Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Matcha Tozu ile Doğal Detoks Etkisi!

Matcha tozu özel olarak elde edilen ve Japon kültüründe son derece önemli bir yeri bulunan bir toz türü olarak tanımlanmaktadır. Geleneksel...

Matcha Tozu ile Doğal Detoks Etkisi!

Matcha tozu özel olarak elde edilen ve Japon kültüründe son derece önemli bir yeri bulunan bir toz türü olarak tanımlanmaktadır. Geleneksel yöntemlerle elde edilen Matcha tozunun uzun süreli bir yapım aşaması bulunmaktadır.

Günlük olarak hem ana hem de ara öğünlerde rahatlıkla kullanabileceğiniz Matcha tozu, pek çok tarifte uyumlu bir şekilde yer alabilmektedir. Aşağıda sizler için Matcha tozu ile yapılabilecek ve günlük hayatınızda tercih edilebilecek farklı tarif önerilerini derledik.

Matcha Tozu İçeriği

Japon çay olarak da adlandırılan Matcha tozu pek çok yararı bir arada sağladığı için içeriği de merak konusu olmaktadır. Tamamen doğadan gelen lezzetiyle her geçen gün kullanıcılarının sayısının arttığı Matcha tozu, içerisinde pek vitamini bir arada barındırmaktadır. Matcha tozu içindekiler şu şekilde ifade edilmektedir: (Yaklaşık 28 gram için)

  • Kalori: 84 kcal
  • Protein: 14 gram
  • A Vitamini: 1400 IU (Günlük olarak alınması gereken değerin yaklaşık olarak yüzde 28'ini karşılamaktadır)
  • Demir: 5 mg (Günlük olarak alınması gereken değerin yaklaşık olarak yüzde 30'unu karşılamaktadır)

Tüm bu besin değerlerinden yararlanmak adına ortalama 1 ya da 2 fincan tüketilmesi yeterli olacaktır.

Matcha Tozu Faydaları

Matcha tozunun faydaları merak edilen sorular arasında bulunmaktadır. Özellikle zayıflamak isteyenlerin ilk tercihleri arasında olan Matcha tozunun genel faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Yağ yakımını destekler
  • Metabolizma hızını arttırdığı için zayıflamaya yardımcı olmaktadır.
  • Kalp ritmini destekler, bu da yüksek tansiyon açısından son derece etkilidir.
  • Bağışıklık güçlendirmektedir.
  • İçerisinde demir, protein, kalsiyum ve C vitamini barındırmaktadır. Düzenli olarak kullanıldığında hastalıklara karşı savunmacı bir hale gelmektedir.
  • Kansere karşı önleyici bir etkisi bulunmaktadır.
  • Aktioksidan özelliği ile birlikte, aynı statüdeki besinler arasında öne çıkmaktadır.
  • Hafıza düşüklüğü yaşayanlara hafıza güçlendirici bir etkisi bulunmaktadır.
  • Enerji verici özelliği bulunmaktadır. Hareketli ve enerjik olmaya yardımcı olmaktadır.

Matcha Tozu Nedir?

Japon kültürüne ait olan Matcha tozu yıllarca çeşitli alanlarda şifa deposu olarak kullanılmaktadır. Matcha tozu içerisinde barındırdığı yüksek besin değeri ile birlikte pek çok yararı bulunmaktadır.  

Japonya'da bulunan yeşil çay yapraklarından elde edilen Matcha tozu, özel olarak yapılan işlemler sonucunda elde edilmektedir. Yapraklar toparlandıktan sonra buhar uygulanır. Daha sonra kurutma işlemi sonrasında sap ve damar kısımları ayrılır. Ortalama 3 saatlik bir öğütme işlemi başlar.

Matcha Tozu Tarifleri

Matcha tozunu kahve, smoothie, yulaf ezmesi ve yoğurt olarak tercih edebileceğiniz tariflerden bazıları şu şekilde:

Latte: 1 çay kaşığı latte, 1 fincan sıcak su ve sevdiğiniz sütü ekleyerek, lezzetli bir içecek elde edebilirsiniz.

Smoothie: Günlük olarak tüketeceğiniz zaman hazırladığınız smoothie'lerinizin içerisinde 1 çay kaşığı Matcha tozu ekleyebilirsiniz.

Yulaf Ezmesi: Bir kasenin içerisinde süt, yulaf, kakao ve muz ekleyerek hazırladığınız yulaf lapasına 1 çay kaşığı Matcha tozu ilave ederek tüketebilirsiniz.

Yoğurt: Son olarak ara öğün olarak da kullanabileceğiniz yoğurt ve Matcha ikilisini mutlaka denemelisiniz!

Matcha Tozu Ne İşe Yarar?

Doğal Matcha tozu günlük hayatta pek çok şekilde tüketilebildiği gibi birçok faydayı da içerisinde barındırmaktadır. Matcha tozu genellikle kalp ve karaciğer sağlığı için tercih edilmekle birlikte, özellikle kadınlar tarafından zayıflama için bir araç olarak tercih edilmektedir.

Aynı zamanda kansere karşı koruyucu etkisinin olduğu ifade edilen Matcha tozu, kanser hücrelerinin vücuttaki oluşumunu yavaşlatmaktadır. Bu da kansere karşı nasıl koruyucu bir etkisi olduğunu ortaya koymaktadır.

Sağlıklı bir yaşamın kapılarını açmak ve zayıflamak için Matcha tozu tercih etmek istiyorsanız, aşağıda belirtilen kullanım alanlarını tercih edebilirsiniz. Ancak belirtmemiz gerekiyor ki, Matcha tozunun en yaygın kullanım alanları arasında Matcha çayı bulunmaktadır.

Matcha Tozu Nasıl Kullanılır?

Matcha tozu kullanım şekli son derece basittir. Ancak tam verim almanız için günlük doğru miktarı kullanmanız gerekiyor. Yararları ile tercih edilen bir besin olmasının yanı sıra fazla kullanılması karaciğer problemlerine neden olabileceği için günlük olarak 2 fincanı geçmemesi gerekiyor. Çay olarak demlendiğinde ise en fazla 1 çay kaşığı kullanılması önerilmektedir.

Zayıflama amacı ile Matcha tozu kullanımı yapmak isteyenler ise, günlük olarak yoğurt ile birlikte tüketim yapabilirler. Ara öğün olarak kullanılabileceğiniz Matcha tozunu 1 çay kaşığı olarak 1 kase yoğurda ekleyerek tüketebilirsiniz. Metabolizma hızlandırıcı olarak ifade edilen bu besin, kalsiyum kaynağı olan yoğurtla birleştirildiğinde hızlı bir zayıflatıcı etkisi görülmektedir.

Matcha Tazı Tozu Nasıl Hazırlanır?

Özel olarak Japonya'da yetişen ağacın yapraklarından elde edilen Matcha tozunun kullanım alanı her geçen gün artmaktadır. Popüler bir ürün haline gelmeye devam Matcha tozu özellikle zayıflama özelliği ile kadınlar arasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak en verimli etkinin alınabilmesi için, doğru miktarın kullanılması son derece önemlidir.

Matcha tozunu çeşitli alanlarda kullanabilirsiniz. Çayını yapabilir, toz halini demleyebilir ya da günlük olarak tükettiğiniz salataların içerisinde ortalama 1 çay kaşığı kadar serpiştirebilirsiniz. Günlük olarak 2 defa düzenli olarak kullanıldığında pek çok yararı bir arada sağlamaktadır.

Matcha Tozu Zayıflatır Mı?

Matcha Tozu zayıflatır mı? sorusu, özellikle kış aylarının gelmesiyle birlikte zayıflamak isteyenlerin en çok sorduğu soruların başında geliyor. Yağ yakımı açısından son derece etkili olan Matcha tozu, metabolizmanın hızlı ve düzenli çalışmasını destekler. Doğal içerikli ve orijinal elde edilen Matcha tozu, doğru oranda kullanıldığında zayıflamaya yardımcı olmaktadır.

Matcha tozu ile zayıflama mümkündür. Bu doğal toz ile zayıflamak isteyenler gün içerisinde 2 fincan kullanarak, sağlıklı bir şekilde beslenerek, kısa süre içerisinde kilo vermeleri mümkün hale gelmektedir. 1 fincan sabah, 1 fincan akşam Matcha tozu ile elde edilen çay tüketilebilir. Genellikle zayıflama etkisinden yararlanmak isteyenlerin sıcak olarak tüketmesi önerilen Matcha tozu ile günlük olarak metabolizmanın harcadığı efor artacağı için kilo kaybı da başlayacaktır.

Matcha Tozu Nasıl Kullanılır?

Matcha tozu, halk arasında Matcha çayı olarak da ifade edilmektedir. Doğal içerikli olan çay, çeşitli tariflerde de mutfakta kullanılabilmektedir. Toz halini sadece içecek olarak değil, aynı zamanda salata ya da çeşitli kahvelerin üzerinde kullanarak da yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. Sıcak suyun yağ yakımına katkısı olduğunun ifade edilmesiyle birlikte, her geçen gün Matcha tozuna olan talep artmaktadır.

Zayıflama amacıyla içecek olarak tüketilmek istendiğinde 1 bardak kaynamış suya yaklaşık 1 çay kaşığı Matcha tozu atarak, demlenmesini sağlayabilirsiniz. Vücut için son derece faydalı etkileri olan Matcha tozu, aroması ile ağızda bıraktığı lezzetli tadı, günlük olarak kullandığınız lezzetler arasında yerini alacak.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |