Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Bu yaz kesinlikle denemeniz gereken altı su sporu ve yararları

Su sporlarının popülaritesi sadece onlardan aldığınız adrenalin ile sınırlı değildir. Su sporları; sadece bronzluk da sağlamaz, sağlık açısı...

Su sporlarının popülaritesi sadece onlardan aldığınız adrenalin ile sınırlı değildir. Su sporları; sadece bronzluk da sağlamaz, sağlık açısından da birçok faydası vardır. 

Su sporları, kemikleri ve kasları aynı anda güçlendiren eşsiz bir fiziksel egzersizdir. Ayrıca kişinin dengesini, çevikliğini ve zihinsel varlığını geliştirir ve yaşlanma belirtilerini azaltır. Su sporları heyecan verici ve eğlencelidir.Temiz havada bol oksijen almanızı sağlar. Pozitif bir ruh haline erişirsiniz.

Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, bu yaz kesinlikle denemeniz gereken altı su sporunu ve yararlarını sizin için yazdı:

SÖRF
Kökeni Hawaii'ye uzanır, ancak dünyanın her yerinde yapılmaktadır. Sağlık için faydalı, çok popüler ve eğlenceli bir su sporudur. Sörf, kürek çekmeye bağlı kardiyovasküler kapasitenizi ve dayanıklılığınızı arttırır. Bir dalgaya binmek için tahtada ayağa kalktığınızda tüm vücudunuz harekete geçer. Bu, güçlü bir core aktivasyonu ve sağlam bacak kası gerektirir.

Sörf, temiz hava ve doğal ortamda kaliteli zaman geçirmenin harika bir yoludur. Sörf yapmak kişinin ruh sağlığı için de oldukça faydalıdır. Stres ve gerginlikten harika bir kaçış noktası olabilir. Sörf yaparken daima koruyucu giysiler kullanınız ve suya girmeden önce bir cankurtaranın görev başında olduğundan emin olunuz.

YÜZME
Yüzme herkesin katılabileceği basit ama çok etkili bir su sporudur. Tüm aile için eğlenceli bir spordur. Yüzme ile ilgili en güzel şey, bunun için sahile gitmenize gerek olmamasıdır. Yüzme havuzunda da eğlenebilirsiniz. Evde bir havuz varsa, o zaman sadece arka bahçeye kadar gitmeye ihtiyacınız olacaktır. Yüzme; vücudun hemen hemen tüm kaslarını çalıştırır ve kalp atış hızınızı artırır. Yüzme, dayanıklılığınızı ve kas gücünüzü de arttırır.

Rekabet için farklı stillerde yüzebilirsiniz; kurbağalama, sırtüstü, serbest stil ve kelebek.. Mesafe, yüzme havuzunda 50 metreye kadar değişebilir. Rekabetçi bir seviyede, yüzme tam vücut antrenmanı olarak düşünülebilir ve kaslarınızı güçlendirir. Yüzme; stres seviyelerini önemli ölçüde düşürdüğü ve gerginliği azalttığı için zihin için de yararlıdır.

FLYBOARDING
Tüm adrenalin arayanlar için flyboarding, suda eğlence ve formun mükemmel bir karışımıdır. Flyboard, yüksek basınçlı su sayesinde kişinin havada 15 metreye kadar çıkabilmesini sağlar. Dengeyi korumak, core ve bacak kaslarınızı güçlendirir.

Flyboarding kalori yakmak ve formda kalmak için çok eğlenceli ve yenilikçi bir yöntemdir. Aynı zamanda açık hava ve doğal ortamda rahatlama hissi verir. Güneşe doğru uçmak, güneş ışığıyla elde edilen D vitamini elde etmek için harika bir yoldur. Flyboarding kalp atış hızınızı artırır, bu da kardiyovasküler kapasiteniz için faydalıdır. Genel olarak flyboarding, tüm ailenin tadını çıkarabileceği heyecan verici ve eğlenceli bir aktivitedir.

KÜREK
Kürek, birçok faydası olan başka bir eğlenceli su sporudur. Bir kayık sadece bir kişi için inşa edilmiş küçük bir bottur ve kontrolü kolaydır. Kayıktaki kişi iki kürek kullanır. Kanoyu ilerletmek için bu kürekleri kullanır ve üst vücut kaslarını harekete geçirir. Göğüs, kol, omuz ve sırt kaslarınızın güçlenmesini sağlar.

Daha önce sözü edilen spor kanolarının aksine, canlandırıcı olmanın dışında, huzurlu ve meditatiftir. Eğer akıntılı suda kanoya biniyorsanız; adrenalin seviyeniz artar bu durum kalp atım hızınızı arttırabilir. Sakin, yavaş ve sabit sularda da çok keyifli ve meditatif olabilir. Genel olarak kanoya binmek, birçok zihinsel ve fiziksel avantaj sağlar.

SNORKEL
Sualtı yüzmeye temelde şnorkelle yüzme denir. Dalgıçlar bir oksijen tankına bağlı bir dalış maskesi ile donatılmıştır. Sizi çok zevkli ve büyüleyici sualtı dünyasıyla buluşturmanın yanı sıra, şnorkel de sağlığınız için çok faydalıdır. Bu eğlenceli ve rekreasyonel su sporları tüm vücudunuzu çalıştırır ve omuz, kalça fleksörleri, karın, hamstring kaslarınızın kuvvetini büyük ölçüde arttırır.

Şnorkel, ağır dişli giyerek ve ağır bir oksijen deposu taşıyarak etrafta yüzmek zorunda olduğunuz için gücünüzü artırır. Şnorkel, ayrıca oksijen alımınızı artırdığı için nefesinizi iyileştirebilir. Şnorkel, eklem ağrısı olan kişiler için harika bir egzersiz olabilir; çünkü suda hareket etmek, eklemlerinizin düzenli egzersiz sırasında hissettiği ağrıyı azaltır.

Çok güzel ve renkli su hayatının tadını çıkarırken, şnorkel insan beyni için de meditatiftir. Yani, bir dahaki sefere okyanusu ziyaret ettiğinizde şnorkelle dalmayı düşününüz ve büyüleyici sualtı dünyasını deneyimleyiniz.

RÜZGAR SÖRFÜ
Rüzgar sörfü, en keyifli ve heyecan verici su sporlarından biridir. Ama gerçekten keyif almadan önce nasıl rüzgar sörfü yapacağınızı öğrenmelisiniz. Rüzgar sörfü becerisine eriştikten sonra onunla birlikte gelen avantajları kazanabilirsiniz. Rüzgar sörfü, kalp atış hızınızı önemli ölçüde arttırır ve kardiyovasküler sağlığınızı iyileştirir, bu arada canlandırıcı ve eğlenceli bir aktivitedir.

Rüzgar sörfü, koşu gibi yüksek ritimli kardiyo egzersizlere harika bir alternatiftir. Rüzgar sörfü, yüksek hızda bir tahtada kendinizi dengelemek için bolca ihtiyaç duyduğunuz bacak ve core kaslarınızın kuvvetinizi de geliştirir.

Rüzgar sörfü, stres ve gerginliği azaltabileceğinden kişinin ruh sağlığı için de çok faydalıdır. Genel olarak rüzgar sörfü, birçok fiziksel ve zihinsel faydaya sahip, çok yenilikçi ve eğlenceli bir egzersizdir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe