Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Op.Dr. Ebru Ünal’dan İlişkide Ağrı ve Yanma Tedavileri Hakkında Önemli Bilgiler

Op.Dr. Ebru Ünal cinsel ilişkide ağrı ve yanma şikayetleri hakkında bilmeniz gerekenler ve etkili tedavi yöntemlerini sizler için yazdı. F...

Op.Dr. Ebru Ünal cinsel ilişkide ağrı ve yanma şikayetleri hakkında bilmeniz gerekenler ve etkili tedavi yöntemlerini sizler için yazdı. Faydalı olmasını dileriz.

Vestibülitis veya vulvadynia, vajinanın giriş kısmındaki vestibül denilen mukozal bölgede kronik enflamatuvar mukoza hastalığıdır. Buradaki mukoza hücrelerine vücut savunma hücreleri saldırır ve sanki düşman hücre varmış gibi burada yangı oluşturur.

Vestibulitis şikayeti olan kadında ilişkide korkunç diye tabir ettikleri bir yanma olur. Bu ağrı nedeniyle ilişkiye giremeyebilirler. İlişkiye girebilen kadınlar, ilişkiden sonra bir süre devam eden biber dökmüş gibi bir yanmadan şikayet ederler. Kronik enflamasyon sonucu zamanla mukozada atrofi yani incelme gelişir ve vajinal giriş daralabilir.

Vestibulitis şikayeti olan kadınlar; çamaşır yumuşatıcısı, sabun, kokulu tuvalet kağıdı, genital temizleyici jel, ıslak mendil gibi burada alerjik reaksiyona yol açabilecek tüm kimyasal maddeleri bırakmalıdır. Hipo veya domestos gibi çözücüleri evlerine dahi sokmamalarını öneririm. Ayrıca adet döneminde kullandıkları pedin daha doğal ve kimyasal madde içermeyen modellerine geçmelerini alerjik sorunu azaltabilir.

Bu kadınların bir çoğunda vajinal akıntı şikayeti de vardır. Yanma şikayetinin azaltılabilmesi için akıntının normal seviyeye döndürülmesi konusunda tedaviler uygulamamız gerekebiliyor. Akıntı azaldığında buradaki ıslaklık da azalacağı için dokunun daha iyi toparladığı gözlemlenmiştir.

Tüm bu uygulamalara rağmen yanma şikayetlerinde gerileme olmayan kadınlara vestibül bölgesindeki deriye PRP veya Nanofat uygulamalarından birini veya ikisini birden yapıyoruz.

Vestibulitis veya vulvodynia tedavisinde PRP ve nanofat uygulamaları ile yüz güldüren sonuçlar


Vestibulitis rahatsızlığında vücudun kendi hücrelerini yabancı olarak algıladığını ve buraya saldırdığını biliyoruz. Oluşan hasarın, damarlanmanın, sinir hücrelerinin fonksiyonunun düzenlenmesi için buradaki dokuyu toparlayacak bir tedavi gerekiyor. PRP ve kök hücre etkisi gösteren nanofat uygulamaları ile mukozanın yenilenmesi ve hasar döngüsünün düzeltilmesi sağlanabiliyor.

PRP, sizin 20cc kanın bir kısmının ayrıştırılarak, kadının kendi kanından elde edilen bir sıvıdır. İçerisinde PDGF, büyüme faktörü, sinir hücrelerini arttıran faktör, damarlanmayı artıran faktör gibi 78 çeşit iyileşme sağlayan iyileşme faktörü vardır.

Vestibulitis için yaptığımız PRP uygulaması ağrısız ve kolay bir uygulamadır. Tedavi için yaklaşık 30 dakikanızı ayırmanız yeterlidir. PRP enjeksiyonundan sonra etki 10 gün içinde başlayabileceği gibi dört hafta sonra da başlayabilir. PRP ile vestibulitis tedavisini ilk etapta üç seans planlıyoruz ve durumunuza göre bunu beş seansa kadar uzatabiliyoruz. Her seans arası yaklaşık 5-6 hafta olarak planlıyoruz. İyileşme sağlandıktan sonra en az altı ayda bir kere PRP işlemini yaptırmanız hastalığın dönmemesi açısından öneriyorum.

Kök Hücre; nonfat uygulaması ile de ciddi vestibulitis hastalığını tedavi edebiliyoruz. Göbek etrafındaki veya bacak iç yüzeyindeki yağ dokusundan yağ hücrelerini alıyoruz. Mezenşim hücreleri olan yağ hücreleri, uygulanan dokuda antienflamatuvar ve kök hücre etki oluşturmakta ve dokuda yenilenme sağlamaktadır.

Ben uygulama sırasında yağ hücrelerini PRP ile karıştırıyorum ve böylece daha iyi sonuçlar elde ediyorum. Yağ hücrelerinin yani nano fatin vestibüle uygulanması genelde bir seans yeterli oluyor. Ama bunda da ‘iyi yap iyi kalsın’ prensibi geçerli. Bu nedenle üç veya altı ayda bir PRP ile tedaviye devam edilmesini öneriyorum.

İlişkide ağrı, yanma gibi şikayetleriniz için Vadistanbul’daki kliniğimizi 05326324034’den arayarak randevu oluşturabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |