Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Göğüs Dikleştirme

Vücutta meydana gelen deformasyonlar, zamanla kötü görünümleri beraberinde getirir. Bu da kişilerin kendi vücutlarını beğenmemesine yol aç...


Vücutta meydana gelen deformasyonlar, zamanla kötü görünümleri beraberinde getirir. Bu da kişilerin kendi vücutlarını beğenmemesine yol açar. Göğüs dikleştirme işlemi de bu deformasyon neticesinde sarkık meme görünümünü düzeltmek için yapılır. Kadınların psikolojilerini büyük ölçüde etkileyen bu sarkık göğüs görünümü, günlük hayatta özgüven kaybına yol açar. Bu da kendilerini doğru şekilde ifade etmeyi engeller.

Annelik döneminde emzirme nedeniyle deformasyona uğrayan göğüsler olabildiği gibi çeşitli hastalıklar nedeniyle göğüs görünümü değişebilmektedir. Yaşa bağlı faktörlerin yanında kötü beslenme, kilo verme gibi nedenlerle de göğüs sarkması oluşmaktadır. Bu kötü görünümü iyileştirmek için estetik cerrahi işlemleri uygulamak mümkündür.

Göğüs Dikleştirme Neden Yapılır?

Yaşı genç olmasına rağmen vücudunda çeşitli deformasyonlar olan kadınlar, sıklıkla meme dikleştirme ameliyatı yaptırmaktadır. Bu, onlara özgüvenlerini kazandırmada yardımcı olmakta, çekiciliklerini geri kazanmalarını sağlamaktadır. Her ne kadar dışarıdan belli olmasa da kadınların memelerindeki sarkıklığı fark etmesi, onlar için depresyon sebebi olabilmektedir. Bu da sosyal ilişkileri, hatta aileyle olan ilişkileri dahi etkilemektedir. Beğenilmeme korkusu da buna ilave edildiğinde, bu sorunu yaşayan kadınlar için durum çekilmez bir hal almaktadır. Ancak estetik cerrahi tüm bu sorunlara gerekli çözümleri sunmaktadır.

Bazen hem büyütme hem dikleştirme ameliyatlarının bir arada yapıldığı görülmektedir. Göğüsleri aşırı büyük olan kadınlar için de bazen sarkma problemleri söz konusu olmaktadır. Bu durumda sadece dikleştirme değil, küçültme işlemi de gerekmektedir. Meme estetiği ve estetik cerrahi ile ilgili yapılması gereken müdahaleler, doktor eşliğinde belirlenerek hastanın şikayetleri ortadan kaldırılmaktadır.

Göğüs Dikleştirme Nasıl Yapılır, Operasyon, Öncesi ve Sonrası Süreç Nasıldır?

Ameliyata girmeden önce kullanılan ilaçlar ve varsa sahip olunan hastalıklar doktora bildirilmelidir. Böylece ameliyat öncesinde alınması sakıncalı ilaçlar bulunuyorsa ameliyattan belli bir süre öncesinde bunların alınması durdurulmalıdır.

Yapılacak operasyon ne olursa olsun estetik cerrahi işlemi için öncelikle genel anestezi uygulanmaktadır. Meme dikleştirme operasyonu sırasında yapılacak olan işlemler, operasyonunun süresini etkilemektedir. Sırf dikleştirme operasyonu yapılacaksa bu işlem 1 saatte bitebilmektedir. Ancak göğüs ucu şekillendirme, göğüs büyütme ya da küçültme gibi işlemlerden en az biri de yapılacaksa süre 3 saate kadar uzayabilmektedir. Son dönemin gelişmiş cerrahi teknolojileri sayesinde kesi büyüklüğü daha az olacak şekilde ameliyat sonrası sıkıntılarının minimize edilmesi amaçlanmaktadır. Bu nedenle dokuya mümkün olduğunca az zedeleme yaparak sarkık derinin toparlanması sağlanmaktadır. Operasyon sonrasında ise hastaların en az 1 gün gözlem altında tutulması önerilmektedir. Ameliyat sonrası duruma göre bu süre 2 güne çıkabilmektedir. Ameliyat sonrasında kesi yerlerinde ödem ve şişlik olması beklenen durumlardır. Bunların en aza indirilmesi için gerekli ilaç desteği ve ağrı kesici de hastalara verilmektedir.

Göğüs Dikleştirme Kim Tarafından Yapılır?

Meme estetiği yaptırmak isteyen birçok kadın, bunun için iyi bir piyasa araştırması yapmaktadır. Ancak dikkat edilmesi gereken noktalar, fiyatlandırmadan önce estetik ve plastik cerrahın alanındaki yetkinliğidir. Yapacağı işleme ne kadar hâkim olduğu, hastalara ne kadar güven verebildiği, operasyon için ikna olmada önemli kıstaslardır. Uzman doktorun hasta kaygılarını anlayan ve onları yatıştırabilen yapıda olması ayrıca önem taşıyan bir durumdur. Hasta kendini yanında iyi hissedeceği, güveneceği bir uzman seçimi yapmaktadır. Bu nedenle insan ilişkileri iyi olan ve cerrahi alanındaki yetkinliğini karşı tarafa anlatabilen bir uzman en iyi tercihtir. Hekim, süreç konusunda hastaya net bilgiler vererek ameliyat öncesinde yapılması ve yapılmaması gereken şeyleri belirtebilmelidir. Karşılıklı görüşme tamamlandıktan ve doktor – hasta güveni oluşturulduktan sonra işlem için ameliyat tarihi belirlenmelidir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |