Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Keçiboynuzu Özü Nasıl Tüketilir?

Keçiboynuzu, tohumundan, özünden ve tohumundan faydalanılan bir bitki türüdür. Harnup adıyla da bilinen keçiboynuzundan pekmez, reçel veya ...

Keçiboynuzu Özü Nasıl Tüketilir?


Keçiboynuzu, tohumundan, özünden ve tohumundan faydalanılan bir bitki türüdür. Harnup adıyla da bilinen keçiboynuzundan pekmez, reçel veya özü yapılmaktadır. Vitamin ve mineral açısından zengin olan keçiboynuzundan üretilen lezzetli gıdalar günlük olarak tüketilmelidir. Keçiboynuzu özü, keçiboynuzu pekmezine göre daha faydalıdır. Bunun nedeni ısıl işlemden geçmemesi ve mayalanması için toprak veya kül kullanılmamasıdır. Helva Market olarak hazırladığımız bu yazımızda keçiboynuzu özü nasıl kullanılır ve faydaları nelerdir, sorularına yanıtlar vereceğiz. 
 
Keçiboynuzu özü nedir?

Doğal güç kaynağı ve kemik erimesi için pekmez tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilir. Peki keçiboynuzu özü nedir, pekmezden farklı nedir? Keçiboynuzu özü, keçiboynuzu meyvesinin çeşitli işlemlerden geçirilerek sıvı hale getirilmiş halidir. Pekmez gibi kaynama işleminden geçmediği için içerisindeki vitamin ve minerallerde kayıp olmaz. Yapımında çökeltici olarak toprak ve kimyasal enzimler üretim sırasında kullanılmamaktadır. Keçiboynuzu özü faydalarından yararlanmak için bal, reçel, pekmez gibi tüketilebilir. Aynı zamanda tatlıların, içeceklerin veya kurabiye yapımında kullanılabilir.
 
Keçiboynuzu Özü


Keçiboynuzu özü Faydaları nedir?

Keçiboynuzu kahvaltılarda, ara öğünlerde tüketilebilir ve kış aylarında hastalıklara karşı direnç oluşturmada oldukça faydalıdır. Peki, keçiboynuzu özü faydaları nedir? Doğal güç kaynağı pekmez, aynı zamanda kemik erimesi için pekmez tüketimi uzmanlar tarafından önerilmektedir. İçerisindeki fosfor, potasyum ve kalsiyum içerdiğinden çocukların beyin ve kemik gelişiminde oldukça etkilidir. Aynı zamanda mide ve bağırsak sağlığı için etkilidir ve bağışıklık sisteminin daha iyi çalışmasını sağlamaktadır. Mineral ve vitamin kaybına neden olmayan keçiboynuzu özü diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkisi vardır. Beslenme programınıza eklemeniz gereken harnup özü tüketirken nelere dikkat etmeniz gerekir? 
 
Keçiboynuzu özü tüketirken dikkat edilmesi gerekenler


Keçiboynuzu özü tüketirken dikkat edilmesi gerekenler

Keçi boynuzu özü, üretim aşaması ve meyvenin özünden üretildiği için oldukça doğaldır. Keçiboynuzu özü tüketirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir diye baktığımızda;

Reçel veya bal tüketimindeki aşırı tüketim sonucunda oluşabilecek sorunlar keçiboynuzu özündeki aşırı tüketimde de olmaktadır. Tüketim yapacak kişilerin günlük alması gereken kalori miktarını hesaplaması gerekir. Sağlıklı ve yetişkin bireyler günlük olarak 1-2 kaşık tüketmelidir. Çocuk ve yaşlılarda bu kullanım oranı daha da azalmaktadır. Suyla karıştırıp içecek yapabilir veya tahinle karıştırıp tüketebilirsiniz. 
 
Keçiboynuzu özü tüketirken


Helva Market olarak keçiboynuzu hakkında bilgilere yer verdik. Keçiboynuzu gibi sağlıklı bitkilerden yapılan keçiboynuzu özü, reçel, marmelat veya pekmez hakkında daha fazla bilgi almak için sitemizi inceleyebilir ve sipariş vermek istediğiniz ürünü kolayca seçebilirsiniz. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |