Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

​​Arı Sütünden Gelen Güzellik Ve Sağlık

Bağışıklık sisteminin performansını yükselten arı sütü aynı zamanda hücre yenileyici özelliği ile yaşlanmayı da geciktiriyor.  Arı Ürünleri ...

​​Arı Sütünden Gelen Güzellik Ve Sağlık

Bağışıklık sisteminin performansını yükselten arı sütü aynı zamanda hücre yenileyici özelliği ile yaşlanmayı da geciktiriyor. 

Arı Ürünleri Uzmanı Ahmet Bağran Aksoy, arı sütünün birçok hastalığa karşı direnç sağlayan özellik gösterdiğini, cilt ve saç sağlığına da birebir iyi geldiğini söyledi. Aynı zamanda ürüme sisteminde de olumlu etkileri olduğunu belirten Aksoy, arı sütünün kimyasında henüz keşfedilmemiş olan yüzde 3 oranındaki maddenin büyük bir şifa kaynağı olduğunu ve mucizeler yarattığını söyledi.

Günümüzde hala insan üzerindeki şifasının tam olarak çözümlenemediği arı sütü, kraliçe arıyı beslemek için 5-15 günlük işçi arıların sindirim esnasında yutak üstü salgı bezlerinden salgıladıkları, kremsi beyaz renkte koyu bir maddedir. 35 yıllık arı ürünleri üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, “Arılarla tanıştığım günden bu yana, adeta bir mucize gibi olan doğalarını hayranlıkla izledim ve üzerinde çokça araştırma yaptım. 


Her arı ürününün farklı farklı amaçlar için üretildiğini söyleyebilirim. Arı sütü mucizesi ise ana arının beslenme ihtiyacına yönelik oluşturuluyor. Ana arı, arı sütü sayesinde işçi arılara oranla ortalama 50 kat daha uzun süre hayatta kalıyor. Dünyada 1960'lı yılların ortalarından bu yana insan beslenmesi ve tedavisi için kullanılıyor. Önemli olan nokta ise arı sütü, içindeki vitamin ve mineralle cilt sağlığına, metabolizmaya ve bağışıklık sistemine fayda sağlayan birçok özelliği bir arada bulunduruyor.” dedi.

ARI SÜTÜ NASIL TÜKETİLMELİDİR?


Arı sütünün gerçek bal ile birlikte tüketildiğinde çok kuvvetli bir etkiye sahip olacağını söyleyen Arı Ürünleri Uzmanı Ahmet Bağran Aksoy, özel bir kürün tarifini de paylaştı.


Aksoy, 250 gram ham bala 50 gram arı sütü karıştırılarak tüketildiğinde bu karışımın hücreleri yenilemesi, metabolizma ve bağışlılık performansını yükseltmesi başta olmak üzere insan sağlığına birçok faydası olduğunu da belirtti. Dikkat edilmesi gereken önemli bir hususun da, bu karışımın kesinlikle ışığa maruz kalmaması ve metal kaşıkla tüketilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi ve arı sütünün bazı faydalarını sıraladı.

➢ Arı sütünün en büyük özelliği, hücre yenileyici olması ve üretkenliği artırmasıdır.

➢ İçerisinde yer alan doğal hormon ve enzimler yumurta ve üretkenlik kalitesini artırmaya yardım eder. Hatta kraliçe arıların kendi ağırlıkları kadar yumurtlamalarının sebebi de besin kaynağı olan arı sütüdür.

➢ Hücre yenileme özelliğinin bir sonucu olarak saç ve cilt bakımında da oldukça faydalıdır.

➢ Arı sütünün bilinen en yaygın özelliklerinden birisi de bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye olan katkısıdır. Bağışıklığı kuvvetlendirmeye olan katkısı, birçok hastalıktan korunmaya yardımcı olduğu gibi kanser vb. hastalıklara karşı da vücudu korur.

➢ Ülser, gastrit, reflü vb. mide/ bağırsak hastalıklarına karşı yatıştırıcı etkisi vardır.

➢ Bedensel ve zihinsel yorgunluğun giderilmesine yardımcı olan iyi bir enerji kaynağıdır.

➢ Kansızlığa karşı son derece etkilidir.

➢ Günümüz insanları için önemli bir problem olan unutkanlığı giderirken bunama problemini de önler. 


Bununla birlikte hafızayı kuvvetlendirmeye de yardımcı olur.

➢ Damar sertliği ve damar tıkanıklığı gibi rahatsızlıkların önlenmesinde de yardımcıdır.

➢ Özellikle gelişme çağındaki çocukların bedensel ve ruhsal gelişimine katkıda bulunur.

➢ Kemik dokusunun gelişimine katkı sağlar.

➢ Kolesterolü ve kandaki yağı düşürmeye yardımcıdır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe