Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Mesane Kanseri Tedavi Yöntemleri

Mesane kanseri, idrar kesesindeki hücrelerin anormal bir şekilde büyümesiyle oluşmaktadır. Hücrelerin anormal büyümesi, normal şartlar altın...

Mesane kanseri, idrar kesesindeki hücrelerin anormal bir şekilde büyümesiyle oluşmaktadır. Hücrelerin anormal büyümesi, normal şartlar altında büyüyüp bölünen hücrelerin kontrolsüz şekilde büyümeleri anlamına gelmektedir.

Hücreler gittikçe büyürler, bölünmezler, ölmezler ve mutasyon neden anormal süreç gerçekleşir. Bu süreç zarfında hücrelerin tümör üretmeleri mümkün hale gelmektedir. Bu tümörler iyi huylu olabileceği gibi kötü huylu da olabilmektedirler. Kötü huylu tümörler de kanserli hücreleri bünyelerinde barındırmaktadırlar.

Mesane kanseri belirtilerinin başlıcaları idrarda kan görülemesi veya idrar yapma alışkanlıklarındaki değişikliklerdir. Genellikle belirtiler erken evrede kendini gösterdiğinden dolayı teşhisi kolaydır.

Mesane kanserinden korunma yollarının başında bol su tüketmek gelmektedir. Ayrıca sağlıklı beslenmek mesane kanserinden korunmak için önemli bir süreçtir. Araştırmalar göstermektedir ki sağlıksız beslenen insanlar genetik aktarımı olan insanlar kadar tehlike altındadırlar. Bu sebeple vücudu korumak ve sağlıklı bir yaşam tarzı belirlemek kanserle mücadele etmek de büyük önem arz etmektedir. Mesane kanserinden korunmak için alkol ve sigara kullanımından uzak durmak çok önemlidir.

Mesane kanseri tedavisi hastalığın evresine, tümörün büyüklüğüne ve çeşidine göre değişebilmektedir.

Doğru tanı tedavisi başarısını artırmaktadır.

Bir onkoloji tedavi merkezi olan Neolife Tıp Merkezi kurulan Multidispliner Tümör Konseylerinde tıbbi onkoloji uzmanı, radyasyon onkolojisi uzmanı, patoloji bölümü, uzman onkologlar, genel cerrahi hekimleri ve uzman radyologların yanı sıra ilgili branş doktorları da yer alır. Bu konseyler sayesinde merkezimizde tedavi olan tüm hastalarımız ilgili uzmanları tek tek gezmekten kurtularak, hastalığının tüm boyutları ile araştırıldığının verdiği güvenle tedavi sürecini en iyi şekilde planlar.

Peki mesane kanseri tedavi yöntemleri nelerdir?

Mesane Kanseri Tedavisinde Kapalı Yöntemle Tümörün Temizlenmesi

Mesane kanseri tedavisi için öncelikle kanserin evresinin belirlenmesi gerekmektedir. Bunun için öncelikle parça analizi yapılarak patoloji sonucu belgelenir. Kanserin evre ve derecesine göre mesane kanseri tedavisi belirlenmektedir.

Sistoskopi ve kapalı yöntemle tümörün temizlenmesi mesane kanseri tedavilerinden biridir. Bu tedavi yöntemi kanserli hücrelerin mesanenin kas dokusuna kadar ilerlemediği düşük dereceli hastalar üzerinde uygulanmaktadır. Hastalar bu tedavi yönteminde düzenli aralıklarla sistoskopi ile takip edilirler. Bu takip süreci büyük önem arz etmektedir zira yüzeysel mesane tümörü ilk iki yıl içinde %75 oranında tekrarlanabilmektedir. Ve bilinmektedir ki tüm kanser tedavilerinde erken teşhis çok önemlidir.

Radikal Sistektomi İşlemi

Bir diğer mesane kanseri tedavisi radikal sistektomi işlemiyle gerçekleştirilmektedir. Bu tedavi yöntemi hastalığın kas dokusuna kadar ilerlediği fakat lenf bezi ve organlara yayılmadığı aşamada uygun görülmektedir. Radikal sistektomi işleminde hastanın mesane, prostat ve etraflarındaki lenf benzeri çıkarılmaktadır. Hastalığın derecesine göre bu yönteme kemoterapi veya radyoterapi gibi süreçler de eşlik edebilir. Cerrahi operasyondan sonra hastanın idrarını depolayabilmesi için yeni bir mesane yerleştirilmektedir. Bunun yerine doğrudan cilde konumlandırılan bir torbaya iletilmesi için ince bağırsaklar aracılığıyla yeni bir idrar kesesi yapılabilmektedir.

Kanserli hücrelerin başka organlara veya lenf bezlerine yayılmış hastalarda tüm vücuda yönelik kemoterapi, mesane kanseri tedavisi olarak önerilmektedir.

Tüm bu süreçlerin uygulanma sırası ve sıklığı hastalığın durumu ve gidişatına göre değişebilmektedir. Organlara metastaz yapmamış bir hastanın da mesanesindeki kanserin büyüklüğüne göre radikal işlemden önce tümörün küçülmesi için öncelikli olarak kemoterapi uygulanabilmektedir. Bu sebeple sıralanan tedavi yöntemlerinin tek başına veya kombinasyonda oldukları halleri tercih edilebilmektedir.

Tüm bu tıbbi işlemlerin yanı sıra hastanın psikolojik durumunun iyiliği de hastalığın tedavisi için büyük önem arz etmektedir. Kanserle mücadele konusunda profesyonel destek alınması tedavinin niteliği açısından önemli görünmektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |