Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Prostat kanserinde yeni nesil tedavi teranostik yaklaşım

Prostat kanseri tedavi süreci sürekli testler ve tedaviler gerektirir. Bu test ve tedavilerin yan etkileri olabilir, genellikle pahalıdır ve...

Prostat kanserinde yeni nesil tedavi teranostik yaklaşım

Prostat kanseri tedavi süreci sürekli testler ve tedaviler gerektirir. Bu test ve tedavilerin yan etkileri olabilir, genellikle pahalıdır ve günlük yaşamı kesintiye uğratır. Teranostik, tedavi ve teşhisi birleştirerek kanser tedavisinde bir seçenek sunar. Teranostik İngilizce tanı ve tedavi kelimelerinden türetilmiştir.. Teranostik, sağkalımı arttırmayı, yan etkileri azaltmayı ve bir hastanın geçmesi gereken toplam test ve tedavi sayısını azaltmayı amaçlamaktadır.

Prostat Kanseri için Teranostik

Prostat kanserini teşhis etmek ve tedavi etmek için Teranostik yaklaşımı iki şey gerektirir:

Tanı: Prostat kanseri hücrelerini vücutta bulmak ve herhangi bir değişikliği izlemek

Tedavi: Vücudun neresinde olursa olsun prostat kanser hücrelerini yok etmek

Prostat kanseri tanısı için en etkin yöntemlerden biri PSMA-PET taramalarıdır.

Vücudun farklı bölgelerine (metastazlar) yayılmış prostat tümörlerini tespit etmek için PSMA-PET taramaları kullanılır Prostat spesifik membran antijeninin kısaltması olan PSMA, prostat kanseri hücrelerinin yüzeyinde bulunan bir proteindir. PSMA-PET taraması, prostat kanseri hücrelerini tespit etmenin çok hassas bir yoludur. Bu yaklaşım, vücutta prostat kanseri hücrelerinin yüzeyinde PSMA'YI bulabilen ve ona bağlanabilen bir moleküle bağlı galium-68 adı verilen radyoaktif bir izleyici molekülü kullanır. Bu, hücrelerin yanmasına ve PET taramasında açıkça görülmesine neden olur .

Araştırmacılar, psma-PET taramalarının metastatik prostat tümörlerini tespit etmek için daha yaygın olarak kullanılan BT ve kemik taramalarından daha doğru olup olmadığını belirlemek için ProPSMA çalışmasını yapıyorlar. PSMA-PET taramasından elde edilen sonuçların tedavi kararlarını değiştirip değiştirmeyeceğini ve radyasyona maruz kalmayı azaltacağının araştırmaları devam ediyor.

Bu araştırmalara göre

PSMA-PET taramaları, metastatik tümörleri olan erkeklerin %85'ini doğru bir şekilde tanımladı, BT ve kemik taramaları için sadece %38'e

PSMA-PET taramalarının tedavi planlarını değiştirme olasılığı daha yüksekti (olguların %28'i BT ve kemik taramaları için %15').

PSMA-PET taramaları olan erkekler, taramaları sırasında BT ve kemik taramaları olan erkeklerden daha az radyasyona maruz kalmıştır.

PSMA-PET taramaları olan erkeklerin testlerinden belirsiz sonuçlara sahip olma olasılığı daha düşüktü (BT ve kemik taramalarından %7'ye karşı %23 belirsiz bulgular).

Lutesyum tedavisi nedir?

Metastatik prostat kanserini teşhis etmek için çok hassas  177lu-PSMA-617 (Kısaca Lu-PSMA) adı verilen yeni bir molekül oluşturan Lutesyum-177 adı verilen bir radyoaktif molekül kullanılır. Vücutta bir kez, Lutesyum-177 kan yoluyla dolaşır, prostat kanseri hücrelerine bağlanır ve onları öldürür.

Ayrıntılı bilgi için Prostat Kanserinde Lutesyum-177 PSMA Tedavisi sayfamızı inceleyebilirsiniz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Net Gazete Haber | | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber |
Bumerang - Yazarkafe