemin Türkiye’nin Plastik Cerrahi’deki başarısının yeni bir örneği olarak, ülkemiz adına gurur verici olduğunu söylüyor. Bu alanda birçok ülkeden başarılı olduğumuzun altını çizen Erol; "estetik turizmi bu tür başarılar sayesinde ülkemizin önemli turizm ve gelir kaynakları arasına girmiştir" ifadesini kullanıyor.

BURUN AMELİYATI SAYISINDA AVRUPA İKİNCİSİ, DÜNYA 8.SİYİZ
Dünyada en çok yapılan 2 estetik operasyondan biri Burun Estetiği'dir. (diğeri meme büyütme). Türkiye Burun ameliyatlarında Avrupa ikincisi, Dünya 8.sidir. Akdeniz ve Ortadoğu ülkeleri, etnik olarak kemerli, büyük ve öne kıvrımı burun yapıları nedeniyle en çok burun ameliyatı yapılan bölgelerdir.
Kaynak: ISAPS (Uluslararası Plastik Cerrahi Derneği) 2016 verileri

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe