Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Erkeklerde saç dökülmesini artıran faktörler nelerdir?

Sağlıklı bir saç derisi yüz bin adet saç teline sahiptir. Saçın taranması ve yıkanmaya bağlı olarak günde yüz elli saç teline kadar olan dök...

Erkeklerde Saç Dökülmesini Artıran Faktörler Nelerdir?

Sağlıklı bir saç derisi yüz bin adet saç teline sahiptir. Saçın taranması ve yıkanmaya bağlı olarak günde yüz elli saç teline kadar olan dökülme normal bir dökülmedir. Saçınızın sağlığını kaybettiğini düşünüyorsanız dökülmenin iki aydan fazla sürmesi ve yılda üç kere tekrarlanması gibi faktörlere dikkat etmek gerekir. Erkeklerde saç dökülmesi seyrelmeler ile beraber ön hat denilen saç bölgesinden başlayarak geriye doğru gider.


Erkeklerde saç dökülmesi ilk başlarda önemsenmeyen bir konu olmasına karşın zamanla ciddi bir sağlık problemine dönüşmektedir. Kişilere göre farklılık göstermesine rağmen genellikle stres, depresyon, beslenme, hava şartları, genetik özellikler, vitamin ve mineral eksiklikleri dökülmenin ana sebepleridir. Bu problemlerin önüne geçebilmek için saç dökülmesine karşı ürünler kullanılması yerinde olur.


Saç Dökülmesini Artıran Sebepler


1.Depresyon Ve Stres: Saç günlük yaşamınızda pek çok faktörden etkilenir. Psikolojik rahatsızlıklar ile kullanılan ilaçlar ise saçı etkileyip dökülme sebebi olabilir.


2.Kozmetik: Saç rengini değiştirmek için boyalar, açıcılar ve saç düzleştiren yöntemler saç sağlığını bozmaktadır. Bu tarz uygulamalardan mümkün olduğunca uzak durmak gerekir. Aksi takdirde saç çıkaran serum ya da saç losyonu gibi saçınıza bakım yapacak ürünler kullanmak gerekebilir.


3.Kemoterapi: Kemoterapi sonucu saçların dökülmesi görülebilir. Ancak tedavi bittikten sonra saçınız toparlanmaya başlar.


4.İç Hastalıkları Ve İlaçlar: Böbrek üstü bezi hastalıkları, diyabet, romatizma gibi hastalıklar saç dökülmesine sebep olabilir.


5.Hormonal Sorunlar: Akne sorunları, aşırı kilo alımı gibi problemler saç dökülmesini beraberinde getirebilir.


6.Vitamin Ve Mineraller: Beslenme alışkanlığınız saçınızın dökülme sebebi olabilir. Saç dökülmesinin önüne geçmek için folik asit, çinko, demir, d vitamini ve b12 gibi vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılayan yiyecekler tüketmeye özen göstermelisiniz.


7.Beslenme Alışkanlığı: Yüksek karbonhidrat içeren yiyecekler, dengesiz beslenme, uzun süren açlık ve tek tip beslenme saç dökülmesini tetikleyen sebeplerdir.


8.Deri Problemleri: Sedef, egzema, akne, liken, mantar ve aşırı yağlanan deri problemleri sonucu saçınız etkilenirse saç dökülmesi görülebilir.


9. Genetik Faktör: Kronik bir durumdur. Yaşın ilerlemesi saç dökülmesine sebep olur.


Sağlıklı Saçlar İçin Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

-Beslenme Alışkanlıklarınızı Düzeltin, fast food yiyeceklerden uzak durun.

-Antioksidan içeren meyve ve sebze tüketimini artırın.

-Sigara ve alkol gibi alışkanlıkları terk edin.

-Vitamin eksikliklerini giderin.

-Mümkün olduğunca stresten uzak durun.

-Uyku saatlerinizin düzenli olmasına dikkat edin.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |