Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Dut Özü nasıl yapılır?

Dut meyvesinden marmelat, reçel, pekmez veya suyundan dut özü yapılabilmektedir. Dut özü , dut meyvesinden üretilen lezzetli ve içerdiği bes...

Dut Özü nasıl yapılır?


Dut meyvesinden marmelat, reçel, pekmez veya suyundan dut özü yapılabilmektedir. Dut özü, dut meyvesinden üretilen lezzetli ve içerdiği besin değerleri sayesinde oldukça faydalıdır. Dut özü faydaları, bağışıklık sistemini güçlendirir, hücrelerin ve dokuların yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Kış aylarında da bu lezzetli meyveden fayda sağlayabilmek için dut özü yapabilirsiniz. Seyidoğlu Gıda olarak bu içeriğimizde dut özü yapımı ve gerekli malzemeler hakkında bilgilere yer vereceğiz. Dut özü ve onlarca organik lezzet için sitemizdeki ürünleri inceleyip kolayca sipariş verebilirsiniz. 
 
Dut Özü İçin Gereken Malzemeler

Ülkemizde üretimi ve tüketimi oldukça fazla olan dut ağacından çeşitli şekillerde faydalanılmaktadır. Dut meyvesi her yaşa uygun besin değerleri içermektedir. Kış aylarında bu lezzetli meyveyi tüketebilmek için dut özü yapabilirsiniz. Dut özü için gerekli malzemeler;

Mevsiminde organik olarak bulabileceğiniz 1 kg taze karadut,
2 su bardağı şeker, şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz,
Yarım limon suyu,
Bu malzemeler ile kolaylıkla evinizde kendiniz dut özü yapabilirsiniz. Dut özü yapımına geçelim.
 
Dut Özü nasıl yapılır?


Dut Özü Yapılışı

Dut meyvesini bulmakta güçlük çekebilirsiniz. Bunun için doğal ve organik olan ürünlerimizi inceleyebilir ve dut özü faydaları hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Peki evinizde yapmak için gerekli malzemeler varsa dut özü nasıl yapılır?

İlk adımda karadutları ezmeden güzelce yıkayın ve tencereye ekleyin.
Üzerine şekeri ilave edip, bu miktar için 1,5- 2 litre su ekleyip 20 dakika boyunca kaynatın.
Kaynama işleminden sonra limon suyunu ilave edip ocaktan alın. 
Ocaktan aldığınızda karışımı tülbent veya süzgeç yardımıyla süzün. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyip cam kavanoza aktarıp buzdolabına koyun. Sonrasında soğuk olarak dut özünü servis edebilirsiniz. Yaptığınız lezzetli bu lezzetin nasıl saklanması gerektiğini merak ediyorsanız saklama koşullarıyla devam edelim.
 
Dut Özü Nasıl Saklanır


Dut Özü Nasıl Saklanır

Dut özü yapımında organik ve mevsiminde olan karadutları kullanmanız lezzeti ve sağlığı açısından önemlidir. Şeker oranını fazla tutuyorsanız günlük tüketimde daha az tüketmeniz gerekir. Bununla birlikte dut özü nasıl saklanır? Dut özü yaptığınızda cam kavanozlar saklamanız gerekir. Plastik veya metal kavanoz kullanmak sağlığınız için zararlıdır. Şekerlenmemesi için buzdolabında saklayabilirsiniz. Kapağını açtığınızda kısa sürede tüketirseniz tam olarak besin değerlerinden faydalanabilirsiniz. 
 
Dut Özü


Seyidoğlu Gıda üzerinden dut meyvesi gibi birçok meyveden yapılan marmelat, reçel veya pekmez hakkında bilgi almak için sitemizi inceleyebilir. Evinizde yapacak vaktiniz yoksa ürünlerimizin besin değerlerini görüp, inceleyip kolayca sipariş verebilirsiniz. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |