Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Ağız Sağlığınız İçin En İyisini Seçin: Şarjlı Diş Fırçası mı, Manuel Fırça mı?

  Ağız sağlığını korumanın yolu detaylı temizlikten geçiyor. Ağızda hijyen sağlayan şarjlı diş fırçası ürünlerini Watsons'ta bulabilirsi...

 

Ağız Sağlığınız İçin En İyisini Seçin: Şarjlı Diş Fırçası mı, Manuel Fırça mı?

Ağız sağlığını korumanın yolu detaylı temizlikten geçiyor. Ağızda hijyen sağlayan şarjlı diş fırçası ürünlerini Watsons'ta bulabilirsiniz. Kullanıcılar için kişisel bakımı zahmetsiz hale getiren ürünler, derinlemesine temizlik sunmasıyla ağız bakımında yeni bir sayfa açıyor. Döner başlıklar, arayüz temizliği etkisi, duş eklentisi, beyazlatma gibi özelliklere sahip fırçalar arasından seçim yapabilirsiniz. Kullanıcıların tüm beklentilerine yanıt verecek şarjlı diş fırçası modelleri Watsons'ta yer alıyor.


Şarjlı Diş Fırçası Kullanmanın Faydaları

Kişisel bakım alışkanlıklarını değiştiren ve ağız bakımında teknolojiye daha çok yer açan şarjlı diş fırçası ürünlerini kullanmanın faydaları şu şekilde sayılabilir.

      Elektrikli diş fırçası, plakları daha iyi temizler. Üç ay boyunca şarjlı diş fırçası kullanan kişilerin ağızlarındaki plak oranında ortalama %20 azalma görülmüştür.

      Üç ay süreyle, şarjlı veya pilli diş fırçası kullanımı sonrasında hastaların diş eti iltihabı nedeniyle ağrı şikayetleri %11 oranında gerilemiştir.

      Plaklar diş çürüklerinin birincil nedenidir. Düzenli plak temizliği çürüklerin önlenmesine yardımcı olur.

      Detaylı temizlenmeyen ağız, biriken plak ve diş aralarındaki kalıntılar ağız kokusuna neden olur. Düzenli şarjlı fırça kullanımı sonrasında ağız kokusu şikayetlerinde ciddi oranda azalma görülür.

      Şarjlı diş fırçası ürünlerinde başlık değiştirmek için küçük bir hareket yeterlidir. Beyazlatma, diş arası temizliği hatta teknolojik olarak destekleniyorsa ağız duşu gibi farklı özellikteki başlıklar takılarak şarjlı fırçaların farklı fonksiyonlarından yararlanılabilir. Böylece bir fırçadan daha çok verim almak mümkün hale gelir.

      Şarjlı diş fırçaları, dakikada ortalama 30.000 salınım gerçekleştirir. Böylece sadece bir fırça kullanarak daha iyi diş temizliği yapılabilir. Diş aralarında biriken kirler, plaklar daha kolay arındırılır.

      Günde 2 kez, 2 dakikalık sürelerde diş temizliği yapmak gerekir. Akıllı diş fırçaları uygulamalarla eşleştirildiğinde sizin için kronometre çalıştırarak bakımı tam sürede yapmanıza yardımcı olur.

      Diş fırçalarken pek çok kişi fırçayı bastırmanın daha iyi temizlik sağladığına inanır. Oysa fazla bastırma dişlere zarar verebilir. Sensör destekli Oral B şarjlı diş fırçası ürünleri, fazla baskı yaptığınızda sizi uyararak durur ve baskı azaltılınca tekrar çalışmaya başlar.

      Şarjlı diş fırçası, masaj ve temizlik gibi farklı modlarda çalıştırılabilir. Böylece fırçadan üst düzey performans almak mümkündür.

      Fırçanın düzenli kullanımı sırasında diş etlerine de masaj yapılmış olur, böylece kan akışı hızlanarak diş eti sorunlarının önüne geçilebilir.

Ağız Sağlığınız İçin En İyisini Seçin: Şarjlı Diş Fırçası mı, Manuel Fırça mı?

Şarjlı Fırçalar Nasıl Kullanılır?

Manuel fırça kullanıcıları, şarjlı diş fırçası modellerine geçtiklerinde zorlanabilirler. Uzmanlar fırça kıllarının diş etine bakacak şekilde konumlandırıldıktan sonra fırçayı çalıştırmayı önerirler. Fırça üzerine macun sıkmalı ancak fırçayı ıslatmamalısınız. Çalıştırdıktan sonra, her dişi tek tek kavrayacak ve her diş üzerinde ortalama 5-10 saniye kalacak şekilde temizliğe başlanır. Bu sırada diş etlerine zarar vermemeye, etleri çizmemeye, dişlere fazla bastırmamaya özen gösterilir. Kaplama ve porselen dişlerin de iyice temizlenmesi, üzerlerinde plak birikmemesi için titiz olmak gerekir. Fırçanın sert hareketlerle yer değiştirmesinden kaçınılmalı, ters yüzünün diğer dişlere zarar vermemesine dikkat edilmelidir.

Manuel Fırça mı, Şarjlı Fırça mı?

İlk bakışta manuel fırçalar daha avantajlı görülebilir. Manuel fırçalar genellikle şarjlı modellerden daha hafiftir, seyahatlerde taşınmaları çok daha kolaydır. Şarjlı diş fırçası modellerinin şarj aleti, başlığı ve gövdesi toplamda daha fazla yer işgal edebilir. Ayrıca manuel fırçaların fiyatları şarjlı modellerden çok daha uygundur. Ancak şarjlı fırçaların da başka avantajları göze çarpar. Örneğin, sıradan fırçaları 6 ayda bir değiştirmek gerekir, şarjlı fırçalar ise 6 ayda bir başlık değiştirilerek senelerce kullanılabilir. Şarjlı ürünlerin temizlik performansı, salınım hızı ve hareket kabiliyeti manuel fırçalardan çok daha fazladır. Tüm özellikler dikkate alındığında, ekonomik açıdan kısa vadede manuel fırçalar fiyat avantajı sağlasa da uzun zamanda şarjlı diş fırçası kullanımı farklı faydalarla tüketicileri memnun eder.

Watsons'ta Colgate ve Oral B gibi markaların en iyi şarjlı fırça ürünlerini bulabilirsiniz. Siz de manuel veya şarjlı diş fırçası ihtiyaçlarınızı Watsons'tan kolaylıkla karşılayabilirsiniz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |