Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Kepçe Kulak Estetiği

Her kişide belirli görünüş problemleri olabilir. Özellikle küçük yaşlardan itibaren kişinin kulak yapısı ve boyutunda bir problem varsa sosy...

Kepçe Kulak Estetiği


Her kişide belirli görünüş problemleri olabilir. Özellikle küçük yaşlardan itibaren kişinin kulak yapısı ve boyutunda bir problem varsa sosyal ve psikolojik sorunlar yaşanabilir. Her kişinin kulağında boyut, asimetri ve sarkıklık gibi şikayetler olabilir. Genellikle kulak bölgesinde görünüm şikayeti olan hastalar  bunu saçlarını uzatarak gizliyorlar. Ancak günümüzde gelişen uygulamalar sayesinde kepçe kulak estetiği birçok kişinin bu durumdan kurtulmasını sağlıyor.

Kepçe kulak durumu kişide kulak kıkırdağının baş derisinden daha uzak bölgeye doğru ayrılarak dış dudakların iç kısma doğru kepçe görünümünde olmasıdır. Bu kulak görünüm şikayetlerini ortadan kaldırabilmek adına kepçe kulak ameliyatına başvurulur. Kepçe kulak şikayetleri 5 yaşın üzerinde olan her çocukta ve yetişkinlerde ameliyatla çözülür.  Ameliyat sayesinde kişinin kulaklarına şekil olarak bozuklukları düzeltmesi yapılır.

Kepçe kulak ameliyatı kişide bir kulağa yapılabileceği gibi iki kulakta görülen mevcut bozuklukları gidermek adına da uygulanabilir.  Kulaklarda boyut ve biçimine yönelik rahatsız olunan tüm durumlar karşısında kepçe kulak estetiği sayesinde başarılı sonuçlar elde edilebilir.


Bkz: Kepçe Kulak Estetiği

Kepçe kulak hangi durumlarda yapılır?

Kepçe kulak problemleri genellikle doğuma balı görülür. Uzmanlar genetik olarak ortaya çıkan bir problem olduğunu düşünüyor. Doğuştan kulak hasarı olması da çok yaygın bir durumdur. Aynı zamanda hastada sonradan yaşanan travmalara bağlı da kepçe kulak şikayetleri ortaya çıkabilir. Tüm bu durumlarda kepçe kulak estetiği yapılabilir.

Kepçe kulak ameliyatı şu durumlarda yapılır;

·         Kulağın fincan görünümünde içe doğru eğilmesi

·         Kulaklarda yukarı yönde kıvrılma olması

·         Kulağın yan bölümlerinde yüksek oranda ileri katlanma vakaları

·         Kulak memesinin yokluğu

·         Üst kulak eğrisinde ters dönüklüğe bağlı kafa derisi yönünde kıvrılma

·         Kulak memesi girinti şikayetleri

·         Kulak memesini ve kulak dış eğrisinin soru işareti benzeri görünümü

·         Kulaklarda anormal katlanma ve sivri kenar oluşumu

·         Kulakların çok küçük olması ve gelişim yavaşlığı

·         Kulakların arkasında cilt ve kıkırdak bölgesinin olmaması

·         Üst bölgede kavisli yanın kafa derisi içine gömülmesi

Yukarıda belirtilen tüm durumlarda kepçe kulak estetiği yapılmalıdır. Bu durumların tamamı doğum kusuru olarak görülür ve kulakların biçim olarak problemli olmasına yol açar. Bu operasyonla kepçe kulak sorunları düzeltilebilir.

Kepçe kulak estetiği nasıl yapılır?

Kepçe kulak estetiği 5 yaşından büyük çocuklarda genel anestezi ile yapılır. Yetişkinlerde ise  bu uygulama lokal anestezi altında yapılabilir. Çocuklarda genel anestezi ile korku ve stres ortadan kaldırılır.  Uygulama 45-90 dakika arasında değişir. Kulak kepçesinin arka bölümünden küçük bir deri parçası alınarak ideal kıvrım sağlanır. Uygulamada dikiş atılacak bölgeler önceden işaretlenir.

İşlemin ardından kulağın kıkırdak bölgesinde belirlenen bölgeler törpülenir ve ideal kıvrımlı yapı ortaya çıkarılır. Kişinin kulak ve başına göre doğru açı bulunmalıdır. Bunun için kafa kemik zarı ve kulak tabanı arasında dikiş uygulanır. Daha sonra  ameliyat başlangıcında belirli noktalara dikiş atılarak kulağa hedeflenen şekil verilir.

Kepçe kulak ameliyatı sırasında kulağın arka bölümüne kesi uygulanır. Bu kesi daha sonra estetik dikişler kullanılarak kapatılır. Böylece kişinin ameliyat izi şikayetleri de görülmez.  Dikişler kendinden eridiği için daha sonra dikiş aldırma gibi uygulamalar de olmaz. Çok pratik ve başarılı sonuçları olan bir cerrahi operasyondur.

Kepçe kulak estetiği yöntemleri nelerdir?

Kepçe kulak estetiği hastanın yaşına, cinsiyetine, estetik kaygılarına ve mevcut sağlık durumuna göre farklı yöntemlerle uygulanabilir. Tüm yöntemler basit ve kolay bir prosedürü içine alır.  Ameliyat yöntemleri;

İple kepçe kulak estetiği:  Bu yöntemde kulak kepçesinde yer alan küçük deformasyonlar düzeltilebilir. İp kullanılarak kesi işlemi yapılmadan ameliyatsız pratik bir operasyon yapılır. Bu uygulamada ameliyat komplikasyonları görülmez. Hasta aynı gün günlük hayatına döner ve başarılı sonuçlar alınabilir.

Cerrahi kepçe kulak estetiği:  Klasik kepçe kulak ameliyatı olan bu uygulamada kulaklarda arka bölümde kesi uygulanır. Daha sonra keşiden içeri girilir ve kulak kıkırdağına kalıcı olarak en ideal şekil verilir.  Hasta iyileşme süreci boyunca saç bandı kullanılır.

Ameliyatsız kepçe kulak tedavisi:  Özellikle yeni doğan bebeklerde kulak deformasyonları ve asimetri sorunlarında ameliyatsız düzeltme işlemi de yapılabilir. Bu dönemde kulak kıkırdakları esnektir ve şekli kolaylıkla değiştirilebilir. Doğumdan sonra ilk iki ay içinde kıkırdak sertleşmeden yapılabilecek bir uygulamadır.

Ameliyatsız kepçe kulak tedavileri sadece yeni doğanda daha etkili olur. Diğer hastalarda daha etkili yöntemlere başvurulması önerilir.

Kepçe kulak estetiği başarı oranı nedir?

Kepçe kulak estetiği çok basit ve kolay bir cerrahi prosedürdür. Bu yüzden doğru yöntem, başarılı bir cerrah ve doğru ekipmanlarla başarı oranı çok yüksektir. Kepçe kulağı estetiğinde %95’e kadar problemsiz ve komplikasyonsuz başarı görülür. Çok az oranda hastalarda revizyon yapılması gerekebilir. Tam istenen sonuç ortaya çıkmadıysa revizyon işlemi sayesinde sorunlar ortadan kaldırılabilir.

Kepçe kulak ameliyatında öncelikle gerçekçi çözümler için hastaya gerçekçi beklentiler sunulmalıdır. Genellikle yüksek başarı oranıyla hastanın şikayetleri ortadan kaldırılır. Aynı zamanda operasyondan sonra kulak bölgesinin zarar görmemesi adına bölgenin sağlığına dikkat edilmelidir. Kişiye özel planlanan bir estetik operasyon olduğu içim etkili sonuçlar alınabilir.

 

Kaynak: https://altanyucetas.com/


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı bekliyoruz

Ads Place

Haber | Sağlık | Diyet | Kadınca | Zayıflama | Spor | Otomobil | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Psikoloji |