Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Sadece 5 adımda yepyeni bir cilt

Cildimiz, sahip olduğumuz en büyük organımız. Cildimizi yeterince temizlemediğimizde, korumadan güneşe maruz bıraktığımızda ve düzenli olara...

Cildimiz, sahip olduğumuz en büyük organımız. Cildimizi yeterince temizlemediğimizde, korumadan güneşe maruz bıraktığımızda ve düzenli olarak cilt bakımı yapmadığımızda ciddi zararlar görebilir. 

Yıpranmanın önüne geçmek, cildi korumak ve rahatlatmak ise hiç zor değil. İşte yepyeni bir yıla girerken cildinize bir iyilik yapmak için Herbalife Nutrition uzmanları tarafından önerilen 5 altın kural…

Cildiniz için doğru temizleyiciyi bulun
Temizlik cilt bakımının ilk ve en önemli adımıdır. Cildinizi temizlemek için eskiden kalma bir alışkanlıkla kalıp sabun kullanmak ise büyük bir hata. Vücut temizliği için üretilen kalıp sabunların çoğu, yüzünüz için yeterince nazik olmayan temizlik maddeleri içerir ve oldukça ağır bir kokuya sahiptir. Cildiniz için doğru temizleyiciyi bulmanın en kolay yolu ise cildi test etmek. Neticede cildiniz yağlı ise sebum seviyelerine odaklanan, hafif bir köpük jel sizin için doğru ürün olabilir. Ancak kuru bir cilde sahipseniz, cildinizi temizlerken nemlendiren bir temizleyici seçmeniz gerekir. Bunun için losyon bazlı ürünler tercih edebilirsiniz.

Güneşle aranıza mesafe koyun!
Bronz bir tenle kendinizi daha güzel hissetseniz de güneş, cildinizde geri dönüşü olmayan hasarlar bırakabilir. Güneş koruyucu kullanmak ve her ne pahasına olursa olsun solaryumdan uzak durarak cildinizi güneşin zarar veren UVA ve UVB ışınlarından korumak son derece önemlidir. Zira cildi yakan bu ışınlar, erken yaşlanmanın en önemli nedenlerinden biridir. Güneş koruyucular cildin korunmasında kritik bir rol üstlenir. Üstelik bronzlaştırıcı losyonlar çok yol kat etti ve artık kiremit rengi, yapay bir bronzluk sağlamıyorlar. Daha da iyisi bu ürünler sayesinde yılın 12 ayı bronz gezebilirsiniz!

Aşırı peeling zararlıdır
İyi bir peeling ve parlatma işlemi cildinizin bebek cildi gibi görünmesine yardımcı olabilir, ancak her şeyin fazlası zarar. Elbette yüzünüzü ve cildinizi düzenli olarak ölü derilerden arındırmanız önemlidir, yine de bunu yaparken nazik olmak gerekir. Unutmayın, cildiniz yaşayan bir organdır ve özen ister. Cildinizin fazla peeling nedeniyle kızarmasını ve tahriş olmasını istemezsiniz. Dolayısıyla temizleme ve peeling konusunda ölçülü olmalısınız. Ayrıca ister temizlerken, ister nemlendirirken cildinizin güzel bir görünüme kavuşması için yumuşak ve nazik bir şekilde dairesel hareketler uygulayın. Cildinizi aşırı ovalayarak iyi bir sonuç elde edemezsiniz.

Sivilcelerinizi sıkmayın
Sivilce sıkmanın dayanılmaz bir çekiciliği olduğunu bir gerçek. Fakat sivilcelerle oynama arzusuna karşı koymamız gerekiyor. Ne zaman bir sivilceyle oynasanız, sorunu daha da büyütme riskiniz var. Sivilcenizle oynayarak bakterilerin yüzünüzün başka kısımlarına da yayılmasına neden olabilirsiniz. Rahatsız edici bulduğunuz o küçük nokta daha da büyüyebilir ve kızarabilir. Daha da önemlisi, kalıcı bir iz bile bırakabilir. Her ne pahasına olursa olsun, sivilcelerinizi sıkma isteğine karşı koyun ve sabırlı davranarak bu fırtınanın dinmesini bekleyin.

Stresi azaltın
Uykusuzluğun ve stresin cildinizde yaratabileceği olumsuz etkiler tahmin ettiğinizden çok daha fazla. Yorgun ve stresliyken harika görünmek ise neredeyse imkansız. Stresliyken cildiniz parlaklığını ve ışıltısını kaybederken, gözaltı halkaları daha koyu ve belirgin bir hal alır. Bu da insanı olduğundan yaşlı gösterir. Unutmayalım ki, "güzellik uykusu" ritüelinin bir sebebi var. İyi görünmenin anahtarı daima iyi dinlenmektir. Cildinizi düşünüp iyi bir gece uykusu almayı, gevşeyip rahatlamayı ihmal etmeyin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe