Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Güneş lekeleri için tedaviye başlama zamanı

Yaz boyunca güneşin etkisiyle, ciltte yeni oluşan ve çoğalan lekelerin daha da derinleşmemesi için önlem alınması gerekiyor.  Havaların se...

Yaz boyunca güneşin etkisiyle, ciltte yeni oluşan ve çoğalan lekelerin daha da derinleşmemesi için önlem alınması gerekiyor. 

Havaların serinlemesi ve güneşli gün sayısının azalması ile birlikte artık leke tedavilerine başlanabileceği açıklandı. Leke tedavilerinde kalıcı ve etkili sonuç almak için ise cildin yüzeyine değil derinine nüfus eden yöntemlerin tercih edilmesi gerekiyor.

Yaz boyunca güneşe maruz kalan kişilerin en büyük sorunu, ciltte oluşan lekeler ve hâlihazırda var olan lekelerin daha da çoğalması oluyor. Özellikle yaz aylarında leke tedavisi yapılmadığı, Eylül ayından Mayıs ortalarına kadar bir zamanı kapsayan dönemin seçilmesinin daha doğru olacağı vurgulanıyor.İstanbul Estetik Cilt Bakım Uzmanı Neslihan Argenç Taşkın, uzun ve özenli bir süreç gerektiren leke tedavisinde, daha etkili ve kalıcı sonuçlar alabilmek için yüzeysel uygulamalardan ziyade, cildin en alt katmanlarına kadar nüfus eden uygulamaların tercih edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

"Cildin Alt Katmanlarına İnmeyen Tedaviler Fayda Etmiyor"

Cildin kendini yenileme mekanizmasını devreye sokan, derinin en alt katmanlarına nüfus eden işlemlerin leke tedavilerinde tercih edilmesi gerektiğini belirten Neslihan Argenç Taşkın, "Özellikle güneşte oluşan lekelere yüzeysel yapılan hiçbir işlem ne yazık ki cildimizi koruma altına alan vitaminler cildimizin alt katmanlarına nüfus etmediği sürece sandığımız kadar fayda etmiyor. Bu nedenle en çok, leke tedavisinde 4-5 seansta hızlı sonuçlar aldığımız ve dakikada 6.000 mikrokanal açabilen Baby Face Beauty yönteminden faydalanıyoruz.

Leke tedavisinde bizim istediğimiz cildin kendini hızlı bir şekilde yenilemesi ve en üstteki tabakanın daha pürüzsüz görünmesi. Sadece cilt lekeleri için değil aynı zamanda cildin parlaması ve pürüzsüzlüğü, hafif kırışıklıkların yok edilmesi, cildin daha fresh bir görüntüye ulaşması için etkili sonuçlar ortaya koyuyor" açıklamasında bulundu.

Cilt Koruması Aylar Boyunca Sürüyor

İşlem hakkında bilgiler veren Argenç Taşkın, "Bakım iki aşamada yapılıyor. İlk aşamada; thulium lazer ışığı ile cildin yüzeyinde oldukça küçük çapta mikrokanallar açılıyor. 4-6 dakikalık thulium lazer uygulamasının ardından ikinci aşamada; cildin ihtiyacına göre thulium lazer desteği ile açılan kanallardan, lekeleri tedavi edecek özellikte ürün cilt altına yediriliyor, sonrasında ortalama 10 dakika maske uygulaması yapılıyor. Yani tüm işlem 15-20 dakikada tamamlanmış oluyor. Tek seansta bile sonuçları açısından oldukça tatminkar olan uygulama, cildin durumuna göre 1-2 hafta arayla 3-5 seans olarak yapılabilir.

Anestezik bir krem gerektirmeyecek kadar konforlu geçen işlem sonrasında ciltte hafif bir kızarıklık olması normaldir bu da birkaç saat içinde tamamen geçer. Uygulanan tedavinin etkilerini üçüncü seanstan sonra aylar boyunca sürer ve cildi koruma altına alır" dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe