Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

İmplant Nedir

Belli sebeplerle dişlerimizi kaybedebiliyoruz. Veya doğuştan ortodonti sorunları ile karşılaşabiliyoruz. Eksik diş ise, gülüş estetiği ve ...


Belli sebeplerle dişlerimizi kaybedebiliyoruz. Veya doğuştan ortodonti sorunları ile karşılaşabiliyoruz. Eksik diş ise, gülüş estetiği ve sağlığımız için engel teşkil etmektedir. Bu ise implant tedavisi ile aşılabiliyor. Bu tedavinin en önemli sorusu ise imlant fiyatları olmaktadır. İmlant fiyatları birçok etkene bağlı olarak değişir.

İmplant Nedir

Çoğunlukla eksik dişlerin yerine yerleştirilen vida şeklinde ki yapay diş köküne implant denir. Genel olarak implant titanyum malzeme ile yapılarak vücudun implant malzemesini kabul etmesi sağlanır. Acı duyumunun en az olduğu implant tedavisi çok geniş yelpazelerde yapılabilir. Uzun ömürlü olmaları ile de imlant fiyatları bakımından diğer tedavilere göre daha ekonomiktir. İşlemin yapıldığı hastane ve doktor imlant fiyatları etkilenebilir.

İmplant Tedavisinin Faydaları Nelerdir

Sadece eksik dişlerinizin olduğu yerlere uygulanan ve diğer dişlere dokunulmayan implant tedavisi diğer geleneksel yöntemlere göre daha konforludur. Diğer tedavilere göre implant daha uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Diğer protezler bölgede ki kemik dokusunun hızla kaybolmasına sebep olurken, implant bölgede ki kemik dokusunun kaybolmasını yavaşlatır. Diğer yöntemlere göre implant daha kısa ve acısız bir süreçtir. İmlant fiyatları ise kullanılan tekniğe göre değişebilmektedir.

İmplant Kimlere Ugulanabilir

İmplant genel sağlık durumu iyi, çenesinde implantı destekleyecek yeteri kadar kemik bulunan hastalara rahatlıkla uygulanabilir. Eğer hastada kemik kaybı fazla ise, ileri teknikler ile implant tedavisi uygulanabilir. 1 yıl içersin de kalp krizi geçirmemiş olmak, ve titanyum alerjisi olmamak aranan kriterler arasındadır. Risk grubu tedavilerde ise, imlant fiyatları değişebilir.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır

Lokal anestezi altında standart bir implant tedavisi, diş eti kaldırılarak başlanır. Daha sonra uygun bir yer implant için kemikte yer açılır. İmplant takıldıktan sonra belirli bir süre beklenir. Süre sonunda kemik tekrar açılır ve protez yerleştirilir. Daha kompleks tedavilerde ise imlant fiyatları değişebilir.

İmplant Fiyatları Nelerdir

İmlant fiyatları genel olarak dolar üzerinden hesaplanır. Ayrıca imlant fiyatları yapılacak olan implant miktarına bağlı olarak artabilir. Yapılan olan tedavi imlant fiyatlarını etkileyen önemli etkenlerdendir. O gün ki dolar kuru ve titanyum fiyatı imlant fiyatları etkilenebilir. Genel olarak diğer tedavilerle karşılaştığında uzun ömürlü olması imlant fiyatları çok yüksek görülmemelidir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |