Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Böcek İlaçlama İhmal Edilmemeli!

Yeryüzünde türü en fazla olan hayvan böceklerdir. 1 milyondan fazla türü bulunan böcekler elbette sadece kırsal bölgelerde yaşamıyor. Artık ...

Yeryüzünde türü en fazla olan hayvan böceklerdir. 1 milyondan fazla türü bulunan böcekler elbette sadece kırsal bölgelerde yaşamıyor. Artık kentlerde yaşayan böcek türü sayısının da azımsanmayacak kadar fazla olduğunu söyleyebiliriz. Haliyle böcekler yaşam alanlarını da kullanıyor. Her ne kadar gözle görünmüyor olsa da hemen her binada çok sayıda böcek türünün yaşadığı biliniyor.

Bu nedenle istisnasız tüm binalarda profesyonel böcek ilaçlama çalışmasının yapılması öneriliyor. Çünkü böcekler onlarca bulaşıcı hastalığı yaşam alanlarına taşıyabiliyor. Hatta pek çok hastalığın nedeninin böcekler olduğu düşünülüyor. Her ne kadar yaşam alanlarının temizliğine maksimum düzeyde dikkat edilse de böceklerin geçtiği bir yerde bakteri ve virüslerin de bulunması kaçınılmaz sonuç oluyor.

Neden Böcek İlaçlama Yapılmalı?

Oysa ilaçlama çalışması zemin altında yaşayan böceklerden evlerin ve işyerlerinin giderlerinde yaşayan çok küçük böcek türlerine kadar tüm böceklerden arınmayı sağlayabiliyor. Aynı zamanda böceklerin yumurta ve larvaları üzerinde de etkili olduğundan profesyonel bir ilaçlama çalışmasının ardından yaşam alanlarının çok uzun süre böceklerden arınmış şekilde kalması mümkün olabiliyor.

Ancak ilaçlamanın profesyonellik ve bilgi gerektirdiği de unutulmamalıdır. Amatörce yapılan ilaçlama ya da kalitesiz ilaçların kullanılması insan sağlığına çok ciddi zararlar verebilir. Bu nedenle marketlerde satılan ilaçları kullanarak amatörce ilaçlama çalışması yapmayın. Bu ilaçların büyük bölümünün böcekler üzerinde sandığınız kadar etkili olmadığını bilmenizde fayda var.

Ancak böceklerin üzerine sıkılması durumunda etkili olabiliyor. Böceklerin kullandığı çeşitli bölgelere sıkılması halinde birkaç saat içerisinde etkisi kaybolduğundan beklentini karşılayan bir etki sunamıyor. Oysa profesyonel ilaçlama firmaları her türlü böcek üzerinde etkili olan ilaçları kullanıyor. 3 ila 6 ay koruma etkisi bulunan bu ilaçlar böcek türüne göre seçiliyor.

Özellikle Panorama İlaçlama gibi firmaların insan sağlığına zarar vermeyen ancak akrep, fare, hamam böceği, karınca, güve, sinek, arı, kene gibi her türlü böcek ve kemirgen üzerinde etkili olan ilaçları kullandıkları biliniyor. Bu sayede yaşam alanlarınızı böceklerin taşıdığı bakteri ve mikroplardan da uzak tutmuş olacaksınız. Havalar ısındığında çok geciktirmeden evinizde ilaçlama çalışmasının yapılmasını sağlayın. Ancak mutlaka profesyonel firmalara yönelin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe