Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

İmplant (Yapay Diş Kökü) Hakkında Her Şey!

Uzun yıllar boyunca insanlar eksik veya çürük olan dişlerinin yerini takma veya köprü dişler ile doldurmaya çalışıyordu. Fakat gelişen tekno...

Uzun yıllar boyunca insanlar eksik veya çürük olan dişlerinin yerini takma veya köprü dişler ile doldurmaya çalışıyordu. Fakat gelişen teknoloji ile birlikte hayatımıza implant adını verdiğimiz yapay diş kökü oluşturma yöntemi de katılmıştır. İmplant olarak da bilinen yapay diş kökü tedavisi kişinin eksik olan dişlerinin fonksiyonunu ve tekrar sağlamak amacıyla yapılan protez dişlerdir. 

İmplant (Yapay Diş Kökü) Hakkında Her Şey!


Diğer tedavi yöntemlerine göre daha kalıcı ve makul olan implant ülkemizde de sık sık tercih edilmektedir. Doğal dişlerin yerinde bulunabilecek en iyi alternatif olan implantlar yoğun ilgi görmeye tam gaz devam etmektedir. Özellikle estetik görünüşünü kaybetmek istemeyen hastaların implant yöntemine daha sık başvurduğu gözle görülür bir gerçektir. Takma veya köprü dişlerin aksine implantın kalıcılık oranı oldukça fazladır.

İmplant Yönteminde Tedavi Süreci


Tüm tedavi yöntemlerinde olduğu gibi İmplantta da bir takım tedavi süreci bulunmaktadır. Hasta doktor ilişkisinin temel alındığı bu tedavi sürecinde birçok farklı basamak yer alır. Bu basamaklardan ilki şüphesiz diş hekiminizin tüm diş ve diş etlerinizi kontrol etmesidir. Operasyon öncesinde tüm kontrollerin yapılması tedavi sürecinin olumlu işlemisi noktasında oldukça önemlidir.

Vida ile gerçekleşen bu tedavi yönteminde belirli bir uzunluğa ve genişliğe sahip vidanın hastanın çene kemiğinde kabul edilip edilmeyeceği yapılan kontroller sonucunda belirlenmelidir. Bu sebeple her hastanın implant tedavisine doğrudan uygun olduğunu söylemek mümkün değildir. Gerekli sağlık kontrolleri tamamlandıktan sonra implant tedavisi rahatlıkla uygulanır. Bu tedavi yönteminde herhangi bir yaş sınırı bulunmamakla birlikte kemik oluşumu henüz tamamlanmamış gençlerde pek sık tercih edilmemektedir.

İmplant tedavisi 3 farklı durumda uygulanmaktadır. Bunlardan ilki tek diş eksikliğidir. Bu durumda hastanın tek bir dişinin eksik olduğu boşluğa vidanın koşulları test edilerek bir implant tedavisi uygulanır. Bu tedavide çevre dişler için herhangi bir aşındırma yapılmamaktadır. İkinci durum ise kısmi diş eksikliğidir. Bu tarz eksikliklerin doğrudan proteze dayalı implant yöntemi ile tedavi edilmesi gerekmektedir. Son durum ise total diş eksikliği adı verilen tüm dişlerin değişimidir.

Bu tedavi koşulunda ise hastanın maddi bütçesi ve kemik durumuna göre sabit veya hareketli bir implant sistemi uygulanabilmektedir. İmplant tedavi sürecinde hastanın diş hekimine son derece açık bir şekilde sorunları belirtmesi son derece önemlidir. Bu sayede tedavi süreci hem hasta hem de hekim adına oldukça kolaylaşacaktır.

İmplant Tedavisinde Güvenlik ve Kalıcılık


Tedavi sürecini alanında uzman doktorlar ile birlikte yürütmeniz implantta güvenlik ve kalıcılık noktasında oldukça önemlidir. Başarı oranı %98 olan bu tedavi yönteminde hem tedavi öncesi hem de tedavi sonrasında diş hekiminizin verdiği önergelere harfiyen uymanız gerekmektedir. Yapılan doğru tespitler ve alınan önlemler sayesinde uzun yıllar boyunca implant ile yaptırdığınız dişlerinizi kullanmanız mümkündür.

İmplant Yerleştirilirken Acı Duyulur Mu ?


Hastalar tarafından sıklıkla merak edilen sorulardan biri de implant yerleştirme esnasında herhangi bir acı duyup duymayacaklarıdır. Cerrahi bir operasyon gerektiren implant tedavisinde operasyon öncesinde hastaya lokal anestezi yapılmaktadır. Bu sebeple implant yerleştirme esnasında acı da dahil olmak üzere herhangi bir şey hissetmeniz mümkün değildir.

Anestezi kullanılan hastalarda operasyon bittikten sonra anestezinin de etkisinin geçmeye başlaması ile ufak ağrılar başlayabilmektedir.. Bu ağrıları kesmek adına doktorunuzun önerdiği ağrı kesicilerden yararlanabilirsiniz. Son derece normal olarak karşılanan bu durumda olağanın dışında bir ağrı hissetmeniz halinde yeniden doktorunuza başvurabilirsiniz!

İmplant (Yapay Diş Kökü) Hakkında Her Şey!

Tedavi Sonrası Dental İmplant


Tedavi sürecinde olduğu gibi sonrasında da implant yönteminin başarı ile işlemesi adına bir takım faktörler yer almaktadır. İlk olarak ağız hijyenine dikkat edilmesi son derece önemlidir. Bu süreçte günlük diş fırçalama işleminin yanı sıra doktorunuzun sizler için özel olarak önerdiği diş ipi, ağız duşu ve arayüz fırçaları kullanarak implant yapılan bölgenin temizliğini sağlayabilirsiniz.

Kişinin kendi ağız sağlığını sağlamasının yanı sıra düzenli olarak kontrole gitmesi de son derece önemlidir. İmplant tedavisini takip eden her 6 ayda bir kez diş hekimine görünmenizi şiddetle tavsiye etmekteyiz. Bu süreçte implant yapılan bölge ile alakalı herhangi bir şikayetinizin bulunması halinde de en yakın sağlık kuruluşuna başvurabilirsiniz.

İmplant Tedavisinin Avantajları


Temel amacı diş eksikliğini gidermek olan implant tedavisinin hastaya birçok farklı konuda avantaj sağladığını söylemek mümkündür. Bu her ne kadar basit olarak düşünülse de aslında implant tedavisi kalıcı fayda noktasında oldukça etkilidir. İlk olarak estetiksel olarak görünümünüzü önemli ölçüde değiştirme fırsatına sahip olabilirsiniz. Diş implantları sizlere doğal dişiniz hissini yaratmanın yanı sıra görünüşünüzde de etkilir.

Bunun yanı sıra uygun protezler kullanmanız halinde diş eksikliğinin getirdiği akıcı konuşma kesintisini de giderebilirsiniz. Ağız sağlığının sağlanması, yemek yeme kolaylığı, dayanıklı bir çene yapısına sahip olmaya ve gülümsemenin getireceği özgüvene implant tedavisi ile ulaşabilirsiniz. Siz de bu son derece kalıcı ve uygun tedavi yönteminden faydalanmak adına Perident Klinik’i tercih edebilirsiniz!

İmplant Tedavi Fiyatları


Kalıcı ve güvenli bir tedavi yöntemi olması implantı günümüzde çok değerli bir hale getirmektedir. Ancak bunun maddi dönütü de hasta için yine fazla olabilmektedir. Tedavi sürecinde kullanılan malzemelerin hemen tümünün ithal olması fiyat aralığını önemli bir ölçüde arttırmaktadır. Döviz kurundaki fark da bu tedavinin fiyatının olağandan fazla olmasına sebebiyet vermektedir.

İmplant tedavi sürecinde yüksek teknoloji ve kaliteli malzemelerin kullanılması önemlidir. Bu sebeple alanında uzman doktorlar ile birlikte tedavi sürecini yönetmeniz de maddi açıdan bir takım şartların devreye girmesine neden olmaktadır. Maalesef ülkemizdeki implant tedavisi fiyatının son derece pahalı olduğunu söyleyebiliriz. Hastanın tipine göre uzun ve karışık bir sistem olabilen implant tedavisinde hastaların hemen hemen tümü sonuçtan memnun olmaktadır. Birçok avantajı bulunan bu tedavi yönteminden siz de kolaylıkla yararlanabilirsiniz!

İmplant Uygulamasında Başarı Garantisi


Hangi operasyon yöntemi olursa olsun başarının kesin olacağı garantisi hiçbir hastaya verilmemelidir. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi implant tedavisinde başarı oranı %98 olarak belirlenmiştir. Bu büyük yüzdenin içerisinde yer alabilmek adına diş hekiminizle karşılıklı olarak hem tedavi öncesi hem de tedavi sonrası süreci son derece dikkatli bir şekilde yürütmeniz gerekmektedir!


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |