Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Cilt Bakımınızı Düzenli Yapmanın Önemi

Sağlıklı bir vücuda sahip olmanın en önemli kuralı sağlıklı iç organlara sahip olmaksa da, vücudumuzun dışını kaplayan derinin de sağlıklı, ...

Sağlıklı bir vücuda sahip olmanın en önemli kuralı sağlıklı iç organlara sahip olmaksa da, vücudumuzun dışını kaplayan derinin de sağlıklı, pürüzsüz ve parlak olması, her şeyden önce psikolojimizin daha sağlam olması için olmazsa olmaz bir faktör.

Cilt sağlığının temin edilebilmesi için ise, en yaygın görülen cilt sorunlarının ve deri hastalıklarının bertaraf edilmesi gerekiyor. Günlük yaşamınızda uygulamanız gereken basit tekniklerden tutun; sivilceden egzamaya, zona hastalığından alerjiye cilt rahatsızlıkları kategorisinde değerlendirilebilecek her türlü sorunla ilgili detaylı bilgiler, krem önerileri ve ev yapımı cilt maskeleri tarifleri edinebileceğiniz bir yardımcı kaynak olarak mikrobilgiler.com sitesini sizlere önerdikten sonra, cilt temizliğinizi ve bakımınızı neden ve nasıl yapmanız gerektiğine dair bilgiler vermeye geçeceğiz;

Cildinizi Temiz Tutun!

Cildinizi her daim temiz tutarak, deri altında kir ve bakteri oluşmasının önüne geçmelisiniz. Cildinizde biriken kirler ve yağlar, gözeneklerinizin altına yerleşerek, hem siyah nokta oluşumuna hem de daha ileri seviyelerde ciddi akne sorunlarına yol açabilir. Ayrıca cildinizi düzenli ve doğru şekilde temizlemeyecek olursanız, yüzünüzde kullanacağınız nemlendirici kremler olsun, yaşlanma karşıtı ürünler olsun, hiçbir kozmetik ürün ve merhem, ne kadar kuvvetli içeriğe sahip olursa olsun, istenen etkiyi yaratmayacaktır. Kullanacağınız ürünlerin cildinizi nemlendirmesi, onarması ve tazeleyebilmesi için gözeneklerinize işlemesi, dolayısıyla da nefes alan hücrelerin altına nüfuz edebilmesi gerekir ve bunun için de cildinize herhangi bir ürünü uygulamadan önce, derinizin en iyi şekilde temizlendiğine emin olmalısınız.

Basit yüz yıkama jelleri kullanabileceğiniz için, cildinizi karbonatlı su gibi hemen herkesin evinde bulunan ürünlerle yıkayarak bile dezenfekte edebilir, gözeneklerinizi açabilirsiniz.

Ayrıca geceleri yatmadan önce yüzünüzdeki makyajı çıkarmayı da sakın ihmal etmeyin!

Teninizi Nemlendirin

Cildin yağ ve nem dengesinin korunması hem sivilce sorununun önüne geçmek için hem de cildin elastikiyetini kaybederek tahribatlara uğramaması adına, cilt bakımı denince akla gelen ilk vazgeçilmez bir adım. Çok aşırı soğuk havalardan tutun, kişinin genetik yapısına kadar çeşitli faktörlere bağlı olarak cildiniz nem kaybedebilir ve kurumalara, çatlamalara maruz kalabilirsiniz. Bu gibi deri sorunlarının önüne geçmek için, uygun bir nemlendirici kremle düzenli olarak cildinizi nemlendirmeniz ve harici olarak kullanacağınız ürünlerin yanı sıra bolca su içerek, hem iç organlarınıza hem de teninize katkıda bulunmalısınız.

Beslenmenize Dikkat Edin

Hem vücut hem de cilt sağlığınız için dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan bir diğeri ise şüphesiz de uyguladığınız diyet. Vitamin ve minerallar açısından zengin ve dengeli bir beslenme şekli uygulayan kişiler ile, junk food dediğimiz abur cuburlarla beslenen, gereken enerjiyi sağlıklı bir şekilde almak yerine, yağlı ve şekerli yiyeceklerle beslenenen kişiler, alerjilerden tutun, akne sorununa kadar her türlü cilt sorununa bariz bir şekilde daha yatkın oluyor.

Sigaradan Uzak Durun ve Alkol Tüketimini Kısıtlayın

Hem solunum ve dolaşım sistemi rahatsızlıklarına sebep olan, hem de cildin kurumasına, solmasına, lekelenmesine ve erken yaşlanmaya sebebiyet veren, yaygın olarak kullanılan bir zehir biçmi olan sigarayı kullanıyorsanız, hem sağlığınız hem de güzelliğiniz için derhal bırakmanız tavsiye ediyoruz. Alkol tüketicisi iseniz de, cildin nemini alan ve sağlığınıza da zararlı bu tip içeceklerin kontrollü tüketilmesini tavsiye ediyoruz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe