Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Yer Fıstığı Faydaları Nelerdir?

Yer fıstığı, ülkemizde üretimi gittikçe artan sağlıklı yiyecekler arasında yer almaktadır. Yağ, E vitamini ve protein bakımından zengin ol...


Yer fıstığı, ülkemizde üretimi gittikçe artan sağlıklı yiyecekler arasında yer almaktadır. Yağ, E vitamini ve protein bakımından zengin olması da çoğunlukla tüketilmesi gereken çerezler içerisinde kendini göstermektedir. Bunların yanında magnezyum, kalsiyum, sodyum ve potasyum minerallerini ve B grubu vitaminleri oldukça yoğun barındırmaktadır. Yer fıstığı ile ilgili bilinmesi gerekenler;

     İçerisinde sahip olduğu yüksek oranlı besin değerleri sayesinde vücutta insan sağlığına zarar verecek bakteri ve virüslere karşı da savaşçıdır.
     Protein ve amino asitler vücudun sağlıklı büyümesini sağlamaktadır. Bundan dolayı ergenlik çağındaki çocuklar için oldukça faydalıdır. Vücudun ihtiyaç duyduğu proteinlerin bir kısmını karşılayarak açıklık oluşmasını engeller.
     Glisemik endeksi 14 olan yer fıstığı kan dolaşımındaki şekerin çözülmesini azaltır. Bu da şeker hastalığına yakalanma riskini düşürür.
     Yer fıstığındaki polifenolik asitler sinir sağlığına etki etmektedir. Sinirle alakalı yaşanabilecek hastalıklara karşı koruma sağlar.
     Yer fıstığı düşük oranda kolesterol içermektedir. Bu sayede olasılı kalp ve damar hastalıkları risklerini de azaltarak daha sağlıklı bir yaşam sürmenizi sağlar.

Faydaları saymakla bitmeyen yer fıstığını dilerseniz ezme şeklinde de tüketebilirsiniz. Protein ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olan yer fıstığı sayesinde günlük gerekli besin değerlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Evde Fıstık Ezmesi Nasıl Yapılır?
Yer fıstığı ezmesi, kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Reçel ile olan uyumu özellikle tercih edilme sebepleri arasındadır. Kahvaltı hazırlamaya vaktiniz olmadığı zamanlarda ise tam buğday ekmeğinin arasına sürüp reçel ile tatlandırıp hızlı bir sandviç yapabilirsiniz. Hem sağlıklı hem de yolda yiyebileceğiniz hızlı bir aperatife sahip olmuş olursunuz. Sadece ekmek üzerine sürmekle kalmaz muffin ve smoothie yaparken de kullanabilir, farklı tatlar oluşturabilirsiniz.

Evde fıstık ezmesi yapmak hem vaktinizi çok almaz hem de sağlıklı beslenmenizi sağlar. Fıstık ezmesi yaparken ihtiyacınız olan şeyler sadece bir mutfak robotu ile kavrulmamış ve tuzsuz kabuksuz yer fıstığıdır.

Yer Fıstığı ile Fıstık Ezmesi Nasıl Yapılır?
Yer fıstığını yapacağınız ezme miktara göre isteğe bağlı olarak gramajını siz belirleyebilirsiniz.

     500 gram yer kabuksuz ve tuzsuz yer fıstığı
     2 tatlı kaşığı bal (isterseniz hiç koymayabilir ya da miktarını azaltarak daha az tatlı fıstık ezmesine sahip olabilirsiniz)
     2-3 tutam toz tarçın (ağız tadınıza göre hiç koymayabilirsiniz)

Yer fıstıklarını ilk önce 190 derece ısıtılmış fırında 8 - 10 dakika kavurun. Bu sayede fıstık ezmesinin fazla yağ bırakmasını engellersiniz. Tat olarak da hafif kavrulmuş bir tat katar. İçerisindeki yağı bırakıp bırakmaması sizin için önemli değil ise bu işlemi gerçekleştirmeyebilirsiniz. İlk defa yapıyorsanız yer fıstıklarını bir kısmını kavurabilir ve tatlarını ayrı ayrı kontrol ederek damağınıza uygun tada deneyerek ulaşabilirsiniz.

Mutfak robotuna yer fıstıklarını attıktan sonra kısa aralıklarla parçalamaya başlayın. Bu sayede kıvamı kontrol altınızda olur ve istediğiniz krema seviyesini elde edebilirsiniz. İkişer dakika aralıklarla 10 dakika parçalama sonrasında krema kıvamını almaya başlar. Taneli yer fıstığı ezmesi hoşunuza gidiyor ise parçalama süresini kısa tutabilirsiniz. Sürülebilir krema seviyesinde istiyorsanız parçalamaya devam edebilirsiniz. İçerisine bal ve tarçın eklemediyseniz tadına bakarak adım adım ekleyebilir ve ezbere bir tat elde etmeden sizin için en iyisine kavuşabilirsiniz.

İçerisine hiçbir katkı maddesi olmayan yer fıstığı ezmesini hazırladıktan sonra ağzı tamamen kapalı bir kavanoz içerisinde buzdolabında yaklaşık 2 ay saklayabilirsiniz. Tüketim miktarınıza göre az ya da çok yaparak taze taze kullanabilir ve sağlıklı protein deposuna sahip olabilirsiniz.

Evde koruyucu madde içermeyen ve katkısız yer fıstığı ezmesi yapmak istiyorsanız cerezciyiz.biz adresinden çiğ yer fıstığı içi sipariş edebilir ve sağlıklı yaşamın adımlarını atmaya başlayabilirsiniz!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe