Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Ölümlü Trafik Kazası Tazminatı

Trafik kazaları, önüne geçmek istesek de bazen engelleyemediğimiz talihsiz olaylardır. Bazen sürücüler dikkatli birer sürücü olsa da bu duru...

Trafik kazaları, önüne geçmek istesek de bazen engelleyemediğimiz talihsiz olaylardır. Bazen sürücüler dikkatli birer sürücü olsa da bu durumdan kaçamayabilirler. Böyle durumlarda kişilerin karşılaştığı maddi veya manevi kayıp için tazminat talep edebilirler. Böylelikle yaşanan mağduriyet bir nebze de olsa azaltılabilir. Ölümle sonuçlanan kazalarda, ölümlü trafik kazası tazminatı hesaplama tablosu kullanılarak bu durumda alacağınız tazminatı hesaplamanız mümkündür. Ölümlü trafik kazası durumunda, ölen kişinin yakınları gerekli merciilere başvuru yaparak karşı taraftan tazminat talep edebilirler. Bilirkişilerin yaptığı incelemeler sonucunda ise ölümlü trafik kazasında alınacak tazminat belirlenir. Ayrıca internet üzerinden ölümlü trafik kazası tazminatı hesapla platformları aracılığıyla da kişiler ortalama tazminat değerleri öğrenebilirler.

ÖLÜM (VEFAT) TAZMİNATI


Zorunlu trafik sigortası, kaza yapılması durumunda kişinin ödeyeceği pek çok masrafı karşılamaktadır. Ölümlü trafik kazası durumunda, ölen kişinin maddi desteğinden mahrum kalan yakınları maddi tazminat isteyebilirler. Ayrıca bir yakınını kaybetmiş olmanın verdiği psikolojik yıpranmadan dolayı manevi tazminat da isteyebilirler. Ölümlü trafik kazası tazminatı 2018 yılında Hazine Müşteşarlığınca belirlenen şekilde uygulandı. Bu ücretler ölen kişinin yaşı, cinsiyeti, mesleği gibi pek çok değişkenin bir araya gelerek hesaplanması ile oluşturuldu. 01.01.2019 tarihinde, Hazine Müşteşarlığınca belirlenen yeni düzenleme ile ölümlü trafik kazası tazminatı 2019 yılında bir miktar artış göstermiştir. Kazayı yapan aracın çeşidine göre farklılık gösteren bu tazminat miktarı bu yıl en fazla 360.000 TL olarak belirlendi. Kazanın yaratmış olduğu maddi hasar bilirkişiler tarafından hesaplanır. Son karar mahkemeye ait olsa da daha önce yaşanmış kazalar göz önüne alınarak ortalama bir tutar hesaplamak mümkündür. Belirlenen tutar sigorta şirketleri tarafından vefat eden kişinin yakınlarına ödenir ve bu kaybın yaratmış olduğu mağduriyet giderilmeye çalışılır.

TEK TARAFLI KAZADA TAZMİNAT


Tek taraflı kaza, kişinin başka bir sürücü ile ilişkili olmadan kaza yapmasıdır. Buna bir refüje ya da duvara çarpmak, park halindeki bir araca çarpmak park halindeki araç park ihlali yapmamışsa tek taraflı kazaya dahil edilebilir. Böyle bir kaza durumunda, aracı hiç hareket ettirmeden polis veya jandarma tutanağı ile olayı yasal olarak doğrulatmanız gerekmektedir. Tek taraflı kazada tazminat hesabı kaza sonrası çekilen fotoğraflar ve tutanaklar incelenerek belirlenir. İsteğe bağlı olarak yaptırılan sigortayı tanımlayan kasko ise, kazalarda aracınızda oluşan hasarı karşılar. Ancak alkollü veya uyuşturucu etkisinde araç kullanılıyorsa, aracı kullanan kişinin ehliyeti yoksa kaskonuz da olsa aracınızda meydana gelen hasarı karşılamayacaktır.

Kaynak: https://www.arikanavukatlik.com/olumlu-trafik-kazasi-tazminati

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe