Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Sebze ve meyvelerde kırmızı yeşil savaşı

Bakalım hangi renktekiler daha sağlıklı? Ateşli kırmızı mı, yoksa geleneksel yeşil mi? Yeşil mi, kırmızı mı? Yapılan son araştırmalar, k...

Bakalım hangi renktekiler daha sağlıklı? Ateşli kırmızı mı, yoksa geleneksel yeşil mi?

Yeşil mi, kırmızı mı? Yapılan son araştırmalar, kırmızı renkteki sebze ve meyvelerin antioksidan ve besin değeri açısından daha zengin olduğunu ortaya koyuyor. Kırmızı sebze ve meyvelerin pek çok yararı var. Biri, güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı vücudu koruması. Renkli pigment içeren sebze ve meyveler uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Karoten ve flavonol açısından zengin olan bu doğal pigmentler, bizi çevrenin zararlı etkilerdinden de koruyorlar.

Domates & Avokado
20 gr. ağırlığında bir avokado 275 kalori içerirken, aynı miktardaki domates yalnızca 20 kalori içeriyor. Avokadoda, özellikle kalp sağlığı için son derece yararlı olan folik asit, E ve B6 vitaminleriyle, potasyum ve magnezyum bulunuyor. Domates bu vitamin ve minarellerden daha az miktarda içermesine karşın kalp krizi ve prostat kanseri risklerine karşı zengin bir likopen kaynağı.

Sonuç: İkisi de çok sağlıklı ama eğer kilonuza dikkat etmeniz gerekiyorsa domatesi tercih edin.

Karpuz & Kavun
İkiside bol miktarda su ve az miktarda C vitamini içeriyor. Karpuzda biraz likopen bulunuyor. Kavun cüz’i miktarda besin değeri içermesine rağmen, meyvelerin besin değeri sıralamasında 27 meyve arasında 16. sırada bulunuyor. Karpuz ise ancak 22. sıraya yerleşebilmiş.

Sonuç: Besin değeri açısından daha zengin olduğu için kavun kazanıyor.

Çilek & Kivi
İkisi de hemen hemen aynı besin değerinde olmalarına rağmen kivi C vitamini, çilek ise antioksidan açısından daha zengin. Çilek ayrıca karoten bakımından daha şanslı görünürken, kivi içeriğinde yüksek derecede folik asit barındırıyor.

Sonuç: Berabere…

Kırmızı biber & Yeşil biber
Tek bir yeşil biber günlük C vitamini ihtiyacınızın üç katı kadar C vitamini içerir. Sizi kalp krizi ve kansere karşı korur. Kırmızı biber ise yeşil bibere oranla 14 kat daha fazla betakaroten içerir ve A vitamini ihtiyacınızı giderir.

Sonuç: Kırmızı biber antioksidan açısından daha zengindir. Zafer kırmızının…

Kırmızı mercimek & Yeşil mercimek
İkiside sağlıklı, kolesterolü ve kan şekerini dengeleyen, bu arada şişmanlatmayan birer lif ve protein deposu… Demir, potasyum, magnezyum ve B vitaminleri (özellikle B12) içeriyorlar. Ayrıca kırmızı mercimek selenyum ve antioksidan açısından da zengin.

Sonuç: Kırmızı mercimek yeşile göre daha besleyici. Zafer yine kırmızının…

Kırmızı üzüm & Yeşil üzüm
İkiside potasyum ve enerji veren doğal şeker içeriyorlar. Üzüm C vitamini açısından da zengin bir meyve. Kırmızı ve siyah üzüm, kansere karşı koruyucu bir kalkan oluşturan, kan basıncını düşüren ve kapiler damarları genişleten flavonol ve fenolik antioksidan içeriyor.

Sonuç: Kırmızı ve siyah üzümü kabuğuyla yiyin. Kazanan yine kırmızı…

Turp & Kereviz
İkiside kan basıncını dengeleyen potasyum içerir. Turpta kerevizin iki katı kadar folik asit bulunur. İkisi de C vitamini açısından zengin değildir. Turp kansere karşı güçlü bir besin deposudur.

Sonuç: Özellikle rejim yaparken sağlığını korumak isteyenlere turp tavsiye edebiliriz. Zafer yine kırmızının…

Kırmızı soğan & Yeşil soğan
Soğan genel olarak pıhtılaşmaya karşı ve antibakteriyel özellikler taşır. Kırmızı soğan yüksek oranda, iltihaplanma ve alerjik reaksiyonları bastıran, flavonol içerir, kalp krizi riskini azaltır. Yeşil soğan ise folik asit, potasyum, C vitamini, betakaroten ve demir bakımından zengindir. Üstelik kırmızı soğana göre daha az kalori içerir.

Sonuç: Birinden birini seçmek imkânsız. İyisi mi siz ikisinden de yiyin…

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |